• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Jakie środki antykoncepcyjne stosujesz? Ankieta (2)

Jakie środki antykoncepcyjne stosujesz?

• pigułki

Votes: 54 18,5%
  • plastry

Votes: 6 2,1%
  • zastrzyki

Votes: 2 0,7%
  • wkładka wewnątrzmaciczna

Votes: 32 11,0%
  • prezerwatywy

Votes: 149 51,0%
  • krążek, kapturek dopochwowy

Votes: 8 2,7%
  • dopochwowe środki plemnikobójcze (globulki, pianki, kremy)

Votes: 2 0,7%
  • metody naturalne

Votes: 11 3,8%
  • stosunek przerywany

Votes: 56 19,2%
  • nie stosuję żadnych

Votes: 57 19,5%

• Total voters
    292
Mężczyzna

Ridazek

Cichy Podglądacz
Tylko i wyłącznie zabieg wazektomii. Lepiej aby mężczyzna przeszedł taki zabieg niż aby kobieta brała tabletki czy też coś z hormonami i truła swój organizm. Wiadomo do niczego dobrego to nie prowadzi, a lepiej unikać tego całego świństwa i trucizn.

Mężczyzna

Sex&Orgasm

Biegły Uwodziciel
Lekki dyskmfort po zabiegu, trwal jakis miesiac umnie.
Co do zabiegu,byl facet i dwie asystentki,trwalo to jakies 30-40 min.
Umnie musieli dac drugie znieczulenie bo po pierwszym i tak czulem jak mnie tna.😅

Ale i tak najlepsza rzecz jezeli chodzi o antykoncepcje.😉

Mężczyzna

Reh

Cichy Podglądacz
Lekki dyskmfort po zabiegu, trwal jakis miesiac umnie.
Co do zabiegu,byl facet i dwie asystentki,trwalo to jakies 30-40 min.
Umnie musieli dac drugie znieczulenie bo po pierwszym i tak czulem jak mnie tna.😅

Ale i tak najlepsza rzecz jezeli chodzi o antykoncepcje.😉
A jak z libido?
Gadaliśmy z kolegami w pracy kiedyś o wazektomii i ktoś słyszał, że podobno libido spada.
Może to bujda, ale działa mocno na psychikę.

Mężczyzna

Sex&Orgasm

Biegły Uwodziciel
Ja już od czterech lat mam założoną spiralę bez hormonów(Melbea Gold) i powiem Wam, że nic lepszego sobie nie wyobrażam. Pomimo wieku 47lat i męża młodszego o 6, ten środek anty sprawdził się. Za rok wymiana na Gold Luna, którą mąż zakupi dla mnie w Niemczech.
Jezeli sie sprawdza i jest dla ciebie ok, to wazystko super.

Mężczyzna

Sex&Orgasm

Biegły Uwodziciel
Antykoncepcja jest ważna, dla kobiety jak i mężczyzny. To wspólna odpowiedzialność i w przypadku jak już się ma dzieci i jest się pewnym że więcej się nie chce. To najlepsza opcja jest wazektomia u mężczyzny, 100 % pewność żadnych skutków ubocznych,żadnych tabletek szkodliwych dla kobiety, żadnych prezerwatyw które ograniczają przyjemność z seksu. Nic tylko delektować się czystym seksem.
Polecam.😉

Mężczyzna

Sex&Orgasm

Biegły Uwodziciel
Zastanawiam się nad implantem antykoncepcyjnym. Ma któraś z Was?
Jeżeli dobrze gdzieś przeczytałem, to ty i partner nie chcecie mieć dzieci. To dlaczego twój facet nie zrobi sobie wazektomi?
Prosty i szybki zabieg, po którym nie musisz ty brać na siebie odpowiedzialności za antykoncepcję.
Żadnych wkładek, tabletek,prezerwatyw.