• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Otwarty związek, co o tym sądzicie?

Mężczyzna

Warszawiak82

Nowicjusz
W czym był problem?
Sądzę, że w pojawiających się z czasem różnicach w rozumieniu jak ten układ ma działać, zapewne też w przypadkach jednostronnego przesuwania ustalonych granic, itp.

Jeśli ludzie będą w tym szli podobnym tempem, to problemu pewnie nie będzie, ale wydaje mi się że jest to niemal niemożliwe.

Niemal pewne jest, ze pojawi się rozjazd, że jedno z partnerów zacznie takie spotkania uprawiać częściej niż drugie jest wstanie zaakceptować, albo zbyt często z jedną osobą, itd. Tu jest milion czynników, w których można się nie zrozumieć. Zaraz zaczną w głowie kiełkować pytania, w stylu "Dlaczego on chce się z nią znów spotkać, przecież spędzili nockę w zeszłym tygodniu i teraz ponownie? Czy nic między nimi się nie zaczyna?".

Te dwa filmy które podałem, dotykają właśnie takich sytuacji i polecam je obejrzeć, aby lepiej zrozumieć problem.

Mężczyzna

Warszawiak82

Nowicjusz
Najpierw w z mojej potem z jej
Ok, za co było zarzewiem tej zazdrości? Któreś z Was za daleko przesunęło ustaloną granicę, czy zaczęło się spotykać z kimś kogo drugie nie akceptowało albo częstotliwość spotkań drugiemu nie odpowiadało?

Czy może poszło o samo to, ze te spotkania odbywają się bez udziału drugiego z Was i już to wystarczyło do zazdrości?

Mężczyzna

Łuki

Podrywacz
Ok, za co było zarzewiem tej zazdrości? Któreś z Was za daleko przesunęło ustaloną granicę, czy zaczęło się spotykać z kimś kogo drugie nie akceptowało albo częstotliwość spotkań drugiemu nie odpowiadało?

Czy może poszło o samo to, ze te spotkania odbywają się bez udziału drugiego z Was i już to wystarczyło do zazdrości?
Częstotliwość spotkań. Spotykała się z drugim i grzmocili się na potęgę co jakiś odrzucająca na mnie to zaczęło działać . Ja też widywałem się z inną dziewczyną ale to raz na dwa tygodnie.

Mężczyzna

Martini92

Cichy Podglądacz
Z własnego doświadczenia jako osoba jakby to nazwać przyjaciel powiem że to zależy od pary. Kobieta z którą się spotykałem była w długim małżeństwie i miała dorosłe dzieci. Brakowało im czegoś w łóżku i oboje spotykali się z innym. W przypadku kobiety z którą ja się spotykałem były granice co do tego co i z kim ale także zauważyłem że były może nie kłamstwa w ich związku ale nie mówienie wszystkiego i zatajanie niektórych rzeczy. Ale ogólnie on wiedział że ona czasami się z kimś spotyka a ona że on kogoś tam też ma. Nie wiedzieli wzajemnie jak często i kto to i co robią.

Mężczyzna

Warszawiak82

Nowicjusz
Z własnego doświadczenia jako osoba jakby to nazwać przyjaciel powiem że to zależy od pary. Kobieta z którą się spotykałem była w długim małżeństwie i miała dorosłe dzieci. Brakowało im czegoś w łóżku i oboje spotykali się z innym. W przypadku kobiety z którą ja się spotykałem były granice co do tego co i z kim ale także zauważyłem że były może nie kłamstwa w ich związku ale nie mówienie wszystkiego i zatajanie niektórych rzeczy. Ale ogólnie on wiedział że ona czasami się z kimś spotyka a ona że on kogoś tam też ma. Nie wiedzieli wzajemnie jak często i kto to i co robią.
I właśnie to jest to. Łamanie wzajemnych ustaleń, nieszczerość, sekreciki z "kochankiem", czy zatracenie się w tym układzie, gdzie zamiast dodatkiem staje się on sednem seksu, a drugiej osobie ze związku przestaje to odpowiadać.

My mamy doświadczenia w seksie w układzie większym niż 1+1 ale mamy jedną zasadę, że się w tym nie rozdzielamy i doświadczamy tego razem.

Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry