• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Kiedy zaczynasz myśleć o zdradzie...

Kobieta

yakamoz

Podrywacz
Zastanawiam się co sprawia, że człowiek świadomie lub nie celowo zdradza... Czy kiedy w głowie pojawi się myśl o innym partnerze to obecny związek nie ma już perspektyw. Czy możliwe jest jednoczesne kochanie i zdradzanie partnera...

Mężczyzna

PrzemoHarp

Nowicjusz
Ciekawy temat. Niestety, nic nie jest takie proste, wszystko zależy przede wszystkim od konkretnego człowieka, kontekstu, okoliczności i tak dalej.... Bywa, że zarządzi tym przypadek, bywa, że jest to celowe - czy w jakiejś części nieświadome, bo COŚ się w związku złego dzieje, pojawia się oziębłość, znudzenie, zniechęcenie, czy nawet jakieś niedogadane problemy - a jak coś się złego dzieje to przeważnie nie tylko jedna strona jest winna.
Dochodzą jeszcze tematy "zdrad kontrolowanych" i otwartych związków, z którymi szczerze mówiąc osobiście się nie zetknąłem, więc wymądrzał się nie będę :)

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

dario_a_z

Dominujący
Pierwszy raz skok w bok w moim przypadku to był po prostu rozpad małżeństwa, niestety małżonce siadło na głowę po stracie rodziców i dziecka i nie dało się żyć. Żyliśmy obok siebie, nic nas nie łączyło poza kredytem hipotecznym :)
A że ja po prostu seks lubię i mam łatwość w poznawaniu kobiet to jakoś tak...

Potem mi ten "sport" się spodobał.
Teraz jestem w innym związku i seksu w domu mi nie brakuje a wręcz przeciwnie.
Ale uwielbiam ten dreszcz emocji związany z planowaniem, wybieraniem odpowiedniej osoby (bo teraz zdradzam za kasę, nie mam czasu na "klasyczny" romans, on ponadto ciągnie za sobą "ogon"). Traktuję to wyłącznie jako fizyczne zbliżenie, nie ma w tym żadnego uczucia.

Mężczyzna

Nurek

Nowicjusz
U mnie zdrada to odskocznia od codzienności, powiew świeżości. Kocham żonę, ale lubię nowe doznania, flirt i poznawanie nowej osoby ma swój niepodważalny urok. Z kochanką chodzi u mnie tylko o zaspokajanie swoich żądzy.

Kobieta

yakamoz

Podrywacz
Piszą sami panowie dla których ewentualna zdrada to sam seks. A co z kobietami które do stosunku potrzebują bliskości i zaufania. Z pewnością są takie, które potrzebują tylko seksu ale w naszej naturze nie istnieje zdrada odpowiadająca tej męskiej potrzebie.

Kobieta

D'Arc

Erotoman
Kobiety zdradzaja, gdy już jest bardzo, bardzo źle w związku, gdy już się całkowicie poddają, gdy wykorzystały już wszystko co można było zrobić. Jest to wyraz ratowania siebie, zadbania o swoje potrzeby w sytuacji gdy stały partner ma je w dupie. Zdradzają bo nie mają możliwości wyjść z tego stałego związku, a żeby całkiem nie zwariować chwytają się romansu, żeby mieć choć namiastkę szczęścia. Kobiety zdradzają bo już nie kochaja stałego partnera, gdy mają głód miłości i chcą dzięki romansowi nakarmić się choć trochę. Miłość karmi się byle czym, a miłość do kochanka to już są resztki resztek ze stołu. Generalnie ujowa sytuacja.

Kobieta

Bailarina de flamenco

Podrywacz
Do celnego wpisu @D'Arc dodałabym, że kobieta także może zafiksować się na jakimś facecie, mimo, że jest w udanym związku, a wtedy gdy już się trafi okazja (wyjazd integracyjny, delegacja, wyjście firmowe na piwo), to już łatwo do konsumpcji. A że potem żałuje, to słyszałam nie raz od koleżanek przy kawie...

Taki znany mi niedawny przypadek - ona prawnik, mąż lekarz, ale w domu tylko piwo i TV, a w pracy pojawił się kolega, wysportowany, erudyta i poszło....

Kobieta

Bailarina de flamenco

Podrywacz
@Bailarina de flamenco no ale ktoś tego penisa wyjmuje ze spodni i nie jest to ta kobieta, ktoś go potem wkłada w wiadome miejsca. Już nie róbmy więc z facetów takich biednych, bezwolnych misiów 😂
Tak, to jasne, ale zwykle jak koleś widzi, że dama się klei to skorzysta...

W drugą stronę też bywa, że facet zafiksuje się na jakiejś mężatce, i będzie dążył do wsadzenia.

Mężczyzna

PrzemoHarp

Nowicjusz
To prawda co piszecie. Ja tylko dodam, że czy się to komu podoba, czy nie - to działa w dwie strony.

Napiszę z punktu widzenia faceta, ja już to pisałem wcześniej - jeśli poprzez ponad 10 lat małżeństwa mamy seks traktowany jako "odrabianą pańszczyznę", dwie pozycje seksualne na krzyż po ciemku pod kołdrą, kiedy każda propozycja urozmaicenia - i nie, że od razu jakieś seksy grupowe - to jest narzekanie, że tak to nie, bo dzieci wejdą, bo to bo tamto, jeśli seks z żoną przypomina przysłowiowe "piłowanie kłody" i tak dalej, a każda próba szczerej rozmowy jest zbywana... No to niestety. Facet będzie szukał potwierdzenia gdzie indziej.

A teraz można po mnie "jechać", że solidarność plemników☺️

Mężczyzna

forg

Biegły Uwodziciel
Dyskusja o oczywistości. Codzienność zabija namiętność. Zarówno u kobiety jak u mężczyzny. I naprawdę - poza wyjątkami - oglądanie swojego obiektu pożądania jak się ślini w czasie snu, pierdzi albo defekuje nijak ma się do pożądania.
Ale .... z drugiej strony kiedyś prawie umarłem ze śmiechu jak przeczytałem, że kobieta wstawała wcześniej by się umalować. By facet nigdy nie widział jej bez makijażu. To jest dopiero patologia.

Mężczyzna

monioni

Cichy Podglądacz
Uważam że każdy przynajmniej raz w życiu tak mial jeżeli był w związku bez względu na płeć (chyba że jest ktoś aseksualny). Zawsze ktoś będzie patrzył na drugą osobę. To jest norma i powinniśmy to zaakceptować. Często nawet kobiety widzą jak ich mężowie odprowadzają wzrokiem jakieś panie. Często te same kobiety się przy tym uśmiechają same do siebie, bo są tego świadome ;)

Kobieta

Bailarina de flamenco

Podrywacz
Ale .... z drugiej strony kiedyś prawie umarłem ze śmiechu jak przeczytałem, że kobieta wstawała wcześniej by się umalować. By facet nigdy nie widział jej bez makijażu. To jest dopiero patologia.

Taką samą patologią jest, gdy kobieta jest w domu (praca zdalna, wychowanie dzieci) i wita powracającego męża w starym dresie, nieuczesana, nie pokolorowana w wersji przynajmniej podstawowej. Taki facet tylko czeka na kolejny dzień i zadbane laseczki w pracy.

Mężczyzna

forg

Biegły Uwodziciel
Taką samą patologią jest, gdy kobieta jest w domu (praca zdalna, wychowanie dzieci) i wita powracającego męża w starym dresie, nieuczesana,

Nie. Mylisz się. patologią to jest pokochanie sztucznie zrobionej "dziuni". Wiesz kiedy kobieta jest piękna? Rano. Rozczochrana, bez makijażu. Jak nie jest to nie jest piękna.
Ludzie przed sobą udają. Innych niż są w rzeczywistości. Po co? A Ty twierdzisz, że tak ma być. Że kobieta ma się kolorować. Bzdura. Piękna kobieta jest piękną bez kredek.

Mężczyzna

wieslawrubel

Cichy Podglądacz
Ktoś piwwiee co mam zrobić ? Mam z żoną 2 dzieci ale nie układa siee nam niee rozmawiamy niee mamy wspólnych tematów wracam do domu onaa niee pracuje nigdy nic niee zrobione ani nic ... Pieniędzy oczywiście trzeba kupę na to na tammto ... W porównaniu od 2 miesięcy w pracy mamy nową koleżankę ... Śmiechu pogaduchy uśmiechy .... Można o wszystkim pogadać .... Czy jest sens żyć w toksycznym związku ?

Mężczyzna

banita.

Dominujący
To prawda co piszecie. Ja tylko dodam, że czy się to komu podoba, czy nie - to działa w dwie strony.

Napiszę z punktu widzenia faceta, ja już to pisałem wcześniej - jeśli poprzez ponad 10 lat małżeństwa mamy seks traktowany jako "odrabianą pańszczyznę", dwie pozycje seksualne na krzyż po ciemku pod kołdrą, kiedy każda propozycja urozmaicenia - i nie, że od razu jakieś seksy grupowe - to jest narzekanie, że tak to nie, bo dzieci wejdą, bo to bo tamto, jeśli seks z żoną przypomina przysłowiowe "piłowanie kłody" i tak dalej, a każda próba szczerej rozmowy jest zbywana... No to niestety. Facet będzie szukał potwierdzenia gdzie indziej.

A teraz można po mnie "jechać", że solidarność plemników☺️
Stoję ramię w ramię z Tobą Bro:cool:;)