• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Czy kobiety lubią bebzony?

Mężczyzna

luzik27

Biegły Uwodziciel
Pamiętaj, że pod wielkim głazem wielki wąż się wije.
Tak mi się skojarzyło....

216744-450b8395e744054e796c417d46bbb7f3.jpg

Mężczyzna

bigboy666

Erotoman
Wiem po sobie, że nawet jeśli ćwiczysz i schudniesz znacznie, to czasem ciężko się pozbyć tak całkowicie brzucha. Warto też mieć świadomość, że z różnych przyczyn mamy coraz większy problem społeczny z nadwagą i coraz bardziej dotyczy on kobiet. Mnie tam trochę ciałka nie przeszkadza, byleby z umiarem, a różnie z tym bywa.

Kobieta

Magia2000

Erotoman
Wiem po sobie, że nawet jeśli ćwiczysz i schudniesz znacznie, to czasem ciężko się pozbyć tak całkowicie brzucha.
Nikt nie mówi, że będzie łatwo, ale warto!
Warto też mieć świadomość, że z różnych przyczyn mamy coraz większy problem społeczny z nadwagą i coraz bardziej dotyczy on kobiet.
Z jakich przyczyn mamy problem z nadwagą jako społeczeństwo?

Mężczyzna

bigboy666

Erotoman
Nikt nie mówi, że będzie łatwo, ale warto!

Nie wiem, czy całkowite pozbycie się brzucha jest możliwe w niektórych przypadkach, szczególnie gdy się ma już te około 40 lat. Widzę to też po kobietach z mojego otoczenia. U mnie jest lepiej znacznie niż kiedyś, ale liczę się z tym, że trochę brzucha zawsze będę mieć. Byleby nie tyć i będzie ok, bo generalnie akceptuje siebie.

Mężczyzna

Sex&Orgasm

Biegły Uwodziciel
Nie wiem, czy całkowite pozbycie się brzucha jest możliwe w niektórych przypadkach, szczególnie gdy się ma już te około 40 lat. Widzę to też po kobietach z mojego otoczenia. U mnie jest lepiej znacznie niż kiedyś, ale liczę się z tym, że trochę brzucha zawsze będę mieć. Byleby nie tyć i będzie ok, bo generalnie akceptuje siebie.
Oczywiście że jest się w stanie zbić tłuszcz z brzucha.
Już pisałem odpowiednie treningi i co ważniejsze odpowiednia dieta.
Liczenie kalorii.

Jakiś czas to trwa ,ale na pewno się udaje.

Mężczyzna

luzik27

Biegły Uwodziciel
Z bzucha zawsze można zejść, tylko z wiekiem to jest coraz trudniejsze. Może faktycznie w pewnym wieku z przyczyn zdrowotnych niemożliwe ale myślę, że 40 jest jeszcze lekko do ogarnięcia. Ale nie pozbędziesz się nadmiaru skóry, to już zostanie. Widziałem takie przypadki 👌

Mężczyzna

bigboy666

Erotoman
Z bzucha zawsze można zejść, tylko z wiekiem to jest coraz trudniejsze. Może faktycznie w pewnym wieku z przyczyn zdrowotnych niemożliwe ale myślę, że 40 jest jeszcze lekko do ogarnięcia. Ale nie pozbędziesz się nadmiaru skóry, to już zostanie. Widziałem takie przypadki 👌
Sporo zszedłem, jednak ja miałem już trochę brzucha, nawet gdy za młodu byłem dość szczupły. Taka "figura". No ale najważniejsze, że jest znacznie lepiej niż kiedyś.

Mężczyzna

MiśKoralgol

Cichy Podglądacz
Konkretna odpowiedź na zadane pytanie. Pierwszy wynik od "wuja" - teraz AI

"Główne przyczyny epidemii otyłości to nadmierne spożywanie kalorii w stosunku do wydatków energetycznych, niezdrowa dieta bogata w przetworzoną żywność, niską aktywność fizyczna, a także czynniki środowiskowe i społeczne, jak łatwy dostęp do wysokokalorycznej żywności i siedzący tryb życia. Inne istotne czynniki to przewlekły stres, genetyka, zaburzenia hormonalne (np. niedoczynność tarczycy), niektóre leki (np. antydepresanty) oraz brak snu.

Czynniki dietetyczne i związane ze stylem życia
  • Nadmierna kaloryczność diety:
    Spożywanie zbyt dużej ilości kalorii, która przekracza zapotrzebowanie organizmu, prowadzi do odkładania się tkanki tłuszczowej.

• Niezdrowa dieta:
    Dieta uboga w błonnik, a bogata w przetworzone produkty, cukry, tłuszcze i słodzone napoje.

• Niska aktywność fizyczna:
    Siedzący tryb życia, korzystanie z transportu zamiast chodzenia pieszo oraz spędzanie czasu przed ekranem zamiast na aktywności fizycznej.
Środowiskowe i społeczne czynniki
  • Dostępność wysokoenergetycznej żywności:
    Łatwy dostęp do taniej, wysokoprzetworzonej i smacznej, ale niezdrowej żywności.

• Wymagający tryb życia:
    Wymagająca praca, która pozostawia mało czasu na przygotowanie zdrowych posiłków.

• Czynnik społeczno-ekonomiczny:
    Niższy status społeczno-ekonomiczny może ograniczać dostęp do wiedzy, opieki medycznej i zdrowych produktów.
Czynniki psychologiczne
  • Stres:
    Przewlekły stres może prowadzić do kompulsywnego objadania się, czyli tzw. zajadania stresów.

• Problemy emocjonalne:
    Depresja, problemy z samooceną i brak zaspokajania własnych potrzeb emocjonalnych mogą sprzyjać otyłości.

• Zaburzenia odżywiania:
    Zespół kompulsywnego jedzenia lub uzależnienie od jedzenia, często powiązane ze stresem.
Czynniki medyczne i inne

• Czynniki genetyczne:
    Predyspozycje genetyczne mogą wpływać na metabolizm, apetyt i magazynowanie tłuszczu.
  • Zaburzenia hormonalne:
    Choroby takie jak niedoczynność tarczycy czy zespół Cushinga mogą sprzyjać otyłości.
  • Leki:
    Niektóre leki, w tym antydepresanty, antykoncepcja hormonalna, glikokortykosteroidy, mogą powodować przyrost masy ciała.
  • Brak snu:
    Niedostateczna ilość snu może prowadzić do zmian hormonalnych wpływających na apetyt."

Mężczyzna

lubliniak

Cichy Podglądacz
do samego seksu wymagamy więcej jak nie zdążymy się mocno z facetem zaprzyjaźnić. Charakter jest w stanie podciągnąć wiele braków wyglądowych.
Do związku sylwetka nie gra takiej roli jak do samego seksu.
Zaciekawiło mnie to co napisałyście o swoich wyborach, ponieważ ja to chyba zawsze odbierałem inaczej:

- do samego seksu (np. friends with benefits), miałem mniejsze oczekiwania co do wyglądu, ważniejsza dla mnie była otwartość na to jakie fantazje seksualne możemy zrealizować,

- do długotrwałego związku, miałem na ogół większe oczekiwania co do wyglądu, ale liczyłem się też, że będę potrzebował dopasować się do preferencji drugiej osoby i nie wszystkie fantazje będę mógł realizować.