• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Czy mamy kryzys męskości?

Kobieta

Saanvi

Erotoman
Po 11 zakładkach dyskusji staje się jasne, że dla każdego owa męskość objawia się zupełnie inaczej. Nie ma też szans abyśmy znaleźli na to wspólną definicję.

Dla mnie jest to raczej zestaw cech osobowości, charakteru niż zbiór konkretnych umiejętności. Męskość siedzi w głowie, w sposobie podejmowania decyzji, w tej stanowczości nawet czasem. Przeciwieństwem tego zjawiska jest dla mnie, jak to mawia moja mama - rozmemłanie ;)

Zgadzam się, że często kobiety wchodzą w męskie role i być może są takie, które lubią wywiercić dziurę, powiesić półkę, zmienić koło w aucie, podejmować ważne decyzje finansowe, zorganizować wakacje.... ale ile robi to z konieczności, bo mają niezaradnych mężczyzn, których mamusie upupiały i wychowywały tak, żeby się nie spocili, nie pobrudzili, nie przeziębili....

Na tym powyższym przypadku chociażby.
Czy lubię zaradnych facetów co nie mają dwóch lewych rąk? Owszem. Ale nie odbierze to komuś męskości jeśli zadzwoni po hydraulika i ogarnie cieknący kran w ten sposób. Nie trzeba umieć wszystkiego, byle nie usiąść nad tym nieszczęsnym kranem i robić "ojoj, co my teraz zrobimy?".

Mężczyzna

Image

Erotoman
Jako, że rękawice zostały rzucone… :)
Nie można stwierdzić, czy mężczyzna jest męski tylko na podstawie roli, którą odegrał w filmie. Bo jak nietrudno się domyślić to jest to kreacja aktorska. To tak jakby powiedzieć, że Dustin Hoffman ma autyzm, bo zagrał w „Rain Man”. Poza tym nie zauważyłam, żeby mu tam brakowało męskości ale to trzeba obejrzeć cały film żeby zrozumieć.

Dla niewtajemniczonych wrzucam zdjęcie niemęskiego Ryana Goslinga

A ogólnie temat kryzysu męskości mnie nie interesuje, bo mój facet jest zajebiście męski, przystojny, silny i mogłabym wymieniać tak jeszcze długo.
A takich wybryków natury jak cuckoldy i inne takie to nie ma po co w ogóle tracić czas na opisywanie tego zjawiska.
Bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa pod moim adresem. Ty dla mnie także jesteś całym światem :* :love: Zawsze będę przy Tobie i w Tobie!

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
A takich wybryków natury jak cuckoldy i inne takie to nie ma po co w ogóle tracić czas na opisywanie tego zjawiska.
Odczytuję powyższe jako próbę odarcia z męskości nie tylko wielu z użytkowników z forum, ale i partnerów niektórych użytkowniczek.
Widocznie jest to męskie, skoro ma powodzenie, ma żonę.
Cuckoldy czyszczące kobiece łono ze spermy byczka też mają partnerki, żony. 😁

Mężczyzna

Greg II

Podrywacz
No to mamy kryzys, "chłopaki nie płaczą."
Dziewczyny płaczą a kryzysu kobiecości nie ma.
Znaczy są lepsze:unsure: Łatwiej im przetrwać:cool:

Kobieta

Blackswan

Seks Praktykant
Panowie wnoszę o spokój, po co te popisy xd To nie jest temat o mnie.

Dla mnie jest to raczej zestaw cech osobowości, charakteru niż zbiór konkretnych umiejętności. Męskość siedzi w głowie, w sposobie podejmowania decyzji, w tej stanowczości nawet czasem. Przeciwieństwem tego zjawiska jest dla mnie, jak to mawia moja mama - rozmemłanie ;)
Zgadzam się. Muskulatura, wzrost i tego typu podobne przymioty składają się na męski wygląd ale ktoś może mieć 2 metry wzrostu, być napakowany ale poza tym być w życiu niezaradny i “rozmemłany” (lubię to słowo).
Męskość to swego rodzaju konsekwencja w działaniu, bycie stanowczym i zdecydowanym, a także zdroworozsądkowość. To facet, który wie czego chce i nie boi się o tym mówić i tego okazywać. To także umiejętność sprawienia, że kobieta się czuje przy nim bezpiecznie i swobodnie. Że jak wszystko inne się wali, to on jest Twoją ostoją spokoju. I wyzwala jakieś instynkty, że mógłby być dobrym mężem i ojcem.
To trochę dominujący facet, który nie musi się pytać jak sprawić przyjemność tylko to robi. Jak chwyta za włosy to wiadomo, że nie będzie pytać o zdanie.

Nie oszukujmy się, czasy są takie, a nie inne. Nie oczekujemy, że faceci będą jak Braveheart. Lubimy, że o siebie dbają, golą jaja itp.
Natomiast jeżeli mężczyzna nie potrafi określić czego chce, nie potrafi podejmować najprostszych decyzji, sprawia wrażenie, że nie ogarnia nawet własnego życia - to jest to niemęskie z tego punktu widzenia, że kobieta wie, że on przysporzy więcej szkody niż pożytku. Nie chcemy facetów, których trzeba niańczyć i wychowywać.

Kobieta

Saanvi

Erotoman
Zgadzam się. Muskulatura, wzrost i tego typu podobne przymioty składają się na męski wygląd ale ktoś może mieć 2 metry wzrostu, być napakowany ale poza tym być w życiu niezaradny i “rozmemłany” (lubię to słowo).
Męskość to swego rodzaju konsekwencja w działaniu, bycie stanowczym i zdecydowanym, a także zdroworozsądkowość. To facet, który wie czego chce i nie boi się o tym mówić i tego okazywać. To także umiejętność sprawienia, że kobieta się czuje przy nim bezpiecznie i swobodnie. Że jak wszystko inne się wali, to on jest Twoją ostoją spokoju. I wyzwala jakieś instynkty, że mógłby być dobrym mężem i ojcem.
To trochę dominujący facet, który nie musi się pytać jak sprawić przyjemność tylko to robi. Jak chwyta za włosy to wiadomo, że nie będzie pytać o zdanie.

Teraz za to ja się zgadzam. W łóżku też nie chcemy rozmemłanych ;)

Mężczyzna

Randomowynick123

Biegły Uwodziciel
Fajnie, tylko że jak facet się nie spyta o pozwolenie, to może zostać posądzony o gwałt. Takie są czasy teraz. I wg wytycznych facet zawsze musi mieć pozwolenie.

Mężczyzna

Randomowynick123

Biegły Uwodziciel
Zgodzę się z Gregiem. Nie mówimy o jakimkolwiek facecie tylko o własnych.
Ale aktualnie obowiązujące ustalenia, żeby przeciwdziałać gwaltom wymagają pozwolenia bez względu na to, czy to ktoś obcy, czy mąż lub chłopak.

Nawet jak się znacie, to facet nie może ot tak podejść do kobiety i złapać ją za cycki (nie mówiąc o innych rzeczach) bez jej pozwolenia, bo kobitka bez problemu mogłaby go pozwać.

Tak samo podczas seksu, trzeba mieć pozwolenie nie tylko na to, że się bzykacie, ale też na to co facet robi podczas niego.

Wiem że w związkach mała szansa na pozwanie, ale jednak takie coś istnieje. I jak laska się obrazi na faceta i chce mu na złość zrobić...

Mężczyzna

Greg II

Podrywacz
Ale aktualnie obowiązujące ustalenia, żeby przeciwdziałać gwaltom wymagają pozwolenia bez względu na to, czy to ktoś obcy, czy mąż lub chłopak.

Nawet jak się znacie, to facet nie może ot tak podejść do kobiety i złapać ją za cycki (nie mówiąc o innych rzeczach) bez jej pozwolenia, bo kobitka bez problemu mogłaby go pozwać.

Tak samo podczas seksu, trzeba mieć pozwolenie nie tylko na to, że się bzykacie, ale też na to co facet robi podczas niego.

Wiem że w związkach mała szansa na pozwanie, ale jednak takie coś istnieje. I jak laska się obrazi na faceta i chce mu na złość zrobić...
Trzeba umić łapać, po prostu.
Jeżeli nie masz kłów nie próbuj gryżć. Ktoś może wziąc to na poważnie i Cie ustrzeli

Kobieta

Saanvi

Erotoman
Jestem jednak zdania, że partner już doskonale orientuje się na co może sobie pozwolić.
Mam na myśli związek z obopólnym zaufaniem, a nie jakąś wydmuszkę. Jakby mnie pytał czy może mnie złapać za cokolwiek to pewnie bym dostała szału.
Rozumiem wspólne wyznaczenie granic, ba, nawet bezpiecznego słowa, ale w parze już wiadomo co kto lubi i jak mocno ;)
Ponownie, ja mówię o związku, Ty o jakiejś chyba luźniejszej relacji.