• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Kiedy zaczynasz myśleć o zdradzie...

Kobieta

yakamoz

Podrywacz
Zastanawiam się co sprawia, że człowiek świadomie lub nie celowo zdradza... Czy kiedy w głowie pojawi się myśl o innym partnerze to obecny związek nie ma już perspektyw. Czy możliwe jest jednoczesne kochanie i zdradzanie partnera...

Mężczyzna

PrzemoHarp

Nowicjusz
Ciekawy temat. Niestety, nic nie jest takie proste, wszystko zależy przede wszystkim od konkretnego człowieka, kontekstu, okoliczności i tak dalej.... Bywa, że zarządzi tym przypadek, bywa, że jest to celowe - czy w jakiejś części nieświadome, bo COŚ się w związku złego dzieje, pojawia się oziębłość, znudzenie, zniechęcenie, czy nawet jakieś niedogadane problemy - a jak coś się złego dzieje to przeważnie nie tylko jedna strona jest winna.
Dochodzą jeszcze tematy "zdrad kontrolowanych" i otwartych związków, z którymi szczerze mówiąc osobiście się nie zetknąłem, więc wymądrzał się nie będę :)

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

dario_a_z

Dominujący
Pierwszy raz skok w bok w moim przypadku to był po prostu rozpad małżeństwa, niestety małżonce siadło na głowę po stracie rodziców i dziecka i nie dało się żyć. Żyliśmy obok siebie, nic nas nie łączyło poza kredytem hipotecznym :)
A że ja po prostu seks lubię i mam łatwość w poznawaniu kobiet to jakoś tak...

Potem mi ten "sport" się spodobał.
Teraz jestem w innym związku i seksu w domu mi nie brakuje a wręcz przeciwnie.
Ale uwielbiam ten dreszcz emocji związany z planowaniem, wybieraniem odpowiedniej osoby (bo teraz zdradzam za kasę, nie mam czasu na "klasyczny" romans, on ponadto ciągnie za sobą "ogon"). Traktuję to wyłącznie jako fizyczne zbliżenie, nie ma w tym żadnego uczucia.

Mężczyzna

Nurek

Nowicjusz
U mnie zdrada to odskocznia od codzienności, powiew świeżości. Kocham żonę, ale lubię nowe doznania, flirt i poznawanie nowej osoby ma swój niepodważalny urok. Z kochanką chodzi u mnie tylko o zaspokajanie swoich żądzy.

Kobieta

yakamoz

Podrywacz
Piszą sami panowie dla których ewentualna zdrada to sam seks. A co z kobietami które do stosunku potrzebują bliskości i zaufania. Z pewnością są takie, które potrzebują tylko seksu ale w naszej naturze nie istnieje zdrada odpowiadająca tej męskiej potrzebie.

Kobieta

D'Arc

Erotoman
Kobiety zdradzaja, gdy już jest bardzo, bardzo źle w związku, gdy już się całkowicie poddają, gdy wykorzystały już wszystko co można było zrobić. Jest to wyraz ratowania siebie, zadbania o swoje potrzeby w sytuacji gdy stały partner ma je w dupie. Zdradzają bo nie mają możliwości wyjść z tego stałego związku, a żeby całkiem nie zwariować chwytają się romansu, żeby mieć choć namiastkę szczęścia. Kobiety zdradzają bo już nie kochaja stałego partnera, gdy mają głód miłości i chcą dzięki romansowi nakarmić się choć trochę. Miłość karmi się byle czym, a miłość do kochanka to już są resztki resztek ze stołu. Generalnie ujowa sytuacja.

Kobieta

Bailarina de flamenco

Podrywacz
Do celnego wpisu @D'Arc dodałabym, że kobieta także może zafiksować się na jakimś facecie, mimo, że jest w udanym związku, a wtedy gdy już się trafi okazja (wyjazd integracyjny, delegacja, wyjście firmowe na piwo), to już łatwo do konsumpcji. A że potem żałuje, to słyszałam nie raz od koleżanek przy kawie...

Taki znany mi niedawny przypadek - ona prawnik, mąż lekarz, ale w domu tylko piwo i TV, a w pracy pojawił się kolega, wysportowany, erudyta i poszło....

Kobieta

D'Arc

Erotoman
@Bailarina de flamenco no ale ktoś tego penisa wyjmuje ze spodni i nie jest to ta kobieta, ktoś go potem wkłada w wiadome miejsca. Już nie róbmy więc z facetów takich biednych, bezwolnych misiów 😂

Kobieta

Bailarina de flamenco

Podrywacz
@Bailarina de flamenco no ale ktoś tego penisa wyjmuje ze spodni i nie jest to ta kobieta, ktoś go potem wkłada w wiadome miejsca. Już nie róbmy więc z facetów takich biednych, bezwolnych misiów 😂
Tak, to jasne, ale zwykle jak koleś widzi, że dama się klei to skorzysta...

W drugą stronę też bywa, że facet zafiksuje się na jakiejś mężatce, i będzie dążył do wsadzenia.

Mężczyzna

PrzemoHarp

Nowicjusz
To prawda co piszecie. Ja tylko dodam, że czy się to komu podoba, czy nie - to działa w dwie strony.

Napiszę z punktu widzenia faceta, ja już to pisałem wcześniej - jeśli poprzez ponad 10 lat małżeństwa mamy seks traktowany jako "odrabianą pańszczyznę", dwie pozycje seksualne na krzyż po ciemku pod kołdrą, kiedy każda propozycja urozmaicenia - i nie, że od razu jakieś seksy grupowe - to jest narzekanie, że tak to nie, bo dzieci wejdą, bo to bo tamto, jeśli seks z żoną przypomina przysłowiowe "piłowanie kłody" i tak dalej, a każda próba szczerej rozmowy jest zbywana... No to niestety. Facet będzie szukał potwierdzenia gdzie indziej.

A teraz można po mnie "jechać", że solidarność plemników☺️