• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Pytanie do Pań czy lubicie Seks Analny ?

Kobieta

SexParaWawa

Nowicjusz
"Kończ waść wstydu oszczędź" powiedział Kmicic, a ja dopowiem "sobie wstydu oszczędź i nie pogrążaj się już bardziej"
Jeszcze trochę i będziesz pisał, że kobieta ma łechtaczkę w obrębie szyi😂🤣
a może po prostu się troszkę dokształć, a nie kompromituj się własną ignorancją żeby nie powiedzieć debilizmem.

Istnieją liczne badania anatomiczne i obrazowe potwierdzające, że łechtaczka jest narządem w dużej mierze wewnętrznym, a jej struktury (ciała jamiste, odnogi i opuszki) otaczają pochwę i znajdują się w pobliżu odbytnicy. To właśnie anatomiczne umiejscowienie wewnętrznych części łechtaczki sprawia, że może ona być stymulowana podczas seksu analnego.
Oto szczegóły oparte na badaniach anatomicznych:
  • Struktura wewnętrzna (Wishbone): Badania (m.in. Helen O'Connell w 2005 r.) wykazały, że to, co widoczne na zewnątrz (żołądź łechtaczki), to zaledwie "wierzchołek góry lodowej" (ok. 1/5 całości). Wewnątrz ciała znajdują się parzyste odnogi (crura) i opuszki przedsionka (vestibular bulbs), które tworzą kształt odwróconej litery „V” lub „widelca”.
  • Bliskość odbytnicy: Wewnętrzne opuszki łechtaczki rozciągają się po bokach wejścia do pochwy i biegną w kierunku odbytnicy. Podczas penetracji analnej następuje pośredni ucisk na te wrażliwe, wypełnione krwią tkanki erekcyjne, co wywołuje doznania seksualne.
  • Potwierdzenie obrazowe: Nowoczesne techniki obrazowania, takie jak rezonans magnetyczny (MRI) i ultrasonografia 3D, potwierdziły, że kompleks łechtaczkowy jest bardzo rozbudowany i znajduje się w bezpośredniej bliskości ściany pochwy oraz odbytu.
  • Analiza zachowań (Omgyes): Badania przeprowadzone na grupie 3017 kobiet pokazały, że 40% z nich uznaje stymulację okolic odbytu (anal surfacing) za przyjemną, a 35% odczuwa przyjemność przy płytkiej penetracji analnej (anal shallowing), właśnie ze względu na stymulację wewnętrznych struktur łechtaczki.
    Cleveland Clinic

Kobieta

SexParaWawa

Nowicjusz
Ale wiesz, że łechtaczka to narząd zewnętrzny, si? Są w nim owszem odnogi idące trochę wgłąb, ale to nie jest tak, że część kobiet ma łechtaczkę blisko anala.
a wiesz, że tylko niewielka część jest zewnętrzna? si?

istnieją liczne badania anatomiczne i obrazowe potwierdzające, że łechtaczka jest narządem w dużej mierze wewnętrznym, a jej struktury (ciała jamiste, odnogi i opuszki) otaczają pochwę i znajdują się w pobliżu odbytnicy. To właśnie anatomiczne umiejscowienie wewnętrznych części łechtaczki sprawia, że może ona być stymulowana podczas seksu analnego.
Kenhub +2
  • Struktura wewnętrzna (Wishbone): Badania (m.in. Helen O'Connell w 2005 r.) wykazały, że to, co widoczne na zewnątrz (żołądź łechtaczki), to zaledwie "wierzchołek góry lodowej" (ok. 1/5 całości). Wewnątrz ciała znajdują się parzyste odnogi (crura) i opuszki przedsionka (vestibular bulbs), które tworzą kształt odwróconej litery „V” lub „widelca”.
  • Bliskość odbytnicy: Wewnętrzne opuszki łechtaczki rozciągają się po bokach wejścia do pochwy i biegną w kierunku odbytnicy. Podczas penetracji analnej następuje pośredni ucisk na te wrażliwe, wypełnione krwią tkanki erekcyjne, co wywołuje doznania seksualne.
  • Potwierdzenie obrazowe: Nowoczesne techniki obrazowania, takie jak rezonans magnetyczny (MRI) i ultrasonografia 3D, potwierdziły, że kompleks łechtaczkowy jest bardzo rozbudowany i znajduje się w bezpośredniej bliskości ściany pochwy oraz odbytu.
  • Analiza zachowań (Omgyes): Badania przeprowadzone na grupie 3017 kobiet pokazały, że 40% z nich uznaje stymulację okolic odbytu (anal surfacing) za przyjemną, a 35% odczuwa przyjemność przy płytkiej penetracji analnej (anal shallowing), właśnie ze względu na stymulację wewnętrznych struktur łechtaczki.
    Cleveland Clinic +6

Kobieta

Saanvi

Instruktor seksu
a wiesz, że tylko niewielka część jest zewnętrzna? si?

istnieją liczne badania anatomiczne i obrazowe potwierdzające, że łechtaczka jest narządem w dużej mierze wewnętrznym, a jej struktury (ciała jamiste, odnogi i opuszki) otaczają pochwę i znajdują się w pobliżu odbytnicy. To właśnie anatomiczne umiejscowienie wewnętrznych części łechtaczki sprawia, że może ona być stymulowana podczas seksu analnego.
Kenhub +2
    Cleveland Clinic +6
Przecież o tym właśnie pisałam. O tych odnogach. Nie zgodziłam się z tym jak zostało postawione cytowane zdanie. Zabrzmiało jakby część kobiet miała łechtaczkę przy analu. A to mogłoby namieszać części panów z forum.

Kobieta

SexParaWawa

Nowicjusz
Przecież o tym właśnie pisałam. O tych odnogach. Nie zgodziłam się z tym jak zostało postawione cytowane zdanie. Zabrzmiało jakby część kobiet miała łechtaczkę przy analu. A to mogłoby namieszać części panów z forum.
no właśnie część kobiet ma inną budowę anatomiczną (niby niewielkie różnice), ale w kwestii osiągania orgazmu podczas seksu analnego istotne.

Mężczyzna

Roger430

Biegły Uwodziciel
ostatnie odkrycia naukowców właśnie dowodzą, że nawet 75% łechtaczki jest schowane w głąb, stąd jedne jak spróbują anala to nie mogą się bez niego obyć, a inne czują tylko ból i zero przyjemności
Łechtaczka jest żeńskim "odnośnikiem" penisa i jak napisała Saanvi jest zewnętrznym narządem płciowym, ale jej zakończenia nerwowe mogą sięgać odbytu, a ty w pierwszym poście piszesz, że u częsci kobiet łechtaczka znajduje się wewnątrz. Trzeba patrzeć co się pisze.

Kobieta

SexParaWawa

Nowicjusz
Łechtaczka jest żeńskim "odnośnikiem" penisa i jak napisała Saanvi jest zewnętrznym narządem płciowym, ale jej zakończenia nerwowe mogą sięgać odbytu, a ty w pierwszym poście piszesz, że u częsci kobiet łechtaczka znajduje się wewnątrz. Trzeba patrzeć co się pisze.
u każdej większa część jest wewnątrz, ale u niektórych tak blisko odbytu i okolic, że mogą i osiągają dużo szybciej orgazm analnie....

Nie sposób uprawiania seksu czy nawilżenie, w właśnie ta budowa ma kluczowe znaczenie

Kobieta

Krystyna.X

Erotoman
,,Dziad swoje, baba swoje". To może inaczej. Serce, to narząd!, a to, że pompuje krew do całego organizmu, to inna bajka. I nie mylić naczyń włosowatych z sercem, chociaż i tu, i tu jest pulsująca krew.

Mężczyzna

Roger430

Biegły Uwodziciel
,,Dziad swoje, baba swoje". To może inaczej. Serce, to narząd!, a to, że pompuje krew do całego organizmu, to inna bajka. I nie mylić naczyń włosowatych z sercem, chociaż i tu, i tu jest pulsująca krew.
Wyjełaś mi to z ust😱😁
To tak jak ludzie nadużywający alkoholu mówią "boli mnie wątroba" trzymając się za lewe podbrzusze. Wątroba nie może boleć, bo nie jest unerwiona, ale może uciskać na inne narządy. Kiedyś powiedziałem kumplowi, że wątroba jest z prawej strony, to się kłócił ze mną, że jest z lewej🤷🏽‍♂️

Kobieta

Krystyna.X

Erotoman
Wyjełaś mi to z ust😱😁
To tak jak ludzie nadużywający alkoholu mówią "boli mnie wątroba" trzymając się za lewe podbrzusze. Wątroba nie może boleć, bo nie jest unerwiona, ale może uciskać na inne narządy. Kiedyś powiedziałem kumplowi, że wątroba jest z prawej strony, to się kłócił ze mną, że jest z lewej🤷🏽‍♂️
Może alkoholicy mają dwie. :unsure: Jedną zwykłą po prawej. Drugą alkoholową po lewej. (y)

Mężczyzna

Greg the Great

Instruktor seksu
Spoko. U faceta wszysto kończy się na jego centymetrach. To prosta konstrukcja
Rozkosz mierzona w centymetrach nadawania i odbioru masztu
Na szczęscie jest to tylko mechanika seksu i roz...dala się w realnym życiu uczuciowym, które nie ma z tym nic wspólnego
Bo jest niemierzalne, nieprzewidywalne i pełne niespodzianek👅;)

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

Roger430

Biegły Uwodziciel
Nic nie mów, bo ja właśnie sobie przewiałam (korzonki ma się rozumieć). :censored:
Kiedyś moja koleżanka usiadła bez żadnego koca czy ręcznika na zimnym piasku na plaży. Piasek był zimny, bo w nocy padało i nie zdążył się nagrzać. W nocy temperatura i zapalenie pęcherza i dróg moczowych. Dwa dni przesiedziała w domku.