• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

O czym myślicie, aby opóźnić orgazm?

Mężczyzna

luzik27

Podrywacz
W sumie to działa często tak, że wystarczy zacząć się skupiać / myśleć o czymkolwiek. Podczas porządnego seksu raczej działa się w dużej mierze instynktownie. Na pewno każdy usłyszał tekst, po zrobieniu czegoś nowego podczas seksu "A jakoś tak mnie naszło" xD W każdym razie chodzi o to, że podczas stosunku nie zachodzą w nas skomplikowane procesy myślowe, rozterki itd. Przynajmniej o ile seks jest dobry :D Rzadko mi się to zdarza, ale faktycznie jeżeli chce przeciągnąć orgazm to czasami skupiam myśli na pierwszym co mi przyjdzie do głowy.
Inna sprawa jest taka, że często po prostu informuję partnerkę, że zaraz dojdę co samo w sobie pozwala często przedłużyć trochę zabawę ;)

Kobieta

LaVolpe

Nowicjusz
Inna sprawa jest taka, że często po prostu informuję partnerkę, że zaraz dojdę co samo w sobie pozwala często przedłużyć trochę zabawę ;)
Jak mężczyzna mnie informuje, że zaraz dojdzie, to tak rzeczywiście jest i to "zaraz" = już niebawem. Jak ja informuję, że dochodzę, to najczęściej oznacza to, że jesteśmy na dobrej drodze i jak wszystko pójdzie dobrze, to kiedyś dotrzemy do orgazmu ;)

Mężczyzna

Dyl Sowizdrzał

Podrywacz
Jak mężczyzna mnie informuje, że zaraz dojdzie, to tak rzeczywiście jest i to "zaraz" = już niebawem. Jak ja informuję, że dochodzę, to najczęściej oznacza to, że jesteśmy na dobrej drodze i jak wszystko pójdzie dobrze, to kiedyś dotrzemy do orgazmu ;)
"Zaraz " i "chwilka" niemierzalne jednostki czasu tak różnie postrzegane w zależności od płci i sytuacji

Mężczyzna

luzik27

Podrywacz
A to widzisz, ja zawsze staram się powiedzieć to momencie gdy jeszcze mogę to spokojnie przeciągnąć xD To nie jest ostrzeżenie przed wystrzałem artyleryjskim, tylko info, że jak chcemy dłużej, to na chwilę trzeba zwolnić :D
A u parterki to się zgodzę :D Często nawet bym powiedział, że 'zaraz dojdę' oznacza, że partner ma wejść na wyższe obroty i poświęcić wszystkie siły na zdobycie umocnień wroga :ROFLMAO:

"Zaraz " i "chwilka" niemierzalne jednostki czasu tak różnie postrzegane w zależności od płci i sytuacji
a to nie do końca prawda, bo zaraz chyba faktycznie jest nieokreślone, ale chwila ma swój utarty przedział czasowy, a przynajmniej w teorii:
"Termin ten pojawił się co najmniej w VIII wieku, kiedy to mnich św. Beda użył go do określenia okresu 90 sekund"
Zwyczajowo przyjmuje się 60-120s. A przynajmniej tak jest w dobrym tonie xD

Mężczyzna

klocepik

Cichy Podglądacz
Cześć,

dziś zwracam się z pytaniem: jakie macie sposoby i o czym myślicie, aby w trakcie stosunku nie dojść za szybko?
Dotyczy to głównie Panów, ale kto wie, może i Panie czymś zaskoczą.

Wczoraj wyświetliła mi się rolka na insta i tam jeden z rozmówców podawał za przykład - krzesła oraz szczegóły wyposażenia danego wnętrza.
Macie jakieś takie myśli, które osłabiają podniecenie i powodują, że możecie dłużej przeciągać nadejście orgazmu?
Nie chcesz tego wiedzieć 😛 sam się czasem zastanawiam co ze mną nie tak😛

Mężczyzna

klocepik

Cichy Podglądacz
na pewno o babci <3
Zastanawiam się po co ludzie piszą takie bezsensowne posty...
Idź do konta i przemyśl swoje zachowanie

św Będą xD
Szeryfie skoro dla Ciebie bez sensu przejdź obok tego obojętnie, czuję, że nie zasługuję na Twoje wspaniałe rady. P. S. Nie mierz wszystkich swoją miarą i zostaw swoją babcię w spokoju

Mężczyzna

luzik27

Podrywacz
Szeryfie skoro dla Ciebie bez sensu przejdź obok tego obojętnie, czuję, że nie zasługuję na Twoje wspaniałe rady. P. S. Nie mierz wszystkich swoją miarą i zostaw swoją babcię w spokoju
Kajam się, chyba trafiłem w czuły punkt 😶
Po prostu jak już coś piszesz, to niech to coś wnosi, a nie, że napiszę, żeby się wypowiedzieć...