• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Czy mamy kryzys męskości?

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Osobiście uważam, że dziś jest powszechnie lansowany w UE i krajach zachodu trend kobiety pracującej, a to zabija płodność i dawny archetyp mężczyzny. Oczywiście daje to jakiś dobrobyt materialny ale często kosztem wychowania dzieci i młodzieży.
Konieczne jest zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn oraz podwyższenie go do 67 r. życia.

Mężczyzna

metro11

Cichy Podglądacz
Ale co naszym forumowym narzekaczom stoi na przeszkodzie by być męskimi, szarmanckimi itd. i zgarnąć te tabuny wyposzczonych dziewczyn, ktore tylko czekają na takiego właśnie? Teoretycznie powinno im być łatwiej, bo konkurencja się zawęża i sama dyskwalifikuje?
No chyba, że problem leży gdzie indziej..
Na jakiej podstawie stwierdzasz że nie jesteśmy męscy?
No tak obecnie męskość mierzy się kwadratową szczenką, wysoką pozycją społeczną, figurą Greckiego Boga i ilością przeruchanych lasek
Dla mnie męskość to odpowiedzialność zaradność stabilizacja poświęcenie(tfu)i wiele innych pozytywnych cech które obecnie mi do głowy nie przychodzą
Ale tu jest zasadniczy problem bo w końcu która męskość wybiorą kobiety? No wiadomo że pierwszą opcję i potem narzekają na to że mają brak tej 2 opcji a w życiu często jest tak że nie można mieć wszystkiego

Kolejna kwestia to oczekiwania i to co można dać od siebie
No obecnie nawet laski nieatrakcyjne stawiają warunki niemożliwe do spełnienia i uprzedze już złośliwe komentarze czemu ich po prostu nie spełnię to sytuacja wygląda następująco
Chciałby ktoś z was zapierdalać z 5-10 lat z zamiarem kupna Chevroleta Corvette wartego ponad bańkę a dostać za to poświęcenie jakiegoś zdezelowanego zajechanego w opór starego Poloneza?
Sam zaczęłem analizować już jakiś czas temu co robię nie tak jeśli chodzi o randkowanie i dziwnym trafem o ile na portalach randkowych daje szansę praktycznie każdej bo wyboru żadnego nie mam to za to w realu najczęściej takich kobiet nawet średnich nie zauważałem jakby były niewidzialne i często olewalem ich zaczepki itp bo nie było odwagi czasu lub po prostu był to interes nieopłacalny w skrócie zawsze jakaś wymówka się znalazła

Więc obecne czasy to są kryzysem kobiecości które z jednej strony chcą być uznawane za ludzi mieć prawa przywileje dominować nad mężczyznami w płaszczyźnie zawodowej a z drugiej strony chcą być prowadzone chcą mieć troglodytów z mroczną triadą i pozbawiać siebie szacunku aby zyskać w oczach mężczyzny
To jest sytuacja tak trudna jak koalicja Tuska i Kaczyńskiego

Mężczyzna

Swiezak

Biegły Uwodziciel

Trudne czasy tworzą silnych ludzi. silni ludzie tworzą dobre czasy. dobre czasy tworzą słabych ludzi. i słabi ludzie tworzą trudne czasy​

Niestety mamy dobre i bezpieczne czasy, co stworzyło miękkich, metroseksualnych mężczyzn, takich co w kryzysowych sytuacjach nie potrafią zmierzyć się z problem, tylko się załamują. Kobiety mają więcej ikry i przejmują rolę samca w stadzie.

Ale to jest też po części wina kobiet, bo wzdychają do metroseksualnych panów, co więcej w toalecie dbają o siebie niż kobiety, co mają nienaganny wygląd i więcej siedzą na
Portalach społecznościowych niż twardo stąpają po ziemi.
Idealny przykład w formie kawału współczesnego społeczeństwa:

Podczas randki chłopak pyta dziewczyny czym się zajmuje, ona odpowiada
Jestem modelka na Instagramie, a Ty czym się zajmujesz?
Na co odpowiada:
Jestem żołnierzem w call of duty...

Mężczyzna

Gloswdyskusji

Nowicjusz

Trudne czasy tworzą silnych ludzi. silni ludzie tworzą dobre czasy. dobre czasy tworzą słabych ludzi. i słabi ludzie tworzą trudne czasy​

Niestety mamy dobre i bezpieczne czasy, co stworzyło miękkich, metroseksualnych mężczyzn, takich co w kryzysowych sytuacjach nie potrafią zmierzyć się z problem, tylko się załamują. Kobiety mają więcej ikry i przejmują rolę samca w stadzie.

Ale to jest też po części wina kobiet, bo wzdychają do metroseksualnych panów, co więcej w toalecie dbają o siebie niż kobiety, co mają nienaganny wygląd i więcej siedzą na
Portalach społecznościowych niż twardo stąpają po ziemi.
Idealny przykład w formie kawału współczesnego społeczeństwa:

Podczas randki chłopak pyta dziewczyny czym się zajmuje, ona odpowiada
Na co odpowiada:
Jestem żołnierzem w call of duty...
Dokładnie... Wiele mówi o męskości stwierdzenie "za mundurem panny sznurem". Wraca moda na wojskowość, bo czasy trudne, więc może 'męskość' wróci do mody. Mam na myśli pokolenie wchodzące w dorosłość. A ci są obecnie słabi strasznie...

Mężczyzna

Greg II

Podrywacz
"Podczas randki chłopak pyta dziewczyny czym się zajmuje, ona odpowiada
Na co odpowiada:
Jestem żołnierzem w call of duty..."🎯

👍

Mężczyzna

Greg II

Podrywacz
Dokładnie... Wiele mówi o męskości stwierdzenie "za mundurem panny sznurem". Wraca moda na wojskowość, bo czasy trudne, więc może 'męskość' wróci do mody. Mam na myśli pokolenie wchodzące w dorosłość. A ci są obecnie słabi strasznie...
Lajkuję część którą wyłączyłem powyżej. post # 126. co do reszty wypowiedzi votum separatum 😉

Mężczyzna

Gloswdyskusji

Nowicjusz
Mamy tu chyba kłopot, żeby określić, co to właściwie ta męskość. Ja jako facet mogę powiedzieć, że w takim podstawowym ujęciu, to męskość oznacza po prostu radzenie sobie w trudnej sytuacji. To po prostu sposób myślenia...

Mężczyzna

Randomowynick123

Biegły Uwodziciel
"Podczas randki chłopak pyta dziewczyny czym się zajmuje, ona odpowiada
Na co odpowiada:
Jestem żołnierzem w call of duty..."🎯
Tia... Byłoby to śmieszne, gdyby nie to, że modelki instagramowe to jest w tych czasach standard. I w sumie facet nie odrzuci laski za to, że się pokazuje na Instagramie. Ale laska odrzuci faceta za to, że gra w gry xD

Mężczyzna

Greg II

Podrywacz
Tia... Byłoby to śmieszne, gdyby nie to, że modelki instagramowe to jest w tych czasach standard. I w sumie facet nie odrzuci laski za to, że się pokazuje na Instagramie. Ale laska odrzuci faceta za to, że gra w gry xD
Chodzi mi o uchwycenie trafnej analogii co do wartości tych postaw : same-same:) i o nic więcej.

Mężczyzna

metro11

Cichy Podglądacz
Pojawia się pytanie kiedy ta bańka jebnie jak się na to przygotować i przetrwać
W końcu kiedyś zawsze wychodzi słońce..

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Bo nawet jeśli nie jebnie to co czeka nas dehumanizacja ? Nawet nie chcę sobie tej rzeczywistości wyobrażać
Nie będzie żadnej dehumanizacji mężczyzn. W Polsce podlegają dehumanizacji tylko Rosjanie i ich dzieci. Są tu uważani za podludzi.
Natomiast co do męskości, to się nią nie przejmujmy za bardzo. To wrodzone albo się tego nie otrzymało od natury. A w przedmiocie męskości sięgnijmy po cytat z wesołej piosenki:

"A muzyczka ino ino a muzyczka rżnie
A przy tej muzyczce wszyscy bawią się
Wszystko jedno czy to męska czy to damska rzecz
Byle tylko rżnęła fest ach fest"

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

Swiezak

Biegły Uwodziciel
Tylko widzisz jacy często " mężczyźni" tam idą?? Więcej kobiety mają ikry niż ten młody narybek....
Idzie zagłada męskości....
Film Seksmisja to tylko kwestia czasu 🤣

Ale co się dziwić, jak poprawność polityczna i kulturowa powoduje kastrację mężczyzn...

Mężczyzna

metro11

Cichy Podglądacz
Nie będzie żadnej dehumanizacji mężczyzn. W Polsce podlegają dehumanizacji tylko Rosjanie i ich dzieci. Są tu uważani za podludzi.
Natomiast co do męskości, to się nią nie przejmujmy za bardzo. To wrodzone albo się tego nie otrzymało od natury. A w przedmiocie męskości sięgnijmy po cytat z wesołej piosenki:

"A muzyczka ino ino a muzyczka rżnie
A przy tej muzyczce wszyscy bawią się
Wszystko jedno czy to męska czy to damska rzecz
Byle tylko rżnęła fest ach fest"

W sensie miałem na myśli dehumanizacje ogólnie ludzi a nie skonkretyzowana na poszczególnej płci
I ta dehumanizacja postępuje jest obecnie w mniejszym stopniu jak choćby brak poświęceń, brak niesienia pomocy, egoizm i kompletna niewrażliwość na czyjąś ludzką krzywdę
Sam znając te mechanizmy to widzę po prostu po samym sobie że totalnie olewa mnie to już bo w sumie skrycie cieszy mnie czyjeś nieszczęście przynajmniej sam mogę ulżyć sobie myślą że nie tylko ja mam źle w życiu i jak się nad tym zastanawiałem to trochę smutno mi z tego powodu bo nie zawsze byłem taki..
To również dotyka wielu pozostałych mężczyzn którzy również są sfrustrowani brakiem możliwości znalezienia miłości życia lub po prostu trwania w beznadziejnych związkach
Wystarczy pomyśleć o samym fakcie co zrobiłoby się w sytuacji gdy jakaś nieznajoma kobieta poprosiłaby nas o pomoc bo inny mężczyzna jej zagraża większość z nas olałaby temat całkowicie usprawiedliwiając to satysfakcją lub troską o swoje własne bezpieczeństwo
A właśnie w takich momentach nie powinnyśmy się nawet bez chwili zastanowienia podjąć decyzję o natychmiastowej pomocy nawet pomijając kwestie kto by o nią nie poprosił?
Wiadomo każdy teraz napiszę o sobie jaki to nie jest wspaniały i waleczny ale realia wszyscy znamy i wiemy jak się zachowujemy w takich sytuacjach
Taka jakaś refleksja mnie naszła