• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Czy mamy kryzys męskości?

Mężczyzna

Techniczny95

Podrywacz
Tu trzeba spojrzeć szerzej, mam wrażenie, że faceci często, nie zawsze, może nie wszyscy, żeby nie generalizować oceniają siebie względem kobiet, tylko pod kątem seksualności. Stereotyp, że KAŻDA kobieta wymaga BMW, zarobków jak prezes Banku, kutasa 20cm, sylwetki jak Piotr Wójtowicz (przyszły Mr. Olimia, kulturysta). A zapominają o "osobowości", dwie, trzy wiadomości, to nie jest poznanie siebie...a jak jest myślenie, o wyślę kutasa, to od razu zrzuci ubrania i wskoczy...no nie. A jak już mowa o szeroko rozumianym "związku" to to jest cały szereg elementów, to jest sinusoida, bo póki "się kochamy", "zakochujemy" to jest och, ach, cudownie...a jak przyjdzie kryzys, jakiś problem to się zaczyna... Myślę, że kobietom brakuje tego pierwiastka "czułości", "uczuciowości", i nie patrzenia tak stereotypowo.

Mężczyzna

SkowytMacochy

Seks Praktykant
Ciekawe, że faceci twierdzą, że nie mamy kryzysu męskości a kobiety twierdzą, że kryzys męskości jest faktem....
A bliźniaczym temacie o kryzysie kobiecości jest dokładnie odwrotnie...
Można przypuszczać, że Ci twierdzący, że go nie ma, sami są jego przedstawicielami. Ja uważam, że jest i to już nie chodzi nawet o facetów w związkach czy ogólnie pojętym życiu towarzyskim, a facetów w każdej dziedzinie życia. Sam osobiście jestem mało męskim facetem pod względem zainteresowań bo w życiu nie oglądałem meczu piłki nożnej, nie interesuje się motoryzacja od strony technicznej, a mimo wszystko potrafię używać narzędzi, potrafię naprawić spłuczkę, gniazdko, jakieś tam mniej skomplikowane sprzęty i o dziwo od 10roku życia żyłem bez obecności ojca w moim życiu, wbrew temu co się mówi, brak ojca nie powoduje zniewieścienia u chłopców, przynajmniej w moim przypadku. A to co się dzieje, kiedy do pracy przychodzi jakiś młodziak i nie potrafi nazwać podstawowych narzędzi, w ogóle podstawowych przedmiotów, które towarzyszą w życiu ludziom od lat, mnie przeraża. Nie mówię, że wszyscy, ale spory procent młodych mężczyzn, gdyby nie pomoc matki czy kogoś starszego, nie potrafiło by otworzyć kłódki, użyć noża, wkręcić wkręta czy nawet zarejestrować się do lekarza, kiedy jest taka potrzeba. To przeraża mnie najbardziej. Mam 3 córki 21latka potrafi naprawić w swoim aucie co mniejsze usterki, 16latka na spokojnie ogarnęła by remont swojego pokoju bez mojej pomocy, a 12latka ma jeszcze czas, żeby się takim rzeczami nie martwić, więc patrząc na nieudolność 20latkow PLCi męskiej jest conajmniej niepokojąca.

Mężczyzna

Gloswdyskusji

Podrywacz
Wracając do tematu... pewnie niektórzy to wiedzą, inni może nie. Ale obecne pokolenie ludzi, ktorzy wchodzą w dorosłość nazywa się 'pokoleniem płatków śniegu', to chyba dyskutowanie o męskości robi się zbędne.😁

Kobieta

Magia2000

Erotoman
Wracając do tematu... pewnie niektórzy to wiedzą, inni może nie. Ale obecne pokolenie ludzi, ktorzy wchodzą w dorosłość nazywa się 'pokoleniem płatków śniegu', to chyba dyskutowanie o męskości robi się zbędne.😁
a może świat już nie potrzebuje męskości, tak samo jak nie potrzebuje kobiecości... za "chwilę" nie będzie też potrzebował człowieczeństwa... w dziwną stronę to wszystko idzie... ale to tylko nasz punkt widzenia z perspektywy naszej cywilizacji.... w krajach muzułmańskich, arabskich, większej części Azji a nawet krajach Ameryki Południowej społeczne role mężczyzny i kobiety są jasno określone.
Najwięcej lewackiego gówna, które zalewa nas płynie z Europy zachodniej i Ameryki Pólnocnej.... choć w USA Pan Trump wydaje się sobie z tym radzić.

Mężczyzna

Swiezak

Dominujący
a może świat już nie potrzebuje męskości, tak samo jak nie potrzebuje kobiecości... za "chwilę" nie będzie też potrzebował człowieczeństwa... w dziwną stronę to wszystko idzie... ale to tylko nasz punkt widzenia z perspektywy naszej cywilizacji.... w krajach muzułmańskich, arabskich, większej części Azji a nawet krajach Ameryki Południowej społeczne role mężczyzny i kobiety są jasno określone.
Najwięcej lewackiego gówna, które zalewa nas płynie z Europy zachodniej i Ameryki Pólnocnej.... choć w USA Pan Trump wydaje się sobie z tym radzić.
I wolność słowa tylko w jednym " słusznym" kierunku 😉

Mężczyzna

EdmundDantes

Podrywacz
99% tych satysfakcjonujących rozmówców ma żonę/partnerkę za pazuchą.

Sam widok ekranu w telefonie kojarzy im się z waleniem, to o jakim tu spotkaniu marzyć 😁

Bo korek od szampana już mu wystrzelił, gdy dałaś mu linka 😆

Tu pokazuj, tu można liczyć na odpowiedni aplauz.
Tak samo 99 procent atrakcyjnych rozmówczyń również ma mężów 😉

Mężczyzna

Janekbrodacz20

Nowicjusz
Niestety to prawda i powiem na przykładzie z autopsji. Każdego młodego chłopaka, którego zatrudniłem cechowały 3 rzeczy:
- Mieszkał z rodzicami mając ~25 lat: Ceny mieszkań wyjebane w kosmos, brak stabilności, a u rodziców zawsze micha się znajdzie, mama posprząta i ogarnie, a oni mają swoją enklawe z PC
- Nigdy nie miał dziewczyny: jak się nie wychodzi z domu to ciężko kogoś spotkać.
- 0 zobowiązań i nawet nie myślał o związkach uważając je za zbędne: Teraz świadomość konsekwencji związku/poważnej relacji u facetów jest większa i nikt nie chce brać odpowiedzialności. Dodatkowo zmieniły się priorytety i kobieta walczy o 7 miejsce z lodówką :D W necie mają wszystko zabawę/relacje/towarzystwo/zainteresowania to gdzie tu mówić o normalnej relacji.
Wiem że mówię o ułamku populacji młodych mężczyzn skierowanych na pracę w IT, ale myślę że to trochę mówi o podejściu młodych w tych czasach do życia

Mężczyzna

wronskjan

Erotoman
Niestety to prawda i powiem na przykładzie z autopsji. Każdego młodego chłopaka, którego zatrudniłem cechowały 3 rzeczy:
- Mieszkał z rodzicami mając ~25 lat: Ceny mieszkań wyjebane w kosmos, brak stabilności, a u rodziców zawsze micha się znajdzie, mama posprząta i ogarnie, a oni mają swoją enklawe z PC
- Nigdy nie miał dziewczyny: jak się nie wychodzi z domu to ciężko kogoś spotkać.
- 0 zobowiązań i nawet nie myślał o związkach uważając je za zbędne: Teraz świadomość konsekwencji związku/poważnej relacji u facetów jest większa i nikt nie chce brać odpowiedzialności. Dodatkowo zmieniły się priorytety i kobieta walczy o 7 miejsce z lodówką :D W necie mają wszystko zabawę/relacje/towarzystwo/zainteresowania to gdzie tu mówić o normalnej relacji.
Wiem że mówię o ułamku populacji młodych mężczyzn skierowanych na pracę w IT, ale myślę że to trochę mówi o podejściu młodych w tych czasach do życia
No właśnie, bardzo mały ułamek i małe zróżnicowanie próby, bo zainteresowani praca w konkretnym kierunku. Więc równie dobrze mógł byś się nie wypowiadać.

Mężczyzna

Franzol

Podrywacz
O tak, pan Trump sobie radzi, podziękuj mu za to ile płacisz za paliwo. A o jeszcze nie zapomnij mu pogratulować jak sobie radzi z kobietami w ogóle i w szczególności z tymi poniżej 15 roku życia. A zaraz potem jak to zrobisz, podejdź do drzwi swojego mieszkania i mocno jebnij główką w futrynę.

Mężczyzna

Anonimowy użytkownik

Instruktor seksu
Byt określa świadomość. 😃
- 0 zobowiązań i nawet nie myślał o związkach uważając je za zbędne: Teraz świadomość konsekwencji związku/poważnej relacji u facetów jest większa i nikt nie chce brać odpowiedzialności. Dodatkowo zmieniły się priorytety i kobieta walczy o 7 miejsce z lodówką
Jak chłopak nie ma stabilnej pracy i zasobów, to w jakim celu ma on szukać stałej partnerki seksualnej? Nie powinien zakładać rodziny. Za utrzymanie rodziny odpowiadają wszak ojciec i matka w zdrowym społeczeństwie, a nie państwo.
Gzić się chłopak zawsze może z seksprzyaciółką, a jak nie na ona akurat czasu, to z prostytutką.

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

Roger430

Erotoman
O tak, pan Trump sobie radzi, podziękuj mu za to ile płacisz za paliwo. A o jeszcze nie zapomnij mu pogratulować jak sobie radzi z kobietami w ogóle i w szczególności z tymi poniżej 15 roku życia. A zaraz potem jak to zrobisz, podejdź do drzwi swojego mieszkania i mocno jebnij główką w futrynę.
Ty jesteś oderwany od rzeczywistości? Jak byś śledził ceny baryłki ropy i kurs dolara na przestrzeni lat, to byś nie pisał takich bzdur. Jakby rządzący byli mądrzy, to dalej brali by ropę od ruskich, ale oni mają nas w dupie a Ukrainie sprzedają ropę za śrubki. Zejdź na ziemię.