• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Ciążowe objawy tabletek antykoncepcyjnych?

Status
Zamknięty.

Inżynier

Biegły Uwodziciel
Jak wiecie moja Ukochana od dwóch miesięcy bierze tabletki Regulon. W pierwszym miesiącu okropnie krwawiła i przez pięć dni miała okres. Teraz bierze drugie opakowanie i plamienia ustały. Jednak pojawiły się objawy typowo ciążowe. Modlimy się by to było spowodowane tabletkami. Mianowicie chodzi tu o częste zachcianki dotyczące jedzenia (nie było jeszcze chamburgera nadziewanego cukierkami, ale raz kurczak, raz kiełbasa z grila a raz ogórek kiszony) oraz nudności jednak jeszcze nie wymiotowała. Może to jest oczywiste, że to wina tabletek, ale jak znów mi mówi, że ma ochotę raz na kiszoną kapustę, a za 10 minut na hot dog'a to się boję i Ona też (ale mniej). A może jednak iść po ten test ciążowy?

Przy czym nie możemy sobie przypomnieć sytuacji z przed brania tabletek (z ostatnich miesięcy też nie - bo jeszcze się nie kochaliśmy), w której szanse były by większe niż cud (1 : 100).

Martwić się?

Szarka

Erotoman
pierwsze miesiace stosowania pigulek faktycznie moga powodowac zmiany w organizmie, ja mialam bole glowy i bole piersi dlatego zmienilam pigulki, nie sadze aby Twoja partnerka byla w ciayz- owszem to jest mozliwe ale maloprawdopodobne.

gonia

Erotoman
to w sumie sa tabletki antykoncepcyjne a nie przyspieszajace zajscie w ciaze ;)
na poczatku tak jak pisze Szarka wystepuje rozne zmiany w organizmie a co do takich zachcianek to hmm mi sie czasami zdarzaja :) wydaje mi sie ze nie masz co sie martwic ale skoro sie boisz dla pewnosci moze isc do lekarza ewentualnie kupic test ;)

Inżynier

Biegły Uwodziciel
Dzięki za uspokojenie. :) Goniu nie pisałem, że mogła zajść w czasie brania tabletek, ale przed. Ale ja mam już fobie na punkcie wpadki. :/

gonia

Erotoman
Inżynier napisał:
Dzięki za uspokojenie. :) Goniu nie pisałem, że mogła zajść w czasie brania tabletek, ale przed. Ale ja mam już fobie na punkcie wpadki. :/
no jakby zaszła w ciaze i zaczeła by brac tabletki to nie byłoby ciekawie dziecko urodziło by sie z wodogłowiem i nie skonczylo by sie tylko na tym no ale mam nadzieje ze w ciazy nie jest

Szarka

Erotoman
ja czytalam na temat brania antykoncepcji w ciazy i sam lekarz mnie poinformowal, ze hormony, ktore sa w tabletkach antykoncepcyjnych sa nieszkodliwe dla rozwoju plodu, wrecz przeciwnie, niektore sa specjalnie podawane dla podtrzymania zagrozonej ciazy.

gonia

Erotoman
:shock: przeciez nawet w ulotce jest napsiane ze to jest przeciwskazanie wiec jak moga byc nieszkodliwe?
coz ja słyszałam co innego hormony to hormony :> ale kłocic sie nie bede bo nie mam dowodow :)

sii

Biegły Uwodziciel
no w zasadzie ja tez ale wdayje mi sie szarka ze nie masz racji - homony pewnie sa podawane w roznch wypadkach ale sama dobrze wiesz ze to pewnie zalezy w jakich ilosciach tam sa ...coprawda orgaznim podtrzmuje wywarzanie odpowiednich ilosci hormonow ( przez to zolte cialko czy cos takiego ) ale nie wiem czyto wlasnie nie zburzy calej gospodarki hormonalnej tego procesu

Szarka

Erotoman
wiecie co ja tez sie nie znam, ale pamietam ja osobiscie bralam Duphaston - tez hormon, podawany kobietom roznych celach min. o to aby wywolac okres itp Nie wtierdze, ze wszystkie pigulki tak dzialaja ale wiem, ze zawieraja one hormony , ktore nie szkodza ciazy

kasiulla

Biegły Uwodziciel
co? wodoglowie? Bzdura.
Tabletki nie szkodą dziecku, jeśli sie jest w ciaży. W każdym razie, jak już wiesz, że jesteś w ciaży to nie bierz tabletek, ale będąc w niewiedzy- nie ponosi się żadnych konsekwensji.

Inżynier, z powodu 'zachcianek' nie ma sensu zmieniać tabletek- to jest normalna sprawa i nie jest wcale a wcale męcząca ani w niczym nie przeszkadza. I to wcale nie jest objawem ciaży- objaw ciąży to np. ustanie miesiączkowania, czy naprawdę duży brzuch, ruchy dziecka, wyniki usg itp. a nie zachcianki, nudności, świetna wrażliwość na zapachy, gdyż te wystąpić mogą codziennie jak i również często występują przed miesiaczką.

gonia

Erotoman
sii napisał:
to moze podasz skad wiesz ze nie szkodza ?

Szarka napisał:
ja czytalam na temat brania antykoncepcji w ciazy i sam lekarz mnie poinformowal, ze hormony, ktore sa w tabletkach antykoncepcyjnych sa nieszkodliwe dla rozwoju plodu, wrecz przeciwnie, niektore sa specjalnie podawane dla podtrzymania zagrozonej ciazy.

czytaj po prostu uwazniej wszystkie posty ;)

madzia

Podrywacz
Mi tez lekarz mówił że jeśli zaszłaby taka sytuacja że byłabym w ciąży i w niewiedzy brała tabletki to one nie zaszkodzą dziecku. Mowa o Harmonecie. Oczywiście że lepiej ich nie brać podczas ciąży ale te mają mało hormonów i nie są szkodliwe dla płodu... PODOBNO.

natomiast na ulotce pisze żeby wykluczyć ciążę przed rozpoczęciem brania tabletek, a kiedy sie już je stosuje i ma sie podejrzenia bycia w ciązy trzeba natychmiast je odstawić :/

Pisze też że podczas brania antybiotyku trzeba stosować inna niehormonalną ,etodę anty- TO SPOKO, ale !! trzeba też ją stosować przez tydzień od skończenia leczenia antybiotykami a jeśli opakowanie sie kończy należy nie robić 7-dniowej przerwy!!! :shock:

czy ja jestem dziwna że tak nie robiłam ? :/ jakoś by mi to do głowy nie wpadło

sii

Biegły Uwodziciel
nie mowilem o szarce - a chdzoi mi mianowicie o tym ze mozliwe jest ze niektore dawki hormonow moga powodac komplikacje - o tym czytalem juz ale nie pamietam wlasnie gdzie ! to bylo dawno dosc dlatego prosze o jakies wiekszy wytlumaczenie i jakies potwierdzenie :|

nie twierdze ze tak jes tnapewno ale moim zdaniem mozliwe jest i dlatego trzeba udowodnic doklaniej

Inżynier

Biegły Uwodziciel
Pojawił się kolejny - chyba - uboczny skutek brania tabletek. To chyba w pewnym logicznym sensie wyklucza ciążę. Mianowicie gwałtowny skok potrzeb seksualnych. Zapomniałem już o "małej ochocie", teraz jest tylko "wielka chcica" codziennie :D . Ale mnie postraszyłaś tym wodogłowiem. No dobra - ciąża jest wykluczona - dzięki.

gonia

Erotoman
Inżynier napisał:
Pojawił się kolejny - chyba - uboczny skutek brania tabletek. To chyba w pewnym logicznym sensie wyklucza ciążę. Mianowicie gwałtowny skok potrzeb seksualnych. Zapomniałem już o "małej ochocie", teraz jest tylko "wielka chcica" codziennie :D . Ale mnie postraszyłaś tym wodogłowiem. No dobra - ciąża jest wykluczona - dzięki.
to chyba dobrze? ;)

Yossarian

Biegły Uwodziciel
He he a u mojej dziewczyny okres się skrócił znacznie, no i mamy nadzieje że teraz będzie występował w miarę regularnie, co ma przecież niebagatelne znaczenie :)

Takie małe białe a tyle dobrego :roll:

Status
Zamknięty.