• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Red flagi

Kobieta

Saanvi

Dominujący
Red flagi to sygnały ostrzegawcze przed toksycznymi zachowaniami.

Tymczasem rozmowa zeszła na kartoflany nos i brak biustu.

Mortimer

Erotoman
To są moje tezy poparte przeprowadzonymi eksperymentami moimi oraz innych znanych mi osób.
Czyli dla Ciebie nieśmiałej, jeżeli facet jest nieśmiały to jest red flag? Dużo się o tym mówi, że wy kobiety lubicie pewnych siebie facetów, ale pierwszy raz słyszę, że nieśmiałość jest red flagiem. Najgorsze jest, że w znakomitej większości przypadków, to facet ma podejść, zagadać, zainicjować i tym samym wziąć na siebie ryzyko odrzucenia.
Moje pytanie, facet śmiały pewny siebie czyli jaki konkretnie?

Kobieta

Nieśmiała

Cichy Podglądacz
Czyli dla Ciebie nieśmiałej, jeżeli facet jest nieśmiały to jest red flag? Dużo się o tym mówi, że wy kobiety lubicie pewnych siebie facetów, ale pierwszy raz słyszę, że nieśmiałość jest red flagiem. Najgorsze jest, że w znakomitej większości przypadków, to facet ma podejść, zagadać, zainicjować i tym samym wziąć na siebie ryzyko odrzucenia.
Moje pytanie, facet śmiały pewny siebie czyli jaki konkretnie?
Nie napisałam, że nieśmiały facet jest red flagiem. Jest różnica między nieśmiałością, a byciem samotnikiem i unikaniem kontaktów towarzyskich.

Mężczyzna

Banisteriopsis2

Erotoman
Jezeli kobieta mowi Ci ze seks oralny jest dla niej wuzdany
Przestań bredzić.
Nie że kobieta mówi mi, że seks oralny jest dla niej wyuzdany. Tylko że kobieta tak w ogóle uważa, bez kierowania tej opinii do jakiejkolwiek konkretnej osoby. Że taki jest jej pogląd - wynikający z religijnych przekonań, wychowania itd.
Red flagi to sygnały ostrzegawcze przed toksycznymi zachowaniami.
Masz rację.
Tymczasem rozmowa zeszła na kartoflany nos i brak biustu.
Przyznaję Ci rację, że zacząłem zbyt mocno uogólniać temat czynników skreślających drugą osobę jako potencjalną partnerkę (w tym przypadku).

Mężczyzna

psisko

Biegły Uwodziciel
Uogólniać?! Samych cech wskazujacych na red flag chyba 21 w y s z c z e g ó l n i o n y c h i to drobiazgowo.
Co by było gdybyś jechał dalej:unsure:(to nie spam, jestem w temacie)

Kobieta

Magia2000

Biegły Uwodziciel
Masz wyjątkowo dziwne pojęcie
Kolejnym red flagiem jest jak facet wnikliwie analizuje każde moje zdanie, każde słowo i na siłę przekonuje mnie do swoich racji. Jak przybiera mentorski ton a wszystko co mówię/piszę nawet nie do niego bierze do siebie. To już na wstępie bywa męczące a co byłoby później strach pomyśleć.

Mężczyzna

jacknickolson

Cichy Podglądacz
Kochani,
wszyscy moi znajomi, z którymi często tutaj rozmawiam wiedzą, i - przyznaję to z dumą - jestem mistrzynią ignorowania czerwonych flag.

Niech będzie przykład - poznałam tutaj spierdolinę, niech będzie A (jeśli to czytasz - nie pozdrawiam). Otóż naszemu drogiemu A. zdarzyło się stwierdzić że w sumie to mu się nie podoba moje +size, ale on chce mi pomóc i mnie uratować (między innymi oddzielając od znajomych stąd, kolejny fun fact). I to takie lżejsze akcje, a zauroczony mózg, który przez długi czas był na detoksie serotoninowym, akceptował obrót wydarzeń. Ok, na szczęście mam grupę osób która z czułością, acz stanowczo opierdoliła mnie i postawiła do pionu. To tak słowem wstępu żebyście poznali skalę mojego porąbania (spoko, już się bardziej szanuję xD, to był po prosty zły moment życiowy xD).

Moje pytanie - jakie red flagi dumnie ominęliście w waszej karierze relacyjnej? Może partnerka notorycznie zwalała na was sprzątanie, a myśleliście że po ślubie stanie się wzorową panią domu? Może widzieliście, że wasz przyjaciel od przyjemności się zakochiwał, ale miałyście cudowny seks, więc brnęłyście w to dalej? Dajcie znać, czekam na ploteczki mając nadzieję, że nie jestem jedynym popaprańcem tutaj. Bo jak wiemy, wszyscy chcemy kochać. No, albo mieć świetny seks. Wszelkie combo również dozwolone.
ten temat od początku przyjął bardzo ciekawy ton, atmosfera z fundamentem zbudowanym przez kobietę sfrustrowanej nieudanym związkiem. Tu dyskusje nie mogły skończyć się bez spięć. Tytuł jest mylący, dziewczyny po prostu tu wylewają żale na swoich ex :p

Rozważanie co jest nie do przyjęcia to praktyka prowadząca donikąd. Każdy ma jakieś oczekiwania od drugiego partnera, oczekiwany zestaw cech pożądanych, czy też niezbędnych, ale te red flagi to coś co jest efektem naszych złych doświadczeń z własnych związków, wylewanie frustracji na świat. Efekt jaki osiągamy jest jedynie negatywny. Wymieniać negatywne cechy które nam nie odpowiadają u partnera można bez końca, ale nigdy nie chodzi o to jaki ktoś nie jest, tylko o to jaki jest. Zachęcam by docenić dobre doświadczenia z życia, spędzony czas nie był zmarnowany nawet jeśli coś nie wyszło, poznaliście swoje potrzeby lepiej i możecie iść dalej, bogatsi o tą wiedzę.

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Może znajomi cię dokarmiali i chciał cię od nich oddzielić żebyś nie była jeszcze większa?

Czasem się nad tym zastanawiałam, dlaczego niektóre kobiety wiążą się z "nieodpowiednimi" facetami, jak nie przygarniają pod dach patusów, to wiążą się jak to nazwałaś, że "spierdolinami". Dlaczego jednym kobietom to się nie zdarza a innym zdarza zbyt często...
Najczęściej jest to skutkiem braku wyboru. Brak wrodzonej atrakcyjności fizycznej, będącej również następstwem schorzeń, niejako daje kobietom mały wybór - samotność lub związek z niziołkiem, "spierdoxem".

Czyli masz 3 razy potwierdzenie, że jest z nim coś nie tak.
Która by chciała nieśmiałego samotnika, no life z depresją?
Która?
- Kobieta z małym biustem i nieobdarzana atencją,
- kobieta samotna, w depresji.

Mężczyzna

Noigel

Podrywacz
Najczęściej jest to skutkiem braku wyboru. Brak wrodzonej atrakcyjności fizycznej, będącej również następstwem schorzeń, niejako daje kobietom mały wybór - samotność lub związek z niziołkiem, "spierdoxem".

Która?
- Kobieta z małym biustem i nieobdarzana atencją,
- kobieta samotna, w depresji.

Czyli uwazasz ze jak biją ostatnie dzwony to są w stanie obniżyc poprzeczke skrajnie nisko , a moze beda wolaly zycie w samotnosci. Zawansowana depresja, beda sie izolowały od społeczenstwa a wszelkie twoje starania spełzna na niczym bo zastosuja sprytne uniki .
Wporzadku jednak mowisz o sytuacji w ktorej jest jakis wybór czyli jest zainteresowanie z 2 stron , ale to i tak te osoby mogą sie nie dopasować w dalszej relacji wstepne zaangazowanie to nie wszystko. Ty bedziesz chciał oglądać netflixa a ona odmawiać różaniec to sie moze nie udać.
Wydaje mi sie ze nieraz nietypowe sytuacje mogą zrzadzic ze spotkają sie ludzie ktorzy normalnie nie zwróciliby na siebie uwagi i nawiążą osobliwą relacje która rozwinie znajomosc i pozwoli czuc sie komfortowo .
Oczywiscie ze sa zwiazki z rozsadku, ale to jest tak ekscytujace jak zycie z współlokatorem. Pchałbys sie w to?

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Czyli uwazasz ze jak biją ostatnie dzwony to są w stanie obniżyc poprzeczke skrajnie nisko , a moze beda wolaly zycie w samotnosci.
Nie, atrakcyjne kobiety nigdy nie obniżają poprzeczki tak nisko, aby spotykać się ze spierdoxem. Po prostu godzą się z tym, że w pewnym wieku nie otrzymują już atencji ze strony facetów ze szczytu hierarchii, tych z najlepszymi genami. Ale ze spierdoxem nawet przeciętna kobieta nie będzie się nigdy wiązać, gdyż wzbudza on u niej odrazę.

Mężczyzna

cd.Eve

Erotoman
Bardzo dużo i bardzo różnych pojawiło się tutaj Red flag (czy red flagów 😉) Nieważne, czerwonych lampek, które powinny się zapalić przed związaniem się z konkretną osobą.
A ja powiem tak, Wisława Szymborska napisała kiedyś "Tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono". Czasami spotykamy kogoś i nie wiadomo dlaczego (może nazwiemy to miłością, zauroczeniem a może po prostu głupotą) te wszystkie Red flagi można rozbić o kant dupy. Nie przeszkadza nam wtedy ani depresja, ani kartoflany nos ani to, że ktoś uważa minetę za wyuzdany seks.

Kobieta

Saanvi

Dominujący
Bardzo dużo i bardzo różnych pojawiło się tutaj Red flag (czy red flagów 😉) Nieważne, czerwonych lampek, które powinny się zapalić przed związaniem się z konkretną osobą.
A ja powiem tak, Wisława Szymborska napisała kiedyś "Tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono". Czasami spotykamy kogoś i nie wiadomo dlaczego (może nazwiemy to miłością, zauroczeniem a może po prostu głupotą) te wszystkie Red flagi można rozbić o kant dupy. Nie przeszkadza nam wtedy ani depresja, ani kartoflany nos ani to, że ktoś uważa minetę za wyuzdany seks.
I właśnie o to chodziło w tym temacie, aby we wstępnej fazie jednak te sygnały, przejawy możliwych toksycznych zachowań, zauważać. Nie ignorować ich. Bo jak pokochamy to dupa blada. I może być później płacz i zgrzytanie zębów. Za przykłady podałabym raczej odcinanie od znajomych, kontrolowanie, zaborczość czy manipulacja itp. A to jest prawdziwy problem, nieporównywalny do wymienionych. Przerabiałam to niestety na przykładzie mojej siostry.

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Wporzadku jednak mowisz o sytuacji w ktorej jest jakis wybór czyli jest zainteresowanie z 2 stron , ale to i tak te osoby mogą sie nie dopasować w dalszej relacji wstepne zaangazowanie to nie wszystko. Ty bedziesz chciał oglądać netflixa a ona odmawiać różaniec to sie moze nie udać.
Wydaje mi sie ze nieraz nietypowe sytuacje mogą zrzadzic ze spotkają sie ludzie ktorzy normalnie nie zwróciliby na siebie uwagi i nawiążą osobliwą relacje która rozwinie znajomosc i pozwoli czuc sie komfortowo .
Oczywiscie ze sa zwiazki z rozsadku, ale to jest tak ekscytujace jak zycie z współlokatorem.
Ty piszesz o sytuacji, gdy dwie wartościowe osoby mają różne zainteresowania, występuje tzw. niezgodność charakterów. Poza twoją sferą poznawczą pozostawały zaś prawdopodobnie relacje międzyludzkie opisane przeze mnie, tj. związek dwóch niezbyt wartościowych ludzi płci odmiennej.

Mężczyzna

Noigel

Podrywacz
S
Ty piszesz o sytuacji, gdy dwie wartościowe osoby mają różne zainteresowania, występuje tzw. niezgodność charakterów. Poza twoją sferą poznawczą pozostawały zaś prawdopodobnie relacje międzyludzkie opisane przeze mnie, tj. związek dwóch niezbyt wartościowych ludzi płci odmiennej.
Wporzadku tylko atrakcyjnosc i duze piersi to nie jest wartosc dla mnie to sa zalety tak samo wzrost .
Mozesz byc nieco idealny jezeli chodzi o atrackyjnosc fizyczna ale pod wzgledem tego co osiagnełes w zyciu jaki masz szacunek do ludzi bo wady ma kazdy, ale nie kazdy jest ich swiadomy, a to juz zle. Prawdomownosc(nie chcialbys zeby ktos robil cie w trabe) kazdy ma inny system wartosci zalezy jakimi kategoriami mierzysz czlowieka a wydaje mi sie ze z wiekiem sie to zmienia . Wiec tu sie chyba rozjechalismy miedzy wartosciami a zaletami.

Mężczyzna

cd.Eve

Erotoman
I właśnie o to chodziło w tym temacie, aby we wstępnej fazie jednak te sygnały, przejawy możliwych toksycznych zachowań, zauważać. Nie ignorować ich. Bo jak pokochamy to dupa blada. I może być później płacz i zgrzytanie zębów. Za przykłady podałabym raczej odcinanie od znajomych, kontrolowanie, zaborczość czy manipulacja itp. A to jest prawdziwy problem, nieporównywalny do wymienionych. Przerabiałam to niestety na przykładzie mojej siostry.
I właśnie w tym jest problem, że ta wstępna faza jest czasami bardzo krótka, wręcz niezauważalna. A te niepokojące sygnały może i zauważamy, ale nie chcemy ich widzieć. Nie darmo mówią, że miłość jest ślepa. Przecież kobieta, którą facet uderzy pierwszy raz powinna takiego gościa od razu spuścić na drzewo, a ona nawinie wierzy, że on się zmieni. No, ale nas to przecież nie dotyczy, my jesteśmy bardzo rozsądni i nie damy złapać się w pułapkę 😉

Kobieta

Magia2000

Biegły Uwodziciel
Piszecie o wstępnej fazie, zauroczeniu i niezauważaniu pewnych negatywnych cech, zachowań, a według mnie red flag to coś takiego, co powoduje, że nie ma żadnej wstępnej fazy, tylko jest odwrót i ewakuacja.
Tu powinien działać automatyzm, jak w wojsku kiedy jest komenda "spierdalać" to każdy ma wyćwiczony odruch i spierdala nie zastanawiając się dlaczego, po co, czy zagrożenie jest naprawdę takie duże, a może nie będzie tak źle, może nie trafią...

Stripchat
Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry