1) wysoka czy niska, dla mnie to bez znaczenia ale proszę, wybierz wygodne buty na spacer a nie 10cm szpilki...
2) taniec mi nie przeszkadza, sam dobrze nie tańczę choć chodziłem na kursy tańca... tylko proszę, jeżeli już masz na to ochotę to żadnego twerku czy innego wymachiwania tyłkiem, kultura w tańcu też obowiązuje
3) nie lubisz jeść mięsa, mi to nie przeszkadza a nawet motywuje do zdrowego jedzenia sałatek i innych warzyw
4) dzieci... ehh nie sądzę, abym nadawał się na ojca bo dzieci dla mnie to są same problemy i ogromne koszty, uszanuj moją decyzję bo lepiej jest takie sprawy dobrze przemyśleć niż później mieć problemy z wychowaniem dziecka... chciałbym mieć córkę a nawet i dwójkę dzieci, ale to duże obciążenie finansowe a chciałbym, aby każde z nich miało swój własny pokój i prywatność...
5) masz zły dzień i nie chcesz ze mną rozmawiać, powiedz mi to bo ja nie umiem czytać w myślach i między słowami... a nawet jak nie chcesz o tym mówić, to chociaż napisz kartkę lub smsa, że dziś chcesz być sama - zrozumiem to
6) szanuj swoich rodziców, nie mów ,,mój stary,, czy ,,moja stara,, - ja nigdy, przenigdy takich słów nie mówiłem do własnych rodziców. Chciałbym mieć z nimi dobry kontakt, a zwłaszcza z twoim ojcem, bo rzadko rozmawiałem z własnym o męskich sprawach.
Chcę, aby mnie zaakceptowali i jeżeli miałbym brać ślub, to chciałbym zapytać się o ich własne zdanie. Mogą powiedzieć ,,to jej decyzja za kogo wychodzi za mąż,, ale jednak zależałoby mi na ich zgodzie, czy jestem odpowiedni dla ich córki.
7) Lubię spacery, zwłaszcza wieczorami ale nie miałbym nic przeciwko, gdybyś chciała zostać sama w domu i się wyspać.
Spacer nie musi być długi, ale zaczerpnięcie świeżego powietrza nikomu nie zaszkodzi... tylko żeby taki spacer nie skończył się niezaplanowaną imprezą u koleżanki, bo nie lubię nagłych, spontanicznych zwrotów akcji...
8) Lubisz oglądać seriale brazylijskie, mi to nie przeszkadza... sam kilka oglądałem (z przymusu) tylko proszę nie oceniaj każdego faceta, tylko dlatego że Armando ma 6 kochanek i nie może wybrać
9) Ubiór... miej proszę porządek w szafie, bo nie lubię bałaganu i szybko wpadam w złość, gdy widzę sajgon w pokoju.
Nie próbuj na siłę ubierać się w coś, co ma kilka rozmiarów mniej... wiem, że kolor pasuje do torebki lub butów, ale ubieranie zbyt obcisłych spodni które pasowały kilka lat temu zajmuje 30 minut lub godzinę... nie chcę się wtrącać, ale lepiej byłoby gdybyś jednak zmieniła spodnie, bo te wałki wychodzą przy biodrach i nawet rowek tobie widać... co z tego, że oryginalne i modne spodnie... ale za małe i uszanuj to, że facet nie chce czuć się przy tobie jak tykająca bomba, bo nie wie kiedy guzik wystrzeli ze spodni.
10) Lubisz zakupy, to fajnie bo ja też ale nie zawsze mam ochotę chodzić 10 razy do tego samego sklepu, bo jesteś niezdecydowana co kupić... przymierz i zobacz w lustrze w przymierzalni jak się prezentujesz. Tylko proszę, nie ubieraj się jak prostytutka gdy będziesz chciała poznać moją matkę, bo ona w sekundzie oceni ciebie i przez to będę miał niemiłą rozmowę z nią i ciotkami... tak, tak, biorę pod uwagę jej zdanie bo mnie sama wychowała i uszanuj to, że nie raz będzie do mnie dzwoniła i pytała o to, czy tak ubierasz się codziennie...
11) Mój ubiór... lubię skromne rzeczy, dopasowane do mojej sylwetki... może stare i niemodne i takie hmmm nudne, ale to mój styl i z tym mi wygodnie.
Raz elegancko, a raz w dresie ale wiem, jak mam się ubrać gdy mam poznać twoich rodziców.
Nie miałbym nic przeciwko, gdybyś pomogła mi w zakupach odpowiedniej odzieży. Byłbym wdzięczny i szczęśliwy, bo nie chcę tobie robić wstydu.
Jeżeli jest za drogie, nie kupię tego i nie zmuszaj mnie do kupna, bo w tym wyglądam przebojowo. Nie lubię drogiej odzieży, wolę zaoszczędzić i nie szaleć, bo mam szacunek do banknotów.
12) perfumy i makijaż... nie miałbym nic przeciwko, gdybyś sama pomogła mi w dobrze odpowiednich perfum, bo ja się na nich nie znam... używam zwykłej, nudnej wody po goleniu bo nie czytam Cosmopolitan i nie wiem, czy ten lub ten perfum jest dobry.
Nie przesadzaj z makijażem, lubię naturalność a nie sztuczność.
Co z tego, że tamta kobieta ma lepszy makijaż? wybrałem ciebie a nie ją
13) masz problemy finansowe, długi, niespłacone raty? powiedz mi o tym - nie chcę niczego zgadywać, bo jestem wrażliwy na punkcie pieniędzy.
Nie kupuj nowych rzeczy tylko pomyśl o spłacie, aby mieć z tym spokój.
Mało zarabiam? jest ci z tego powodu źle? powiedz mi o tym i nie porównuj mnie do swoich znajomych, bo im się lepiej wiedzie...
14) Nie zarabiam i nie będę zarabiał tyle co Lewandowski... uszanuj to, że nie będzie mnie stać na wiele rzeczy.
15) miałaś swoich partnerów, źle ciebie traktowali? powiedz mi o tym, jeżeli masz na to ochotę. Nie będę zmuszał do takiej rozmowy, ale miej na uwadze że każdy facet będzie dziwnie się czuł, gdy wspomnisz o byłych podczas kłótni.
16) Kłótnie... nie lubię ich, unikam dla świętego spokoju bo w domu miałem ich za dużo więc nie zdziw się, że wyjdę za drzwi albo odwrócę się i pójdę, bo nie chcę robić niepotrzebnej awantury. Milczące dni? trudno, nie musimy rozmawiać ale dobrze byłoby, gdybyś nie miała kilkudniowego focha i pod wpływem emocji powiedziała coś złego na moje zachowanie. Jestem tylko człowiekiem i nie umiem rozmawiać na każdy temat.
17) Nie lubisz gotować lub uważasz, że nie jesteś w tym dobra... nie szkodzi, nie każdy jest masterszefem w kuchni. Będę się cieszył ze zwykłej kanapki, bo doceniam takie gesty.
Jeżeli coś się przypali, zupa będzie za słona... nie wyrzucaj jej, bo to marnowanie jedzenia... zjem to, nawet gdybym miał po tym siedzieć pół dnia w toalecie bo wiem, że się starałaś i nie będę krzyczał bo złe przyprawy dałaś.
Nie zdziw się, jeżeli nie powiem ,,smacznego,, u mnie takiego czegoś nie było.
18) Daj mi motywację do aktywnego trybu życia. Motywuj mnie do tego, aby zrzucił kilka kilogramów, bo u mnie jest często tzw. efekt jojo.
Może być rower, jogging, a nawet mogę spróbować jogę cokolwiek, abyś była zadowolona ze mnie.
19) Nie wstydź się powiedzieć, co tobie nie pasuje we mnie. Mam trudny charakter i czasami ciężko się ze mną rozmawia, ale jak zmienisz moje zdanie dotyczące kobiet - będę ci wierny przez całe życie i nigdy, przenigdy nie zrobię skoku w bok... Dla mnie zdrada to piekło i miałbym do końca życia wyrzuty sumienia za to, że zdradziłem kogoś kto dał mi szansę bycia w związku.
20) Zrozum to, że nigdy nie byłem w związku partnerskim z kobietą. Zrozum, że dla mnie chodzenie za rękę może być na początku trudne... rozmawiaj ze mną na ten temat, a nie miej fochów ,,bo inne pary tak robią,, wiem doskonale o tym, ale daj mi czas aby mógł się przyzwyczaić do takiej normalnej dla par rzeczy.
21) Nie lubisz zwierząt, bo możesz mieć na nie uczulenie? powiedz mi o tym.
Jeżeli lubisz małe zwierzątka, to proszę nie ubieraj jorków jakby to były dzieci - nie rób z małego pieska atrakcji cyrkowej.
22) Miej dystans do swojego telefonu... to tylko telefon z aplikacjami. Nic się nie stanie, jeżeli przez moment odłożysz go. Nie zmuszaj mnie do zmiany na lepszy model, bo ja nie przykuwam uwagi do najnowszych trendów. Mam telefon do rozmów, smsów i muzyki - tyle mi starczy.
23) Wychodzisz gdzieś? uprzedź mnie, abym się nie martwił i mógł spokojnie zasnąć.
24) Twoi znajomi nie muszą mnie zrozumieć, ale ocenianie mnie po kilku minutach sprawi, że nie będziemy dobrze się dogadywali.
25) Masz hobby? opowiedz mi o tym, z chęcią mógłbym spróbować nauczyć się innych rzeczy.
26) Nie jestem ,,złotą rączką,, nie umiem wszystkiego naprawić i nie zmuszaj mnie do naprawiania czegoś, na czym się nie znam ,,bo każdy facet powinien to umieć,,
Nie, nie każdy facet się na tym zna.
Od takich rzeczy są fachowcy, ale można zobaczyć na youtube jak to ludzie robię.
27) Lubię sprzątać, gotować, prać i robić różne prace w domu... możesz mnie nazwać pedantem, ale daj się wykazać facetowi w prostych pracach... Jeżeli źle upiorę, biorąc zły proszek - mówi się trudno, nie znam się na tym ale chce pomóc.
28) Wulgaryzmy zniechęcają mnie, więc jeżeli już musisz to dyskretnie a nie na cały głos, aby każdy to usłyszał.
29) Seks... ciężki temat, wolę być delikatny w rozmowie i nie rzucę się na głębokie wody.
Masz swoje fantazje? powiedz mi o tym, nie lubię zgadywać i wyjść na jakiegoś zboczeńca.
Jeżeli lubisz wulgaryzmy w łóżku... powiedz mi o tym, bo ja nie jestem do nich przyzwyczajony ale takie słowa mogą ciebie podniecać.
30) Palisz i pijesz? mi to nie przeszkadza - możemy razem popracować nad rzuceniem tych nałogów, jeżeli chcesz.