Ja kiedyś rozmyślałem jaki rower kupić. Górski, szosowy. Jaki kolor, jaka rama odpowiednia będzie 

. Raz tak miałem
Ważne, że skuteczne było

Ważne, że skuteczne było

Jak mężczyzna mnie informuje, że zaraz dojdzie, to tak rzeczywiście jest i to "zaraz" = już niebawem. Jak ja informuję, że dochodzę, to najczęściej oznacza to, że jesteśmy na dobrej drodze i jak wszystko pójdzie dobrze, to kiedyś dotrzemy do orgazmuInna sprawa jest taka, że często po prostu informuję partnerkę, że zaraz dojdę co samo w sobie pozwala często przedłużyć trochę zabawę![]()
"Zaraz " i "chwilka" niemierzalne jednostki czasu tak różnie postrzegane w zależności od płci i sytuacjiJak mężczyzna mnie informuje, że zaraz dojdzie, to tak rzeczywiście jest i to "zaraz" = już niebawem. Jak ja informuję, że dochodzę, to najczęściej oznacza to, że jesteśmy na dobrej drodze i jak wszystko pójdzie dobrze, to kiedyś dotrzemy do orgazmu![]()
A to widzisz, ja zawsze staram się powiedzieć to momencie gdy jeszcze mogę to spokojnie przeciągnąć xD To nie jest ostrzeżenie przed wystrzałem artyleryjskim, tylko info, że jak chcemy dłużej, to na chwilę trzeba zwolnićJak mężczyzna mnie informuje, że zaraz dojdzie, to tak rzeczywiście jest i to "zaraz" = już niebawem. Jak ja informuję, że dochodzę, to najczęściej oznacza to, że jesteśmy na dobrej drodze i jak wszystko pójdzie dobrze, to kiedyś dotrzemy do orgazmu![]()
a to nie do końca prawda, bo zaraz chyba faktycznie jest nieokreślone, ale chwila ma swój utarty przedział czasowy, a przynajmniej w teorii:"Zaraz " i "chwilka" niemierzalne jednostki czasu tak różnie postrzegane w zależności od płci i sytuacji
Nie chcesz tego wiedziećCześć,
dziś zwracam się z pytaniem: jakie macie sposoby i o czym myślicie, aby w trakcie stosunku nie dojść za szybko?
Dotyczy to głównie Panów, ale kto wie, może i Panie czymś zaskoczą.
Wczoraj wyświetliła mi się rolka na insta i tam jeden z rozmówców podawał za przykład - krzesła oraz szczegóły wyposażenia danego wnętrza.
Macie jakieś takie myśli, które osłabiają podniecenie i powodują, że możecie dłużej przeciągać nadejście orgazmu?
Chciałam powiedzieć - ależ oczywiście, że chcę! Ale przeczytałam Twój nick i w sumie się zastanawiam jeszczeNie chcesz tego wiedziećsam się czasem zastanawiam co ze mną nie tak
![]()
Mhm "kochanie za ile zejdziesz czekam w samochodzie. Za chwilkę" i nawet św Beda rady tu nie da"Termin ten pojawił się co najmniej w VIII wieku, kiedy to mnich św. Beda użył go do określenia okresu 90 sekund"
Zwyczajowo przyjmuje się 60-120s. A przynajmniej tak jest w dobrym tonie xD
Jeszcze jest "niebawem""Zaraz " i "chwilka" niemierzalne jednostki czasu tak różnie postrzegane w zależności od płci i sytuacji
na pewno o babci <3Nie chcesz tego wiedziećsam się czasem zastanawiam co ze mną nie tak
![]()
św Będą xDMhm "kochanie za ile zejdziesz czekam w samochodzie. Za chwilkę" i nawet św Będą rady tu nie da
Albo "na ten czas"Jeszcze jest "niebawem"
Wojski, Natenczas WojskiAlbo "na ten czas"
A nie.... to imię przecież jest, mój błąd.
Szeryfie skoro dla Ciebie bez sensu przejdź obok tego obojętnie, czuję, że nie zasługuję na Twoje wspaniałe rady. P. S. Nie mierz wszystkich swoją miarą i zostaw swoją babcię w spokojuna pewno o babci <3
Zastanawiam się po co ludzie piszą takie bezsensowne posty...
Idź do konta i przemyśl swoje zachowanie
św Będą xD
Kajam się, chyba trafiłem w czuły punktSzeryfie skoro dla Ciebie bez sensu przejdź obok tego obojętnie, czuję, że nie zasługuję na Twoje wspaniałe rady. P. S. Nie mierz wszystkich swoją miarą i zostaw swoją babcię w spokoju
O wikariuszu z parafiiKajam się, chyba trafiłem w czuły punkt
Po prostu jak już coś piszesz, to niech to coś wnosi, a nie, że napiszę, żeby się wypowiedzieć...
Niewiele. Widać, że szukasz atencji i bardzo chciałeś się tym podzielić. Mam nadzieję, że Ci lepiej xDO wikariuszu z parafiii od razu orgazm odchodzi
zadowolony? Wniosłem coś?
Jestem zadowolona, wikariusza jeszcze nie było w moim temacie. Dzięki!O wikariuszu z parafiii od razu orgazm odchodzi
A o nick nie musisz się martwić, to nie ma nic wspólnego z tym o czym myśliszJestem zadowolona, wikariusza jeszcze nie było w moim temacie. Dzięki!
Gdzieś tam głeboko odzywa się moja naukowa ciekawość i chęć zapytania, byłeś ministrantem?O wikariuszu z parafiii od razu orgazm odchodzi