• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Czy można żyć bez masturbacji?

Mężczyzna

jacek1987

Erotoman
Większość odkrywa tę przyjemność przypadkiem. Od tego momentu każdy chce przeżyć to jeszcze raz, doświadczyć znowu tej rozkoszy. Niektórzy (np. z powodów religijnych) próbują się powstrzymywać, ale zapewne raz na jakiś czas i tak to robią.

Czy mozna w ogóle żyć bez masturbacji? Zero. Da się?

Próbowaliście? Jak długo wytrzymujecie bez?

Mężczyzna

Roger430

Erotoman
Większość odkrywa tę przyjemność przypadkiem. Od tego momentu każdy chce przeżyć to jeszcze raz, doświadczyć znowu tej rozkoszy. Niektórzy (np. z powodów religijnych) próbują się powstrzymywać, ale zapewne raz na jakiś czas i tak to robią.

Czy mozna w ogóle żyć bez masturbacji? Zero. Da się?

Próbowaliście? Jak długo wytrzymujecie bez?
Uważam, że nie można( ale to moje zdanie) przynajmniej w jakimś przedziale wiekowym. Jezeli nie ma innej możliwości (partnerka) to jest to wg mnie naturalna czynność. U mnie dłuższa abstynencja powoduje rozdrażnienie i dyskomfort( np ból jąder) Dlatego dla własnego zdrowia i poczucia komfortu trzeba słuchać własnego ciała.

Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry