• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Cuckold

Mężczyzna

Warszawiak82

Nowicjusz
Możesz pisać sobie co tam tylko chcesz i tłumaczyć to wszystko jak tam sobie chcesz.

Prawda jest taka, że to nie jest normalne zachowanie, tylko twoja perwersja i twojej kobiety.
Twój ojciec czy dziadek robili tak ze swoimi żonami? Kur...de, no nie. Zapytaj kogo chcesz, ale większość ludzi tego nie robi.

Rozpisujesz się próbując tłumaczyć ludziom, że czarne jest białe, a białe czarne, ale chyba tak naprawdę chcesz sobie to wytłumaczyć.

Nie obchodzi mnie, że Ty się czujesz z tym dobrze.
Ja piszę o sobie. Dla mnie to nienormalne i smutne, że musisz posiłkować się innym facetem aby zaspokoić swoją kobietę i że traktujesz innego faceta jak żywe dildo. To bardzo instrumentalne podejście do człowieka, ale to chyba znak czasu. Ja jestem z gościem z innej epoki, old school man, ewentualnie naiwnym romantykiem i wierzę, że do miłości między dwojgiem, również tej cielesnej, nie potrzeba wciskać innych ludzi.
Nie żyjemy już jak jaskiniowcy. Nie trzeba dzielić się swoimi kobietami i rozsiewać nasienie na lewo i prawo aby przedłużyć istnienie ludzkości.
Zapomniałeś w tym wszystkim dodać "według mnie". A Ty nie jesteś wyrocznią tego świata.

Jakoś seksuolodzy nie podzielają Twojego zdania, ale ok tkwij przy swoim. Jesteś kolejnym przykładem człowieka na zasadzie "nie wiem ale się wypowiem".

A to co piszesz o zabawach k..ą, to się nazywa scat i też jest jedną z praktyk seksualnych. Może wynikać z zaburzeń psychicznych, choć nie muszą.

Choć akurat to nie moja bajka, nie kręci mnie to, ale nie krytykuję jeśli kogoś to podnieca i znajduje w tym zaspokojenie swoich erotycznych pociągów.

Mężczyzna

Warszawiak82

Nowicjusz
@Warszawiak82 czekam na wyzwiska, z tym, że ja nie zamierzam Cię wyciągać z twojego zaburzenia, wyraziłam wcześniej swoje zdanie, teraz napisałam to, co powiedział mi lekarz.... zrobisz z tym co zechcesz
Coś Ci sie pomyliło. To Ty tutaj wyzywasz i obrażasz.

Nadal czekam na wskazanie źródła, ze cuckold jest przez seksuologów oznane za zaburzenie. Nie że może być praktykowany przez osoby z pewnyni zaburzeniami, tylko że sam w sobie jest zaburzeniem.

Mężczyzna

Warszawiak82

Nowicjusz
Temat cuckoldu jest na tyle ciekawy, że poruszyłam go ze znajomym psychiatrą klinicznym.

Z jednej strony Zespół Otella, zaburzenie psychiczne charakteryzujące się uporczywym i obsesyjnym przekonaniem o niewierności partnera, mimo braku jakichkolwiek podstaw. Bardzo często rozstanie z taką osobą kończy się nękaniem, Sądowym zakazem zblizania. Takie osoby w skrajnych przypadkach potrafią po rozstaniu pozbawić życia partnerkę/partnera bo nie wyobrażają sobie, że może on/a być z kimś innym. W 90% Zespół Otella dotyczy mężczyzn.
Cuckold określił jako zaburzenie psychiczne przeciwstawne do Zespołu Otella, położone na przeciwnym biegunie. Tutaj również mamy zaburzenie postrzegania siebie i partnera w relacji. W skrajnych przypadkach może objawiać się brakiem zazdrości, obojętnością, a nawet aprobatą dla niewierności partnera. Jeśli tak zaburzona osoba ma dodatkowo skłonności do masochizmu może wręcz popychać partnera w kierunku zdrady, czerpać przyjemność z bycia poniżonym, krzywdzonym.

Według psychiatry ona zaburzenia mogę mieć źródła społeczne, ale mogą też mieć przyczynę czysto biologiczną (zaburzenia w funkcjonowaniu mózgu) i każdy przypadek trzeba diagnozować indywidualnie. Każde z tych zaburzeń może mieć różne nasilenia i zwykle występuje w parze z innymi zaburzeniami :(

Pierwszy krok by sobie pomóc, to według psychiatry zdać sobie sprawę ze swoich zaburzeń.... przekonywanie przez inne osoby nic tu nie da, takie osoby dość mocno stosują wyparcie, wręcz racjonalne argumenty traktują jako coś irracjonalnego.
Tak tylko to tutaj zostawię: https://edition.cnn.com/2018/01/25/health/cuckolding-sex-kerner/index.html

Nadal czekam na wskazanie wiarygodnego źródła, w którym badania pokazują jednoznacznie że cuckold jest dewiacją.

Sobie prywatnie to Ty możesz nawet uważać, że Ziemia jest płaska, a tutaj poproszę o twarde dane.

Bo wiesz, jeśli być ortodoksyjnym, to nawet uprawianie seksu w celu innym niż reprodukcyjny można uznać za dewiację. Wszak pochwa nie służy do uprawiania seksu, tylko do zapładniania i rodzenia dzieci ;).

Mężczyzna

Marcin 43

Erotoman
Zapomniałeś w tym wszystkim dodać "według mnie". A Ty nie jesteś wyrocznią tego świata.
Przypominam Ci, że ty też nie jesteś
Jakoś seksuolodzy nie podzielają Twojego zdania, ale ok tkwij przy swoim.
Ja pierdyle, człowieku....Ciekawe ktory seksuolog chwali i popiera cuckold... Bardzo ciekawe.😂 Lew-Starowicz? Na problemy z potencją zaleca? 🤣🤣
Jesteś kolejnym przykładem człowieka na zasadzie "nie wiem ale się wypowiem".
Za to wiem, co mi się podoba, a co nie 😉
A to co piszesz o zabawach k..ą, to się nazywa scat i też jest jedną z praktyk seksualnych. Może wynikać z zaburzeń psychicznych, choć nie muszą.

Choć akurat to nie moja bajka, nie kręci mnie to, ale nie krytykuję jeśli kogoś to podnieca i znajduje w tym zaspokojenie swoich erotycznych pociągów.
A ja wyrażę jakąś opinię, bo mam tu do tego prawo. Lubię korzystać ze swoich praw, wiesz? 😉
Nie mogę nikomu nic zabronić. Jeśli para, chce to robić, to ok, ale mogę napisać, że to wg mnie, jest dewiacją i perwersja.

Kobieta

MoonikaWaw

Podrywacz
Sobie prywatnie to Ty możesz nawet uważać, że Ziemia jest płaska, a tutaj poproszę o twarde dane.

Metoda badań naukowych zależy od dyscypliny, inne są w naukach ścisłych, a inne w naukach społecznych. Na dobrą sprawę, to że Ziemia jest kulą wynika z obserwacji, a nie z badania naukowego. Gdybyś poznał tajniki nawigacji, to byś wiedział, że tam przyjmuj się, że Ziemia jest płaska, bo to upraszcza szereg rzeczy. Gdy kupujesz plac pod budowę domu to też jesteś Płaskoziemcą, bo kupujesz pole wg wzoru a*b, a powinien być brany wzór na sferę.

Dewiacja jest to odchylenie od normy, w tym przypadku standardu społecznego. I z tej perspektywy cuckold jest dewiacją, tak samo jak onanizowanie się w autobusie. Jak dożyjemy czasów, że w "Klanie" dr Lubicz zaprosi kolegę, żeby ten posunął jego żonę jego oczach (i telewidzów), to będzie oznaczało, że zmienił się standard społeczny i przestało to być dewiacją. Tak jak stało się z noszeniem sukienek "mini".

W filozofii, jeśli za paradygmat uznasz prawo naturalne, to cuckold jest dewiacją, ale dla libertynów nie jest, bo mają w dupie prawo naturalne.

W seksuologi będziesz miał jeszcze inne podejście, bo tam operuje się pojęciem "zboczenie".

Podejście psychiatrów było wyłożone wcześniej.

Kobieta

Magia2000

Erotoman
Nadal czekam na wskazanie wiarygodnego źródła, w którym badania pokazują jednoznacznie że cuckold jest dewiacją.
Wyjaśniłam podejście psychiatry do Zespołu Otella i Cuckoldu, będących zaburzeniami bardzo podobnej natury lecz zupełnie przeciwnie ukierunkowanymi.
Sobie prywatnie to Ty możesz....
dziękuję bardzo za pozwolenie
a tutaj poproszę o twarde dane.
a może frytki do tego?
Bo wiesz, jeśli być ortodoksyjnym, to nawet uprawianie seksu w celu innym niż reprodukcyjny można uznać za dewiację. Wszak pochwa nie służy do uprawiania seksu, tylko do zapładniania i rodzenia dzieci ;).
nie interesują mnie twoje poglądy religijne

2d32e156fc3b1e39869e15a00b514aab.gif

Mężczyzna

Warszawiak82

Nowicjusz
Wyjaśniłam podejście psychiatry do Zespołu Otella i Cuckoldu, będących zaburzeniami bardzo podobnej natury lecz zupełnie przeciwnie ukierunkowanymi.

dziękuję bardzo za pozwolenie

a może frytki do tego?

nie interesują mnie twoje poglądy religijne

2d32e156fc3b1e39869e15a00b514aab.gif
A ja Ci wyjaśniłem podejście "swojego" znajomego psychiatry 😁. Moj ma totalnie przeciwne zdanie 😁.

Albo podajesz wskazanie do konkretów albo zwyczajnie ściemniasz.

Kobieta

Magia2000

Erotoman
A ja Ci wyjaśniłem podejście "swojego" znajomego psychiatry 😁. Moj ma totalnie przeciwne zdanie 😁.

Albo podajesz wskazanie do konkretów albo zwyczajnie ściemniasz.
Jesteś dewiantem, nie na co zaklinać rzeczywistości.... bądź sobie, ale nie wmawiaj wszystkim, że to jest norma - bo nie jest.
Mooniika Ci to ładnie opisała tutaj:

Metoda badań naukowych zależy od dyscypliny, inne są w naukach ścisłych, a inne w naukach społecznych. Na dobrą sprawę, to że Ziemia jest kulą wynika z obserwacji, a nie z badania naukowego. Gdybyś poznał tajniki nawigacji, to byś wiedział, że tam przyjmuj się, że Ziemia jest płaska, bo to upraszcza szereg rzeczy. Gdy kupujesz plac pod budowę domu to też jesteś Płaskoziemcą, bo kupujesz pole wg wzoru a*b, a powinien być brany wzór na sferę.

Dewiacja jest to odchylenie od normy, w tym przypadku standardu społecznego. I z tej perspektywy cuckold jest dewiacją, tak samo jak onanizowanie się w autobusie. Jak dożyjemy czasów, że w "Klanie" dr Lubicz zaprosi kolegę, żeby ten posunął jego żonę jego oczach (i telewidzów), to będzie oznaczało, że zmienił się standard społeczny i przestało to być dewiacją. Tak jak stało się z noszeniem sukienek "mini".

W filozofii, jeśli za paradygmat uznasz prawo naturalne, to cuckold jest dewiacją, ale dla libertynów nie jest, bo mają w dupie prawo naturalne.

W seksuologi będziesz miał jeszcze inne podejście, bo tam operuje się pojęciem "zboczenie".

Mężczyzna

G.......

Podrywacz
Rozmawiałeś z nią o tym kiedyś?
Tak. Pisalem Tobie kiedyś o tym. Ona dobrze wie ze podnieca mnie to. Czesto jak gdzies jesteśmy widzimy poprostu to jak kobieta czy faceci niepotrafia od niej oderwac wzroku. Mnie to podnieca wtedy i ona to widzi i sama się tym podnieca. W lozku podczas sexu ona ma fantazje o sexie z kobieta czy z kilkoma facetami ale nadal w pelni swiadomosci mówi ze niezrobila by tego bo ma mnie.

Mężczyzna

Warszawiak82

Nowicjusz

Ok, a powiedz mi, kto tą normę społeczną ustala? Ja? A może Ty? Ale też może Magia2000?

Jeśli uznać by kinematografię za odbicie normy, to większość z nas uprawia coś co można uznać za dewiację, bo czy Ty w czasie i bezpośrednio po seksie cała owijasz się prześcieradłem, aby zupełnie nic swojemu partnerowi nie pokazać? A już seks analny, czy oralny z finiszem w ustach to dopiero dewiacja, bo nie jest pojawia się on niemal w żadnym filmie.

A już na pewno rzadziej, niż temat właśnie seksu grupowego czy cuckold właśnie ;). Przykłady? Horror "X", "Nowość", "Trzy kobiety", "Nie ma ja w trójkącie", "Granice miłości", "Vera i przyjemności innych", a nawet "Miś" Bareji w scenie "Moja żona, Zofia" i wiele wiele innych.

W niektórych jest on epizodem, w innych wątkiem przewodnim. Zatem jeśli dana tematyka zaczyna być obecna w kinematografii, to uznajemy że staje się normą?

Zaraz pewnie padnie pytanie, czy chwalę się tym rodzinie i znajomym, skoro uważam to za normalne? Nie chwalę się, bo moi znajomi poza oczywistym faktem, że uprawiam seks ze swoją dziewczyną, nie są wtajemniczani w szczegóły mojego seksu, tak samo jak oni nie wtajemniczają mnie. Nie mam pojęcia którzy moi znajomi lubią seks analny i jak często i która znajoma lubi finał na twarz. Możliwe, że mam wśród znajomych osoby praktykujące swing lub cuckold tak jak ja, ale są to znajomości na takiej stopie, że szczegóły naszego seksu nie są tematem rozmów.

Badania jak bardzo rozproszeniowe są jakieś formy seksu grupowego, są bardzo nieprecyzyjne, bo takich badań robi się relatywnie mało, jak wszystkie takie badania mają formę jedynie deklaratywną, no i ta forma seksu jest chyba najbardziej intymną ze wszystkich (jak dziwnie by to nie zabrzmiało). Ale można znaleźć informacje o badaniach, mówiących że np. około 15% amerykańskich par choć raz spróbowało tej formy seksu.

Kto zatem ma monopol na określenie gdzie jest granica normy?

Jeśli popłynęlibyśmy w filozofowanie, to jeśli zdradę uznać za jakąś formę cuckold, bo w końcu ktoś odczuwa przyjemność i podniecenie uprawiając seks z kimś innym niż jego stały partner, to okaże się że cuckold jest praktykowany przez grube kilkadziesiąt procent par :)

Mężczyzna

Warszawiak82

Nowicjusz
Jesteś dewiantem, nie na co zaklinać rzeczywistości.... bądź sobie, ale nie wmawiaj wszystkim, że to jest norma - bo nie jest.
Mooniika Ci to ładnie opisała tutaj:
Nie Ty jesteś od ustalania norm i granic co jest dewiacją. Są na tym świecie osoby znacznie bardziej kompletne niż Ty do wypowiadania się w tej kwestii i z tego co ja widzę, o cuckold wypowiadają się one znacznie bardziej powściągliwie.

Tu masz podcast gdzie seksuolodzy wypowiadają się na temat swingu: https://open.spotify.com/episode/5BIAAXFSIpizLhogxvbRLz

Chcesz być odbierana poważnie, a nie jak domorosły "znafca", powołaj się na jakieś wiarygodne źródła, które mogą być potwierdzeniem Twoich tez.

Wklepana "opinia" znajomego psychiatry? Pokaż mi jego publikację, gdzie pod swoim imieniem i nazwiskiem wypowiada się w ten sposób.

Ostatnia edycja: