• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Co sądzicie o dziewczynach w okularach? Z wadą krótkowzroczności?

Mężczyzna

Image

Erotoman
Uważałam, że nie będzie stanowiło problemu zrozumienie wcześniej o co kaman, ale dla ciebie z tłumaczeniem na życzenie 😂
Genotypy, replikacje i inne konfiguracje są dobre, gdy rozmawiasz ze wszelkiej maści biologami, genetykami, a nie w sytuacji, gdy komunikujesz się z ludźmi, dla których takie terminy mogą być czarną magią.

D

dessi1979

Guest
Genotypy, replikacje i inne konfiguracje są dobre, gdy rozmawiasz ze wszelkiej maści biologami, genetykami, a nie w sytuacji, gdy komunikujesz się z ludźmi, dla których takie terminy mogą być czarną magią.
To wiedza z podstawówki. Nie wszyscy nią operują na co dzień, ale mgliste skojarzenia, raczej, powinny się nasuwać.

W

WhitePinkRed

Guest
No to poszerzę nieco moje postrzeganie tematu... Pierwotny, wrodzony, jak zwał tak zwał, instynkt powinien nam odgórnie narzucać dezaprobatę dla ułomności fizycznych i nie ze względu na estetykę. Ta stanowi tło, choć bardzo ważne, ale w połączeniu z niedoskonałościami genetycznymi, powinna zapalać się czerwona lampka. Ujmując inaczej... Kikut amputowanej po wypadku nogi winien być w tym ujęciu bardziej akceptowalny niż krótkowzroczność, której nie nabywamy już poprzez czytanie w ciemnościach ( co stanowiło kiedyś o inteligencji i dlatego wzbudza w pewnym sensie nadal, błędne w swoich założeniach, pożądanie) , a jest genetycznie uwarunkowana
Może i tak, nawet ludzie bez wad noszą teraz zerówki. Kojarzą się one raczej z oczytaniem i inteligencją ale zawiało w Twoich komentarzach tutaj takim potępieniem lekkim osób z wadą wzroku, jakoby nie były atrakcyjne wogóle i po co ten temat został założony.
Z resztą, już pomijając to wszystko, to nie wada wzroku jest sexy (chociaż pewnie znajdą się i tacy co to lubią), tylko okulary same w sobie.
Jak widzę przystojnego mężczyznę (w moim typie znaczy) w okularach, ładnie zaczesanymi włosami, w białej koszuli slim fit i spodniach od garnituru… God have mercy🥵
Okulary dodają czegoś takiego, że ciężko mi to ująć w słowach..😏

Mężczyzna

Image

Erotoman
Może i tak, nawet ludzie bez wad noszą teraz zerówki. Kojarzą się one raczej z oczytaniem i inteligencją ale zawiało w Twoich komentarzach tutaj takim potępieniem lekkim osób z wadą wzroku, jakoby nie były atrakcyjne wogóle i po co ten temat został założony.
Z resztą, już pomijając to wszystko, to nie wada wzroku jest sexy (chociaż pewnie znajdą się i tacy co to lubią), tylko okulary same w sobie.
Jak widzę przystojnego mężczyznę (w moim typie znaczy) w okularach, ładnie zaczesanymi włosami, w białej koszuli slim fit i spodniach od garnituru… God have mercy🥵
Okulary dodają czegoś takiego, że ciężko mi to ująć w słowach..😏
W końcu sprowadzamy sprawę na grunt konkretu, a nie rozważań o reprodukcji złych genów :D

D

dessi1979

Guest
Może i tak, nawet ludzie bez wad noszą teraz zerówki.
O to to... Czysta manipulacja
Kojarzą się one raczej z oczytaniem i inteligencją
O tym pisałam
ale zawiało w Twoich komentarzach tutaj takim potępieniem lekkim osób z wadą wzroku, jakoby nie były atrakcyjne wogóle i po co ten temat został założony.
Nie potępiam, co zaznaczyłam jasno i wyraźnie, a jedynie naświetliłam swój punkt widzenia w tym temacie.
Znajdą się i tacy, których kręcą inne wady, bardziej poważne, ale nie o to kaman. Sens tego co napisałam, tkwi w naturze ludzkiej i jej ewolucji w miarę potrzeb, oraz błędnych interpretacjach, których granice zaczynają się zacierać. Jesteśmy już nie tylko fizycznie, ale i mentalnie coraz bardziej ułomni, z winy nach samych.

W

WhitePinkRed

Guest
Znajdą się i tacy, których kręcą inne wady, bardziej poważne, ale nie o to kaman. Sens tego co napisałam, tkwi w naturze ludzkiej i jej ewolucji w miarę potrzeb, oraz błędnych interpretacjach, których granice zaczynają się zacierać. Jesteśmy już nie tylko fizycznie, ale i mentalnie coraz bardziej ułomni, z winy nach samych.
Tylko przez cały ten syf, plastik i zanieczyszczenia jedzenia, wszystkiego co zmienia nasze DNA na wadliwe, itd., sprawi, że będziemy w jeszcze gorszym stanie. Nie będziemy zdrowsi. Dlatego lepiej korzystać z tych delikatnych wad już teraz, zanim zacznie nas podniecać laska… 😉

Mężczyzna

bigboy666

Biegły Uwodziciel
No to poszerzę nieco moje postrzeganie tematu... Pierwotny, wrodzony, jak zwał tak zwał, instynkt powinien nam odgórnie narzucać dezaprobatę dla ułomności fizycznych i nie ze względu na estetykę. Ta stanowi tło, choć bardzo ważne, ale w połączeniu z niedoskonałościami genetycznymi, powinna zapalać się czerwona lampka. Ujmując inaczej... Kikut amputowanej po wypadku nogi winien być w tym ujęciu bardziej akceptowalny niż krótkowzroczność, której nie nabywamy już poprzez czytanie w ciemnościach ( co stanowiło kiedyś o inteligencji i dlatego wzbudza w pewnym sensie nadal, błędne w swoich założeniach, pożądanie) , a jest genetycznie uwarunkowana
Co to za bzdety? I jeśli coś jest genetycznie uwarunkowane, to ma budzić wstręt? No i przecież każdy ma jakieś defekty. Natomiast to nie rozmawiamy o tym, że kogoś podnieca słaby wzrok, tylko okulary.

Mężczyzna

bigboy666

Biegły Uwodziciel
Trudno cię czytać ze zrozumieniem, skoro ty sama chyba nie wiesz co chcesz powiedzieć, bo mówisz rzeczy wewnętrznie sprzeczne i zupełnie zbyteczne w kontekście tego tematu. No ale dobrze że chociaż trudnych słów używasz.

D

dessi1979

Guest
Trudno cię czytać ze zrozumieniem, skoro ty sama chyba nie wiesz co chcesz powiedzieć, bo mówisz rzeczy wewnętrznie sprzeczne i zupełnie zbyteczne w kontekście tego tematu. No ale dobrze że chociaż trudnych słów używasz.
I o tej sprzeczności właśnie to było. Co do wyrazów "trudnych", jak widać, powinnam se darować xD