W
WhitePinkRed
Guest
może możeNie wiem, papier wszystko przyjmie, może jesteś ostatnią brzydulą
może możeNie wiem, papier wszystko przyjmie, może jesteś ostatnią brzydulą
Są sklepy, apteki, stacje benzynowe. Gdzie tu wstrzemięźliwość?Jeśli stosujesz prezerwatywy, to musisz je mieć przy sobie, inaczej wstrzemięźliwość, itd. Tylko sterylizacja działa zawsze i nie wymaga wstrzemięźliwości.
Ale trzeba jechać, a nie zawsze jest możliwość, a nawet jakby to trzeba wytrzymać do zakupu. Czyli jest chwila gdy to nie działa.Są sklepy, apteki, stacje benzynowe. Gdzie tu wstrzemięźliwość?
No właśnie, wystarczy mieć, a nie zawsze się ma.Wystarczy mieć w portfelu, torebce, itp. Z tzw. metodami naturalnymi tak się nie da
Co za problem kupić i zawsze nosić w portfelu?No właśnie, wystarczy mieć, a nie zawsze się ma.
li sam chcesz sobie stwarzać problemy to wolna droga. Ja jedynie twierdzę, że tzw. metody naturalne to nie są metody antykoncepcyjneNormalny, portfel nie jest przeznaczony do przechowywania prezerwatyw, szybciej tam się może "zestarzeć" i zmniejszyć skuteczność. Plus jeśli w nocy dobrze idzie, to mam mieć zapas na cała noc?
Ale nie stwarzam problemu. Tylko go dostrzegam.Jeś
li sam chcesz sobie stwarzać problemy to wolna droga. Ja jedynie twierdzę, że tzw. metody naturalne to nie są metody antykoncepcyjne
Przekonując, ze metody naturalne to metoda antykoncepcji możesz u niektórych osób wytworzyć fałszywe przekonanie, że tak jest. A to już moze być problem, jeśli ktoś w to uwierzy i zamiast prawdziwej antykoncepcji zacznie stosować kapendarzykAle nie stwarzam problemu. Tylko go dostrzegam.
Nigdzie nie powiedziałem, że jest wysoko skuteczna. To zupełnie inna sprawa.Przekonując, ze metody naturalne to metoda antykoncepcji możesz u niektórych osób wytworzyć fałszywe przekonanie, że tak jest. A to już moze być problem, jeśli ktoś w to uwierzy i zamiast prawdziwej antykoncepcji zacznie stosować kapendarzyk
Moja małżonka ze względów zdrowotnych nie może stosować ani spirali, ani zażywać tabletek. A że jestem już dość dojrzałym osobnikiem i nie zamierzam mieć już dzieci, wziąłem odpowiedzialność za antykoncepcję na siebie i zdecydowałem sią na zabieg wazektomii. Długie rozmowy, przeczytane materiały oraz wymiana doświadczeń z kolegą, który jest po takim zabiegu, pomogły mi w podjęciu tej decyzji.
Nie wiem jak inni ale ja to uważam jednak za antykoncepcję.
Czemu tak radykalny sposób?teraz sterylizacja
Proste, nigdy nie chciałam mieć dzieci ani być matką. Nigdy nie miałam instynktu. Nie czuje tego, nie mam tego czegoś co mają matki. Tego... Powołania, chęci. Mogę być ciocią, znajomą i tyle. I tak z tego nie skorzytam to po co mi to. Z doświadczenia powiem że sterylka nie obciąża kobiecego organizmu tak jak hormony. Nie wpływa na wątrobę, nerki, organy. To jeden prosty zabieg, jedna godzinka i po sprawie, są dwie małe nacięcia po bokach na podbrzuszu, dwie małe, 2cm blizny i tyle. Mam 28lat, niebawem 30, i naprawdę to była przemyślana decyzja. Zresztą w przypadku tego zabiegu u sąsiadów zasada jest taka, masz 25lat i masz dziecko, nie masz dzieci ok, masz poniżej 25 lat, przynajmniej jedno dziecko musisz mieć. Wszystko mam, jak miałam, macicę, pochwę, jajniki, okres jest, swój naturalny a nie jak po hormonach, pms jest, wszystko jest tak jak kiedyś było, naturalnie, sama z siebie, jedynie co, to jajowody są przecięte i związane. Tyle. Czucie jest, libido jest, wszystko jest, naprawdę.Czemu tak radykalny sposób?
A gdybyś kiedyś chciała zmienić zdanie w tej kwestii?
Podejmowanie takich nieodwracalnych decyzji jest dość... szokujące.
Wezektomia to proces odwracalnyCzemu tak radykalny sposób?
A gdybyś kiedyś chciała zmienić zdanie w tej kwestii?
Podejmowanie takich nieodwracalnych decyzji jest dość... szokujące.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
P | Jakie środki antykoncepcyjne stosujesz? Ankieta | Antykoncepcja | 15 | |
P | Jakie filmy | Seks fotki i filmy | 4 | |
S | Fantazje o żonach. Jakie macie | Fantazje erotyczne | 40 | |
B | Głupie, śmieszne akcje jakie zrobiliście | Poza tematem | 1 | |
E | Jakie zabawy erotyczne testowaliście za mlodu? | Seks | 29 |