Powiedzcie mi proszę co powinnien zrobic ginekolog jak dziewczyna (nie dziewica) pójdzie pierwszy raz do niego w celu uzyskania tabletek. Tzn. chodzi mi o to, jakie badania powinnien wykonac i ogolnie co ma obowiazek zrobic zeby poźniej tabletki były dobrze dobrane. Chcem wiedziec co powinnien lekarz zrobic, zeby nic nie ominąć ; ]
ThX z góry
nie płącisz za proszki czy płacisz mniej?kasiulla napisał:ja tobie mogę powiedzieć- jak ja miałam. Tzn jako nie-dziewica poszłam, zostałam zbadana, ze tak powiem "odśrodkowo", miałam badania INR i APTT i lekarz zapytał sie mnie, jakie chcę tabletki- powiedziałam, że refundowane- no to zapisał mi Regivedon. I kropka.
kasiulla napisał:mati- a nie łatwiej jest przejść sie do lekarza i zapytać?
ja tobie mogę powiedzieć- jak ja miałam. Tzn jako nie-dziewica poszłam, zostałam zbadana, ze tak powiem "odśrodkowo", miałam badania INR i APTT i lekarz zapytał sie mnie, jakie chcę tabletki- powiedziałam, że refundowane- no to zapisał mi Regivedon. I kropka.
sii napisał:tzn ze chyba nie wstarczajace - bo poziomu homornow to ci nie sprawdzi raczej - a tylko powie czy nie ma przeciwskazan co do tego czy brac mozna - no chyba tak jest nie ?
MATIsmg napisał:sii napisał:tzn ze chyba nie wstarczajace - bo poziomu homornow to ci nie sprawdzi raczej - a tylko powie czy nie ma przeciwskazan co do tego czy brac mozna - no chyba tak jest nie ?
NO to tamte badania to sa badania krwii, a badanie na poziom hormonów jak sie nazywa (cytologia?) i jak wygląda : ) ? To juz ginekolog robi : ) ? z góry ThX