Współczesna seksuologia mówi, że orientacja jest płynna
Ja się zdam na los. Kto wie co się wydarzy, życie jest nieprzewidywalne, nie wolno się zarzekać.
Współczesna seksuologia mówi, że orientacja jest płynna
Ja się zdam na los. Kto wie co się wydarzy, życie jest nieprzewidywalne, nie wolno się zarzekać.
Coś w tym jest, nawet dużo : ).Współczesna seksuologia mówi, że orientacja jest płynna
Ale u obu płci, czy jednak częściej u kobiet?że orientacja jest płynna
U obu.Ale u obu płci, czy jednak częściej u kobiet?
Śpieszmy się z tymi sapioseksualnymi trudno mają na tym forum.Seksowny i inteligentny facet to jest to I seksowny wcale nie oznacza, że ma być typowym pięknisiem, wystarczą dosłownie 2-3 pociągające elementy w wyglądzie i więcej nie trzeba. Ja osobiście nie lubię mieć do czynienia z adonisami, tacy zwykle nie mogą przestać kręcić głową na boki, nie czujesz się bezpieczna w relacji z nimi, bo masz wrażenie, że ciągle szukają laski bardziej atrakcyjnej od ciebie. Będąc z mega inteligentnym facetem nie możesz się zdecydować, czy wolisz spędzać z nim czas w łóżku czy na rozmowie, jedno i drugie cię mega jara.
Nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem, żeby to miało znaczenie dla dziewczyn na portalach. Wydaje mi się, że to takie modne słowo ostatnio, ale nikt nie bierze tego na poważnie pod uwagę.Śpieszmy się z tymi sapioseksualnymi trudno mają na tym forum.
Wyrażenia: " nie spotkałem", "wydaje mi się", "wszyscy", " nikt" raczej nie sprzyjają procesowi dowodzenia i wyciągania słusznych wniosków. Poza tym czy Ty właśnie zrównałeś kobiety wyrażające się pozytywnie o tym zjawisku w tym temacie forumowym, ze wszystkimi innymi na portalach?Nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem, żeby to miało znaczenie dla dziewczyn na portalach. Wydaje mi się, że to takie modne słowo ostatnio, ale nikt nie bierze tego na poważnie pod uwagę.
Oczywiście.Myślę,że każdy,a na pewno większość,czy to kobiet czy mężczyzn woli jak druga strona jest inteligentna
Po prostu napisałem swoją opinię i tyle. Uważam, że "sapioseksualizm" to dodatek, a nie coś, czym się mocno kierują ludzie. Nic facetowi nie da, że będzie inteligentny, jeśli się nie będzie podobał dziewczynomWyrażenia: " nie spotkałem", "wydaje mi się", "wszyscy", " nikt" raczej nie sprzyjają procesowi dowodzenia i wyciągania słusznych wniosków. Poza tym czy Ty właśnie zrównałeś kobiety wyrażające się pozytywnie o tym zjawisku w tym temacie forumowym, ze wszystkimi innymi na portalach?
Wysokie IQ pomaga nadrobić ułomności fizyczne (niski lub średni wzrost, wadę wzroku, wadę postawy, nawet lekkie zaburzenia ze spektrum autyzmu), nie każda kobieta potrzebuje jednak inteligentnego partnera seksualnego.Po prostu napisałem swoją opinię i tyle. Uważam, że "sapioseksualizm" to dodatek, a nie coś, czym się mocno kierują ludzie. Nic facetowi nie da, że będzie inteligentny, jeśli się nie będzie podobał dziewczynom
Napiszę z własnego otoczenia: w moim bliskim otoczeniu jest kobieta,która jest pusta i ma podły charakter ale nie znam faceta,który nie chciałby jej przeleciećPo prostu napisałem swoją opinię i tyle. Uważam, że "sapioseksualizm" to dodatek, a nie coś, czym się mocno kierują ludzie. Nic facetowi nie da, że będzie inteligentny, jeśli się nie będzie podobał dziewczynom
Może trochę pomaga, ale bez przesady. Brzydal pozostanie brzydalem.Wysokie IQ pomaga nadrobić ułomności fizyczne (niski lub średni wzrost, wadę wzroku, wadę postawy, nawet lekkie zaburzenia ze spektrum autyzmu), nie każda kobieta potrzebuje jednak inteligentnego partnera seksualnego.
Wysoka inteligencja nie oznacza przeciętnej, to trzeba zaznaczyć.
Bo po prostu ma wygląd i tyle. A wygląd to pierwsza rzecz jaka ma znaczenie.Napiszę z własnego otoczenia: w moim bliskim otoczeniu jest kobieta,która jest pusta i ma podły charakter ale nie znam faceta,który nie chciałby jej przelecieć
Ale czy to nie sprowadza do potraktowania takiej kobiety jak obiektu seksualnego?Bo po prostu ma wygląd i tyle. A wygląd to pierwsza rzecz jaka ma znaczenie.
Jaki jest według Ciebie "brzydki mężczyzna"? Niziołek z brzuszkiem i wadą postawy też będzie brzydki, czy ktoś trwałe oszpecony, z wyraźną wada zgryzu, zajęczą wargą?Może trochę pomaga, ale bez przesady. Brzydal pozostanie brzydalem.
Sam to zasugerowałeś pisząc, że ona jest wredna, pusta, a i tak każdy chce ją bzyknąć. Więc wniosek jest taki, że laska dobrze wygląda i nic poza tym.Ale czy to nie sprowadza do potraktowania takiej kobiety jak obiektu seksualnego?
Kwestia punktu widzenia, każdy uzna inaczej. Chodzi po prostu o to, że jeśli ktoś się dziewczynie nie podoba z wyglądu, to z powodu 120 IQ magicznie nie zrobi się z niego jakiś model. Inteligencja będzie mieć znaczenie, jeśli dziewczyna nie będzie umiała wybrać spośród paru facetów, którzy się jej jednakowo podobają.Jaki jest według Ciebie "brzydki mężczyzna"? Niziołek z brzuszkiem i wadą postawy też będzie brzydki, czy ktoś trwałe oszpecony, z wyraźną wada zgryzu, zajęczą wargą?
Ojoj, IQ 120 to jednak trochę za mało, aby zrekompensować braki fizyczne. Potrzeba błyskotliwości w myśleniu, intelektualnego zdominowania kobiety, bycia od niej zdecydowanie lepszym w tym zakresie, zgodnie z jej hipergamicznym imperatywem.Kwestia punktu widzenia, każdy uzna inaczej. Chodzi po prostu o to, że jeśli ktoś się dziewczynie nie podoba z wyglądu, to z powodu 120 IQ magicznie nie zrobi się z niego jakiś model. Inteligencja będzie mieć znaczenie, jeśli dziewczyna nie będzie umiała wybrać spośród paru facetów, którzy się jej jednakowo podobają.
Podaję tylko przykład. Możesz przyjąć, że to 140 czy 160, jeden kij.Ojoj, IQ 120 to jednak trochę za mało, aby zrekompensować braki fizyczne.
Bo tak jest...można próbować uwypuklić jej wady ale jednak wygląd przesłania wszystko...Sam to zasugerowałeś pisząc, że ona jest wredna, pusta, a i tak każdy chce ją bzyknąć. Więc wniosek jest taki, że laska dobrze wygląda i nic poza tym.
Można mieć mankamenty ale można również próbować się podrasowaćJaki jest według Ciebie "brzydki mężczyzna"? Niziołek z brzuszkiem i wadą postawy też będzie brzydki, czy ktoś trwałe oszpecony, z wyraźną wada zgryzu, zajęczą wargą?
Wielu ponadprzeciętnie Inteligentnych "lamusów" bez wyrobionej muskulatury ma partnerki seksualne i to nawet takie przeciętnie ładne.