• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Mózg - seksowny czy nieistotny?

Mężczyzna

czuly_kochanek

Podrywacz
I kur... kolejny co mi wytyka u mnie wady a nie u kobiet, a idź i te swoje mądrości głoś komu innemu a nie mi.
Chłopie, ale Ty sam prosisz się o to by być kopany przez niemalże wszystkich. Zafiksowałeś się na płatnej cipce i wmawiasz wszystkim, że to jest super, dodatkowo wyzywając normalne dziewczyny. Pomimo, że w wielu wątkach jojczysz, że próbowałeś poznać normalne które teraz wyzywasz od najgorszych. Znając życie i tak będzie to cytat skuteczny niczym rzut grochem o ścianę, ale zawsze warto spróbować: "Jeśli jedna osoba mówi Ci że jesteś koniem, wyśmiej ją. Jeśli druga osoba mówi Ci że jesteś koniem, przemyśl to. Ale jeśli trzecia osoba mówi Ci że jesteś koniem, to zacznij zbierać na siodło".

No właśnie dziewczyny rzadko mają te 170cm :p No i wszędzie argumenty za facetem 180cm+ jest to, że taki jest męski, czuć się można przy nim bezpiecznie, itp. Ofc ten wzrost to nie jest must have, ale znaczenie ma.
A tam pierdolenie... sam mam 176 cm i jedynie wyższe ode mnie dziewczyny odpuszczały i to nawet nie zawsze. Choć sam zazwyczaj pisałem tylko do kobiet przynajmniej te 5-7 cm niższych, aby był zapas na choćby niskie szpilki. Poza tym lubię jak to mawiają moi znajomi "kompaktowe dziewczyny".

Mężczyzna

Manipulator

Seks Praktykant
Jak najbardziej mózg napędza całą machinę erotyzmu

Kimże jest atrakcyjna osoba, bez ciekawej osobiści?

Preferuje głębsze relacje niż przygodę na jedną noc, więc seksowny umysł to podstawa

Rozciągnę to zgodnie z wpisem autorki

1. Inteligencja językowa (lingwistyczna, werbalna). Dobór słów, tonacja, to niezwykle ważna, intrygująca sprawa, która zachęca drugiego człowieka do siebie
  2. Inteligencja logiczne-matematyczna. Lubię jak ktoś ogarnia otaczający go świat, myśli racjonalnie i potrafi wejść w głęboką rozmowę/relację
  3. Inteligencja muzyczna (słuchowa, rytmiczna). Według mnie kwestia gustu, chociaż poczucie rytmu czasem jest znaczące i wybiega poza aspekty pojedynczej osoby
  4. Inteligencja przestrzenna. Ważne, żeby dana osoba wiedziała, gdzie się znajduje, dokąd zmierza, nie tylko w rozumieniu terenu, ale i ułożenia w głowie
  5. Inteligencja kinestetyczna (ruchowa). Panowanie nad swoim ciałem i umiejętność wykorzystywania go - piękna rzecz
  6. Inteligencja intrapersonalna (intuicyjna). Intuicja kształtuje się z naszych doświadczeń, często bolesnych. Bardziej niż podświadomość, cenię świadomość
  7. Inteligencja interpersonalna (społeczna). Wystarczy jak dana osoba, rozumie społeczeństwo bezpośrednio wokół siebie, jednak skupiając się na sobie i nie dopuszczać społeczeństwo w swoje życie
  8. Inteligencja przyrodnicza (naturalistyczna, środowiskowa). Jako, że lubię naturę, ważne. Wolę rozmawiać o rodzajach drzew i poznać je po liściach, niż być na rynku i się zachwycać architekturą

Kobieta

Sailor Moon

Erotoman
  1. Inteligencja językowa (lingwistyczna, werbalna). Dobór słów, tonacja, to niezwykle ważna, intrygująca sprawa, która zachęca drugiego człowieka do siebie
Dla mnie osobiście jedna z najważniejszych - facet musi umieć pisać (bo znajomości teraz zaczynają się od pisania) oraz umieć prowadzić ciekawą rozmowę (jednoosobowo z kobietą a także w szerszym gronie). Do tego brak konfliktowości w rozmowach, są faceci którzy traktują rozmowę jako pole bitwy - to zdecydowanie nie jest sexi.
  1. Inteligencja logiczne-matematyczna. Lubię jak ktoś ogarnia otaczający go świat, myśli racjonalnie i potrafi wejść w głęboką rozmowę/relację
Jako humanistkę intrygują mnie faceci z umysłem ścisłym, coś na zasadzie przyciągania przeciwieństw. Logika - to nie takie oczywiste w dzisiejszych czasach, społeczeństwo robi się coraz głupsze. Ten kto nie daje się ponieść tej fali, jest ciekawy sam w sobie.
  1. Inteligencja muzyczna (słuchowa, rytmiczna). Według mnie kwestia gustu, chociaż poczucie rytmu czasem jest znaczące i wybiega poza aspekty pojedynczej osoby
Muzyka - kolejny wymiar ciekawego świata umysłu. Nie wiem jak można żyć bez muzyki, dla mnie to dziwaczne 😝
  1. Inteligencja przestrzenna. Ważne, żeby dana osoba wiedziała, gdzie się znajduje, dokąd zmierza, nie tylko w rozumieniu terenu, ale i ułożenia w głowie
To jest bardzo w dobrym tonie, umiejętność ogarniania przestrzennego ciała kobiety w czasie seksu. Świadomość jak dużo płaszczyzn występuje i zaopiekowanie się wszystkimi miejscami, a nie tylko dwoma oklepanymi (cycki i cipka 😝), to daje 100 punktów w rankingu kochanka.
  1. Inteligencja kinestetyczna (ruchowa). Panowanie nad swoim ciałem i umiejętność wykorzystywania go - piękna rzecz
Są takie osoby, zachowują się jak w składzie porcelany, często się potykają, jak coś robią, to zawsze coś pobrudzą, wyleją, potłuką 🤣, słabo tańczą też, widać na odległość, że czują się niekomfortowo w swoim ciele.
  1. Inteligencja intrapersonalna (intuicyjna). Intuicja kształtuje się z naszych doświadczeń, często bolesnych. Bardziej niż podświadomość, cenię świadomość
Tak zwane wejrzenie w siebie, samoświadomość. To już wyzsza szkoła jazdy. Trafić takiego, to już prawie ideał.
  1. Inteligencja interpersonalna (społeczna). Wystarczy jak dana osoba, rozumie społeczeństwo bezpośrednio wokół siebie, jednak skupiając się na sobie i nie dopuszczać społeczeństwo w swoje życie
Podstawowa cecha inteligentnego faceta jak dla mnie. Ci co jej nie mają to najczęściej buce - prowokują konflikty, nie mają empatii i taktu.
  1. Inteligencja przyrodnicza (naturalistyczna, środowiskowa). Jako, że lubię naturę, ważne. Wolę rozmawiać o rodzajach drzew i poznać je po liściach, niż być na rynku i się zachwycać architekturą
Tego punktu nie rozumiem, haha. Ja bym zamieniła na inteligencję popkulturową, ogólną wiedzę o kulturze, obycie w sztuce itp. Ale też fajne są osoby, dla których spędzanie czasu na łonie natury nie jest przykrym przeżyciem, które potrafią dostrzec piękno otaczającego nas świata i zwrócić na to naszą uwagę.