• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Jak zyskać pewność siebie?

Kobieta

Karotka

Podrywacz
Zauważyłam że jest u mnie coraz gorzej, że wycofuję się społecznie, garbię się jak idę itp..
Nie wiem jak podnieść "pewność siebie"... Nawet mi głupio ubrać krótkie spodenki, choć mam długie i ładne nogi.
Trochę dobija to, że nie udaje mi się poznać chłopaków na żywo, żeby się spotkać, pogadać.

Kobieta

Justaaa96

Cichy Podglądacz
Zauważyłam że jest u mnie coraz gorzej, że wycofuję się społecznie, garbię się jak idę itp..
Nie wiem jak podnieść "pewność siebie"... Nawet mi głupio ubrać krótkie spodenki, choć mam długie i ładne nogi.
Trochę dobija to, że nie udaje mi się poznać chłopaków na żywo, żeby się spotkać, pogadać.
Na pewno jesteś bardzo ładna i faceci chcieli by Cię poznać i pewnie nie tylko 😊😈 pamiętaj uśmiech to podstawa ! Smutna osoba według mnie nie budzi zainteresowania a co najwyżej współczucie i litość … jak masz ładne nogi to wyeksponuj je ! 😊 przełam się i zrób coś szalonego a na pewno poczujesz się lepiej i pewniej ! I koniecznie ulubiony makijaż plus nowe drogie perfumy 😊😘

Kobieta

Sailor Moon

Erotoman
Przychodzi to trochę z wiekiem, im jest się starszą, tym bardziej ma się wyjebane.
Trzeba dbać o siebie na płaszczyznie fizyczno-psychiczno-intelektualnej, zająć głowę czymś wartościowym, wtedy głupie myśli o sobie mają szansę odpuścić.
Poznawać ludzi, nawet tutaj na forum, nie mówić o sobie źle (nawet w myślach). To tyle co na szybko mi przychodzi do głowy.

Mężczyzna

dario_a_z

Erotoman
Przede wszystkim uwierzyć w siebie, jeśli nie jest z tym najlepiej, choć piszesz, że masz np. ładne nogi, czyli widzisz pozytywy.
Mi kiedyś pomógł psycholog, to taki sam lekarz jak każdy inny. Boli Cię ząb to idziesz do dentysty, masz problem z głową idziesz do psychologa.
Jak trafisz na dobrego, to wyjdziesz i będziesz miała wrażenie, że się unosisz nad ziemią, ja tak miałem...

Kobieta

Aya

Seks Praktykant
Fake it till you make it.

Już widzisz, ze garbienie się to problem, zmuszaj się do pewnej i wyprostowanej postawy, to rzeczywiście nie jest pociągające bo całym ciałem pokazujesz tę niepewność. Staraj się wyglądać na pewną siebie na spotkaniach, to już samo w sobie może pomóc.

Kobieta

MoonikaWaw

Seks Praktykant
No nie, nogi to podstawa :)

Niestety faceci są często trochę dupowaci i zamiast ćwiczyć flirt i podryw to zajmują się szukaniem na forach ziół i maści na powiększenie ptaszka. Zatem, droga pani, trzeba brać sprawę w swoje ręce.

Na studiach jeden koleś się we mnie podkochiwał, ale dowiedziałam się o tym ze 2 lata po dyplomie. Ale zamiast zaryzykować jakiś podryw, to pisał wiersze, jak mu ciężko. Gdybym to wiedziała, to sama bym go poderwała, bo gościu był niczegowaty :)

Mężczyzna

łukowianin40

Nowicjusz
No jak się garbisz itp. To nic dziwnego że faceci nie podchodzą. Muszisz zadbać o siebie. Mi pomogło zderzenie na żywo z moimi lękami. Większość jest wymyślona, a raczej my tworzymy powody do tego by czegos nie robić i się blokujesz kiedy widzisz fajengo faceta i byś chciała zagadać. Takich sposobów jest więcej. Kiedyś byłem panicznie niesmiały. Pewność siebie tworzy /uczy sie samemu. Ktoś może Ci tylko podpowiedzieć jak to zrobić.

Mężczyzna

czuly_kochanek

Podrywacz
W pracy czy szkole nie masz facetów? Najlepiej na nich trenować, tych znanych z zajęć czy z pracy.
Już lepiej na zajęciach. Wszelkiego rodzaju podrywy czy gierki w pracy, szczególnie te na imprezach firmowych kończą się kacem moralnym, unikaniem się, aż w końcu zmianą pracy przez którąś ze stron. Nie warto. Trust me...

Wracając do pytania autorki... Mnie pomogło zrozumienie, że i kobiety i mężczyźni to takie same osoby. I kobiety i mężczyźni mogą się obawiać jak wypadną, obawiają się krytyki czy odrzucenia. Nie warto się tym przejmować. Wiem, dobrze się mówi, ale kilka poniższych ułatwia:

- Odrzuciła mnie jakaś dziewczyna? Ile razy zobaczę ją w przyszłości? Pewnie nigdy.

- Kobieta lub mężczyzna wyglądają jakby byli bardzo pewni siebie w rozmowie z nami? Jest spora szansa, że ta osoba też się stresuje, ale jak to @Aya napisała może stosować zasadę "Fake it till you make it.".

- Podejdę do dziewczyny i "zbłaźnię się"? Może ona też się stresuje i rozładuje to napięcie? A może wyjdę na lekko nieogarniętego? Niektórym kobietom i mężczyznom się to podoba. Dla mnie jest totalnie urocza taka nieporadność czy zmieszanie/zakłopotanie. Przynajmniej ma się poczucie, że jest nie to "zawodowy/a podrywacz/ka". Jeśli jednak nie podoba się jej/jemu taka nieporadność - patrz punkt pierwszy.

Jaka jest szansa, że będąc Gen Z spotkasz faceta który będzie się również stresował, mimo, że może tego nie okazać? Duża. Statystyka działa na Twoją korzyść, gdyż w pokoleniu Z blisko 2/3 z Was cierpi na samotność i brak drugiej połówki. Dlaczego? Oczytał/a się o flagach i jak idealnym trzeba być do związku. Czytając Twoje posty, mam dla Ciebie jedną myśl z którą zrobisz co uznasz. Warto wywalić z telefonu TikToka i Instagrama, na chwilę zapomnieć o wszystkich czerwonych, karmazynowych i krwistych flagach, ubrać się ładniej (niekoniecznie wyzywająco), wybrać się z książką na kawę czy usiąść na ławce w parku. Daj się komuś poznać. Każdy z nas ma jakieś czerwone flagi. Pytanie na ile istotne w życiu codziennym, o jak dużej intensywności i impakcie na życie oraz czy zielone flagi nie są w stanie zminimalizować impaktu czerwonej.

Ostatnio też mocno reklamowana jest appka a la odwrócony Tinder (nie pamiętam teraz nazwy), w której rejestrujesz się na event w swoim mieście, dostajesz osobę na zdjęciu której masz strzelić fotkę, a po wykonaniu fotki dostajecie do siebie kontakt jeśli się polubicie na żywo. Znajdziesz raczej łatwo, bo przynajmniej mnie co chwila pokazuje mi się na instagramie, a jak znajdę to podeślę Ci na priv ;) Dodatkowo, gdy wszyscy robią sobie zdjęcia, zawsze jakoś raźniej w towarzystwie. Jeśli stresujesz się - znajdziesz tam wiele stresujących się osób, a dodatkowo jeśli ktoś pozna na takim evencie 50-100-200 osób, wierz mi, że bardziej zapadną mu/jej w pamięć te osoby które bardziej się podobały niż jedna czy dwie, które nawet ośmieszyły się.

Mężczyzna

Hakuzery

Nowicjusz
Kurcze mnie to pewności siebie do dziewczyn, uczył i trenował hyh-dziadek, bo pewne skomplikowane losy sprawiły, że nagle uznał, że jestem lamusem i trzeba mi pomóc. Tu chodziło o nauczenie śmiałości młodego do kobiet więc trochę offtop, ale generalnie chodziło żeby nauczyć się kontaktować. Jak jakiś żurek zaczepiał i piątaka, to pogadać z nim, jak jakaś babuleńka się męczyła z siatą po schodach podbiec i pomóc. Być opanowany, nie wkurwiać się, a pożartować, jak kelnerce się piwo wywaliło na spodnie, i takie tam. Generalnie taki uprzejmy i kontaktowny harcerz. W tą stronę to działało, a co przy okazji se dziadek, młodych lasek poruchał, to se poruchał, aż jedna go wzięła mocno na hol i się ożenił :p:p:p
A co do śmiałości kobiet, to nie wiem. Ale na ogół jak czegoś chcą i nie idzie im wprost, to używają podstępu. Przynajmniej mam takie wrażenie.