• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Czy mamy kryzys męskości?

Mężczyzna

Greg II

Seks Praktykant
I uzupełniam: zawsze znajduja się usłużni, którzy ten kij dostarczą, nawet nie proszeni:ROFLMAO:
uzupełnienie dotyczy mego postu # 159

Mężczyzna

eksperymentator

Nowicjusz
Zapomniałem jeszcze napisać, że jestem dokładnie regularnie ogolony w kroku bo moja Ż nie lubi jak ją coś drapie po ustach😁 i twierdzi że seksowniej wyglądam ogolony.(nie znosi kudłatych klat a włosy na plecach faceta wywołują u niej wymioty🤣)

Kobieta

czeci77

Cichy Podglądacz
Z tą męskością, to niestety nadal górują patriarchalne konstrukty, ale co kto lubi, na pewno laski które szukają "męskiego" faceta znajdą takowego. Nie rozumiem o co jest spinka, czy chodzi tutaj o brak tolerancji że nie wszyscy chcą podążać zaprogramowanymi wartościami i wizją świata? Poza tym na ulicach widać na przykład że "męska" moda ma się wspaniale w "żeńskiej" części społeczeństwa i nikt się jeszczenie zesrał że mamy jakiś kryzys. 🤷‍♀️

Mężczyzna

Swiezak

Biegły Uwodziciel
Wydaje mi się, że niektórzy tu mylą pojęcia męskości z byciem macho.

I właśnie podążanie za wszystkimi i modą z zachodu powoduje upadek męskości ( nie mylić z macho) .

Mężczyzna

Monsz

Podrywacz
Z tą męskością, to niestety nadal górują patriarchalne konstrukty, ale co kto lubi, na pewno laski które szukają "męskiego" faceta znajdą takowego. Nie rozumiem o co jest spinka, czy chodzi tutaj o brak tolerancji że nie wszyscy chcą podążać zaprogramowanymi wartościami i wizją świata? Poza tym na ulicach widać na przykład że "męska" moda ma się wspaniale w "żeńskiej" części społeczeństwa i nikt się jeszczenie zesrał że mamy jakiś kryzys. 🤷‍♀️
Nie ma żadnej spinki, tylko widać po młodszych pokoleniach szczególnie wśród osobników penisododatnich, że nie zawsze są męscy, w znaczeniu jak to rozumięli nasi dziadkowie czy rodzice. Pytanie czego szukają teraz kobiety?

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Pytanie czego szukają teraz kobiety?
Zawsze szukały tego samego. Przecież wiemy, kto jest taki sam, jak wszystkie inne.😉
Zmiany kulturowe nie zniosły hipergamicznego imperatywu. Acz bardziej miękcy mężczyźni wyrażają teraz zgodę na rolę rogacza.
A Polacy z samego dołu hierarchii nawet na rogacza się nie nadają. Pozostaje im samotność, ale to już kwestia demografii i ekonomii.

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
No może nie 100%, można mieć w pewnych obszarach jakieś tam braki, a nadrabiać innymi cechami. Już nie mów, że jest aż tak tragicznie
Hmmm, bardziej cierpią ci samotnicy, którzy mają świadomość, że nie wykorzystują swojego potencjału. Przede wszystkim samotnicy wysocy. Mając potencjał, aby umawiać się na seks, mocniej odczuwają stratę. Najczęściej czytamy o trzecim etapie przeżywania tej straty, tj. o złości. Jest ona wylewana na kobiety, acz tylko słownie.

Ponadto w Stanach Zjednoczonych są jeszcze samotnicy czarnoskórzy. To właśnie niewykorzystywany potencjał sprawia, że rośnie w ich gniew i uchodzą za najbardziej "toksycznych", za mizoginów.

Kobieta

Magia2000

Podrywacz
Wystarczy popatrzeć na stare zdjęcia rodaków, kiedyś chłopcy wyglądali jak mężczyźni, dziś wyglądają jak pizdy.
Męski świat skręca w złym kierunku i za chwilę to wy panowie będziecie słabą płcią, na pocieszenie będzie się też o was mówić płeć piękna.
Wpływ przekazu medialnego na współczesny wzorzec męskości też jest bez znaczenia, nikogo nie dziwi taki Szpak co to nie wiadomo czy chłop czy baba, Rafalala, inne męskie dziwadła w spódnicach w różowymi włosami, makijażem itp.
Nawet tutaj panowie się chwalą, że zakładają rajstopy w sypialni... zakładajcie, Wasza sypialnia - Wasza sprawa, ale nie nazywajcie się męskimi bo to ciotowane i odrobinę cringowe.

Przy okazji mam takie pytanie do męskiej części, jak już golicie sobie nogi, to tyło łydki, czy wyżej aż do samej pizdy?

Mężczyzna

Gniotek

Seks Praktykant
Wystarczy popatrzeć na stare zdjęcia rodaków, kiedyś chłopcy wyglądali jak mężczyźni, dziś wyglądają jak pizdy.
Męski świat skręca w złym kierunku i za chwilę to wy panowie będziecie słabą płcią, na pocieszenie będzie się też o was mówić płeć piękna.
Wpływ przekazu medialnego na współczesny wzorzec męskości też jest bez znaczenia, nikogo nie dziwi taki Szpak co to nie wiadomo czy chłop czy baba, Rafalala, inne męskie dziwadła w spódnicach w różowymi włosami, makijażem itp.
Nawet tutaj panowie się chwalą, że zakładają rajstopy w sypialni... zakładajcie, Wasza sypialnia - Wasza sprawa, ale nie nazywajcie się męskimi bo to ciotowane i odrobinę cringowe.

Przy okazji mam takie pytanie do męskiej części, jak już golicie sobie nogi, to tyło łydki, czy wyżej aż do samej pizdy?
Do samej a potem jeszcze robimy peeling i nakładamy balsam by nam włoski nie wrastały. Odpoczywając po goleniu z plasterkami ogórka na oczach oglądamy jakiś znany i widziany sto razy wyciskacz łez, myśląc czy w nowej kolekcji suit supply będą jeszcze węższe spodnie do garniturów, by nam podkreślały szczuplutkie nogi. A i nie zapominamy o drinku na złagodzenie bólu po goleniu, prosecco z aperolem i wodą, najlepsze, nie za mocne i tak nie trzepię w banię.

Mężczyzna

Randomowynick123

Podrywacz
Nie ma żadnej spinki, tylko widać po młodszych pokoleniach szczególnie wśród osobników penisododatnich, że nie zawsze są męscy, w znaczeniu jak to rozumięli nasi dziadkowie czy rodzice. Pytanie czego szukają teraz kobiety?
No pisałem wyżej jaki jest męski facet wg kobiet 😆 Musisz spełniać 100% wymagań, być wysoki, mega przystojny, doświadczony w związkach i seksie, radzić sobie z każdym problemem, mieć sporo z bad boya, itp.

Kobieta

czeci77

Cichy Podglądacz

Polecam też spojrzeć trochę dalej, na średniowieczne dwory naszych rodaków (i nie tylko) i mężczyzn w zdobnych sukniach i rajstopach pod spodem. Bardziej wstecz to rzymskich wojowników - no straszne "pizdeczki"
Polecam więcej luzu, tolerancji, i życzę szczęśliwego nowego roku :) 💜 ..wszystkim życzę :)

Mężczyzna

Swiezak

Biegły Uwodziciel

Zakochałem się......
A myślałem, że z takimi poglądami jestem wymierającym dinozaurem

Mężczyzna

Solstafir

Podrywacz
W dużym skrócie.

Wg badań mężczyźni mają ponoć niższy poziom testosteronu niż kiedyś. Są na to różne hipotezy wyjaśniające, najbardziej popularna to ta o wszechobecnych ksenoestrogenach, ale też np. wyższy poziom tkanki tłuszczowej z powodu większej ilości kalorii i śmieciowego jedzenia.
Druga sprawa - zmiany kulturowe. To znaczy tutaj mężczyźni nie są wcale mniej męscy ale nie mają tak dominującej z góry pozycji nad kobietami.
Kiedyś (w wielu kulturach nadal tak jest) nie mieli kompleksów na punkcie swojego wyglądu, bo mogli mieć na to wyjebane gdyż preferencje kobiet nie grały roli. Kobita miała niewiele do gadania. To że faceci np. zwracają uwagę na własny wygląd i o nim dyskutują to akurat kobiety nie narzekajcie na to bo tylko możecie na tym zyskać. To efekt waszych możliwości wyboru oraz świadomości mężczyzn i dbania o swój wygląd.
Chyba że wolicie facetów którzy nie golą się pod pachami czy w miejscach intymnych bo po co. Gdy mężczyźni zaczynali to robić było uznawane to za niemęskie. Dziś jest oczekiwaną normą. Czasy się zmieniają.
Obcisłe spodnie które mi akurat nie odpowiadają i wyglądają pedalsko, mimo wszystko (o dziwo) noszone są przez facetów wyglądających męsko. Raczej słaby gust modowy, a nie brak męskości.
Podsumowując, może i faceci są trochę mniej męscy niż kiedyś, ale większość to nie brak ich męskości tylko kulturowe które tylko są na plus dla kobiet, chyba że jakieś są naprawdę uległe i marzy im się naprawdę patriarchalny model społeczeństwie gdzie ojciec wybiera jej męża, albo jest porywana na ulicy przez faceta (w niektórych rejonach bałkanów praktykowane do dziś i jest normą). Bicie żon jeszcze paredziesiąt lat temu nie było postrzegane jako coś nagannego, kobieta była własnością faceta. Kobiety też nie miały takich stanowisk jak dziś. Są aktywne i mają prawo głosu i wyboru. Także faceci liczą się z ich głosem i oczekują akceptacji jego a nie tego że ją do czegokolwiek zmusi, gdyż przymus nie jest już akceptowalny. Nie jest tak jak u muzułmanów że jak się zgwałci kobietę to się karze kobietę za to że dała się zgwałcić bo to jej wina.
A co do facetów cucoldów - faktycznie sporo takich. Nie wiem czy dziś ich jest więcej czy internet po prostu ich ujawnił. Osób homoseksualnych jest tyle samo co kiedyś.

Mężczyzna

eksperymentator

Nowicjusz
Oj widzę tu że Twoje koleżanki mają normalnych facetów, którzy są kulturalni, uprzejmi, pomocni i do tego dobrze gotują. Zazdrościmy więc bluzgamy. U mnie w mieście jest taki blok gdzie znajdziesz swój wymarzony typ twardziela. Leją swoje kobiety na okrągło, do kuchni wchodzą tylko po piwo i są bardzo męscy bo niekalając się pracą stać ich na wódeczkę. A może obcokrajowiec? Taki muzułmanin to dopiero potrafi wskazać kobiecie miejsce w szeregu. Taki fajny męski to jest też mój ojciec. Po robocie siadał z gazetą przy stole i czekał aż mu matka łyżkę do zupy przyniosła. Po obiedzie odsuwał talerz na środek stołu i dalej czytał gazetę. Oj jaki on był wtedy męski. Tylko my nie żyjemy już ani w średniowieczu ani w 1945. Mężczyźni z goryli stali się normalnymi partnerami.
Specjalnie się jednak nie martwię bo jesteś jedyną kobietą, której przeszkadza że facet umie coś więcej niż kląć.

Mężczyzna

Swiezak

Biegły Uwodziciel
Oj widzę tu że Twoje koleżanki mają normalnych facetów, którzy są kulturalni, uprzejmi, pomocni i do tego dobrze gotują. Zazdrościmy więc bluzgamy. U mnie w mieście jest taki blok gdzie znajdziesz swój wymarzony typ twardziela. Leją swoje kobiety na okrągło, do kuchni wchodzą tylko po piwo i są bardzo męscy bo niekalając się pracą stać ich na wódeczkę. A może obcokrajowiec? Taki muzułmanin to dopiero potrafi wskazać kobiecie miejsce w szeregu. Taki fajny męski to jest też mój ojciec. Po robocie siadał z gazetą przy stole i czekał aż mu matka łyżkę do zupy przyniosła. Po obiedzie odsuwał talerz na środek stołu i dalej czytał gazetę. Oj jaki on był wtedy męski. Tylko my nie żyjemy już ani w średniowieczu ani w 1945. Mężczyźni z goryli stali się normalnymi partnerami.
Specjalnie się jednak nie martwię bo jesteś jedyną kobietą, której przeszkadza że facet umie coś więcej niż kląć.
Oj widzę, że zły dotyk boli Cię całe życie.
I nie nauczył rozróżniać patusiarstwa od męskości.....