• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Czy mamy kryzys męskości?

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Ale odraza, to tak jak na robala. Stroik przegiął.
Właśnie ja wszystkie dziewczynki poderwałem, nie mając jeszcze prawa jazdy kat. B. No ale to były inne czasy, zupełnie inna epoka historyczna w dziejach tego kraju. Wcale nie byłem bardziej męski niż teraz, miałem po prostu mniejszy dostęp do zasobów.

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

Greg II

Seks Praktykant
Właśnie ja wszystkie dziewczynki poderwałem, nie mając jeszcze prawa jazdy kat. B. No ale to były inne czasy, zupełnie inna epoka historyczna w dziejach tego kraju. Wcale nie byłem bardziej męski niż teraz, miałem po prostu mniejszy dostęp do zasobów.
To tez wiemy, chodzi mi o to, ze przesadziłeś, malując reakcje dziewczyn.
Nie rozwadniajmy bo i tak toniemy juz w oceanie.

Mężczyzna

Randomowynick123

Podrywacz
Miałeś se iść xD

Co do tej odrazy, to wcale bym nie uważał, że to przesada. Za brak prawka faceta z góry skreśli pewnie z 80% dziewczyn. Jak u mnie się dziewczyny dowiadywały, to z reguły kończyły znajomość. A po ich reakcjach na żywo, gdy to powiedziałem, to no... Szczęśliwe nie były.

Plus każdy powie, że facet bez prawka nie jest męski.

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący

To uczucie kobiet wobec niezmotoryzowanego osobnika to nie ja pierwszy Polakom objawiłem, tylko jeden samotnik na jutubie (jego samotniczy kanał został już zbanowany). Nie jestem aktywny na rynku seksualnym na poziomie randkowania, a nie mam przesłanek, by nie wierzyć osobom, które są przez naturę zmuszone na ten rynek wchodzić i na nim rywalizować.

Kobieta

Magia2000

Podrywacz
Brak prawa jazdy to nie jest dramat, według mnie nie jest to oznaka braku męskości, no chyba, że posiada objawy współistniejące...

Przy okazji pytanie, dlaczego bycie męskim kojarzy się niektórym panom z zachowaniami patologicznymi, przemocą?
Facet, który trzyma zamrożoną spermę w lodówce, spuszcza się do szampana i pije go z żoną, zakłada rajstopy i damskie majtki poucza innych co jest męskie.... koniec świata jest bliski... mam nadzieję!

Mężczyzna

Greg II

Seks Praktykant
Brak prawa jazdy to nie jest dramat, według mnie nie jest to oznaka braku męskości, no chyba, że posiada objawy współistniejące...

Przy okazji pytanie, dlaczego bycie męskim kojarzy się niektórym panom z zachowaniami patologicznymi, przemocą?
Facet, który trzyma zamrożoną spermę w lodówce, spuszcza się do szampana i pije go z żoną, zakłada rajstopy i damskie majtki poucza innych co jest męskie.... koniec świata jest bliski... mam nadzieję!
Votum separatum co do zdania o koncu swiata:D

Mężczyzna

Monsz

Podrywacz

Ta asteroida leci, leci i nie może trafić w Ziemię...

Mężczyzna

Randomowynick123

Podrywacz
@Monsz czemu cytujesz i nic nie piszesz?

No ja uważam, że jest to dramat. I praktycznie każda z dziewczyn, z którymi rozmawiałem, też tak uważała. Mam ponad 30 lat, a nie 18. Moim obowiązkiem jest bycie zaradnym, zapewnienie dziewczynie bezpieczeństwa i stabilności. A prawko to jedno z wymagań, żeby to spełnić.

Może nie przemoc. Ale facetów jak ja, czyli spokojnych, miłych, którzy nigdy nikogo nie uderzą, żadna kobieta nie zechce. Kobieta musi wiedzieć, że facet ją obroni, że w razie potrzeby będzie się stawiał, będzie agresywny i pewny siebie.

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący

Zadaniem mężczyzny zawsze była ochrona jego rodziny (żon i potomstwa, przy czym synów tyko przez pierwszych kilkanaście lat) przed zagrożeniami zewnętrznymi - dawniej były to zwierzęta, teraz są to niemal wyłącznie inni mężczyźni. Mężczyzna musi umieć obronić rodzinę przemocą, nawet kosztem swojego życia. Dlatego właśnie lubicie wysokich mężczyzn.
Wobec masowego napływu imigrantów z obszaru postsowieckiego nie wymaga to dalszego uzasadnienia.

Mężczyzna

RabishXaley

Cichy Podglądacz
Myślicie, że nadopiekuńczość matek może mieć jakiś wpływ na to, że wielu współczesnych chłopców to po prostu pipki?
W dawnych czasach kiedy chłopiec kończył naście lat chodził z ojcem polować, dziś kiedy ma naście lat chodzi z matką do kosmetyczki :ROFLMAO:
Czy na kryzys męskości może mieć wpływ fakt, że przy fali rozwodów wielu chłopców wychowuje się z matkami przy sporadycznych, weekendowych kontaktach z ojcami?
Nie, ale myślę że dziewczynki które miały zniewieściałych ojców mają później ból 4 liter o to, że faceci to "pipki"

Kobieta

Soulmate86

Podrywacz
Tak. Nie wiem czy to wplyw:
-braku wojska
-braku ojca/męskiego wzorca
-a co idzie za tym powyżej mama robiła wszystko za chłopaka i ten nawet nie umie obrać ziemniaków czy zmienić żarówki
-czasów gdy od dzieciaków w ogóle niczego się nie wymaga. Płaci im się za wynoszenie śmieci, wyjście z psem itp
-czasów po prostu.
-inne

Kobieta

Katia Wielka

Cichy Podglądacz
Większość skupia się tu na wyglądzie. Wysportowany, kaloryfe na brzuchu. A nie daje rady ośmiu godzin w pracy, czy zabić pająka. Podstawą męskości jest to co w środku. W głowie.

Mężczyzna

eksperymentator

Nowicjusz
Ja nie mówię nikomu jaki facet jest męski. Tylko nie aprobuję teori że facet który dba o siebie, potrafi gotować i zająć się domem kiedy jest taka potrzeba jest pizdowaty. Co do upodobań seksualnych to co męskość ma wspólnego z realizacją swoich fantazji i fetyszy? każdy robi w łóżku to co lubi. Jedni się przyznają inni nie, a jeszcze inni chcieliby coś zrobić ale boją się o tym rozmawiać.

Kobieta

Magia2000

Podrywacz
No ja uważam, że jest to dramat. I praktycznie każda z dziewczyn, z którymi rozmawiałem, też tak uważała. Mam ponad 30 lat, a nie 18. Moim obowiązkiem jest bycie zaradnym, zapewnienie dziewczynie bezpieczeństwa i stabilności. A prawko to jedno z wymagań, żeby to spełnić.
No to zrób coś dla siebie i zrób sobie prawo jazdy. Jaki problem? Nie po to by zwiększyć szanse u kobiet, ale by mieć swobodę przemieszczania się i jeden kompleks mniej.

Nie, ale myślę że dziewczynki które miały zniewieściałych ojców mają później ból 4 liter o to, że faceci to "pipki"
Co z dziewczynami, które miały ojca wojskowego, bardzo męskiego, twardego faceta? Czy one chętniej "przygarną pipkę" i zaopiekują się mężem nieudacznikiem?

Kobieta

Magia2000

Podrywacz
Rozumiem 13latka, który nie potrafi podać ręki na przywitanie bo wychował się z matką i jej psiapsiółkami. Nie potrafi kopnąć piłki bo mamusia dbała by się nie spocił. Jeśli chłopiec nie potrafi wkręcić żarówki, wymienić kontaktu to jestem w stanie zrozumieć, bo nikt go nie nauczył. Taki 13latek może nie interesować się sportem, motoryzacją, innymi męskimi rzeczami. Może nie być szarmancki, nie mieć własnego zdania w żadnym temacie i oczekiwać, że to kobieta (mamusia) będzie zawsze podejmować decyzje. W wieku 13 lat najczęściej nie trzeba podejmować odpowiedzialności za rodzinę, wykazywać się męstwem i nie mam tu na myśli zachować agresywnych, patologicznych.
13latek nie musi mieć tej męskiej szorstkości w charakterze, może za bardzo nie różnić się od dziewczynek w sposobie bycia. Może nie umieć posprzątać mieszkania, umyć garów, przygotować kolacji. Może nie spędzać czasu w garażu a zamiast tego grać na komputerze w gry dla dzieci i wołać kobietę by pozbyła się pająka na widok którego sam może piszczeć panicznie.

Ale jeśli taki 13latek ma lat 40 a jego zachowanie nadal jest jak opisane powyżej, to mamy problem z męskością takiego osobnika.
Jeśli w społeczeństwie kultywuje się tradycję, że mężczyzna nie musi być męski, jeśli wychowujemy męskie pipki bo taki wzorzec jest promowany - to w finale mamy kryzys męskości.

Dziś mężczyzna nie musi brać dzidy i iść polować na dzika, ale pójść do urzędu i załatwić ważne sprawy mógłby.
Zgadzam się, że często kobiety wchodzą w męskie role i być może są takie, które lubią wywiercić dziurę, powiesić półkę, zmienić koło w aucie, podejmować ważne decyzje finansowe, zorganizować wakacje.... ale ile robi to z konieczności, bo mają niezaradnych mężczyzn, których mamusie upupiały i wychowywały tak, żeby się nie spocili, nie pobrudzili, nie przeziębili....