• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Środki antykoncepcyjne bez recepty

Status
Zamknięty.

AniaXX

Cichy Podglądacz
Mam pytanie. Jakie znacie dobre środki antykoncepcyjne bez recepty. Proszę podajcie cenę jeśli znacie:) Z góry wielkie dzięki! :) Pozdrowienia :)

Młody18

Biegły Uwodziciel
Młoda dobrze mówi.
Na receptę są tylko środki hormonalne, czyli bez recepty masz globulki, prezerwatywy, jakieś kremy i to chyba na tyle :p

młoda

Podrywacz
No właśnie, a wizyta u ginekologa, by uzyskać tą receptę, wcale nie boli :p A tylko same plusy: masz receptę i masz zrobione badania, dzięki którym masz pewność, że jesteś zdrowa (lub masz wcześnie wykryte "coś" i szybciutko leczysz, zanim się rozwinie :p )

Historyk

Cichy Podglądacz
Pitbull niezgodze sie odnosnie globulek. Ja uzywam ich razem z dziewczyną od jakiegos czasu i sa bardzo przyjemne w uzytkowaniu a zawsze to jest nam choć troche bezpieczniej przy kochaniu się. I wcale sie niepienią mimo iż nasze stosunki są bardzo intensywne a panna nienazeka póxniej ze ja piecze szczypie albo coś więc to moze zalezy od globulek i od organizmu kobiety ? :)

gonia

Erotoman
Historyk napisał:
Pitbull niezgodze sie odnosnie globulek. Ja uzywam ich razem z dziewczyną od jakiegos czasu i sa bardzo przyjemne w uzytkowaniu a zawsze to jest nam choć troche bezpieczniej przy kochaniu się. I wcale sie niepienią mimo iż nasze stosunki są bardzo intensywne a panna nienazeka póxniej ze ja piecze szczypie albo coś więc to moze zalezy od globulek i od organizmu kobiety ? :)
zawsze od tego zalezy :)
ja nie jestem przekonana do tych globulek wole isc do ginekologa po recepte na pigulki chociaz teraz juz je odlozylam i uzywam tylko gumki :)

Yossarian

Biegły Uwodziciel
gonia napisał:
Historyk napisał:
zawsze od tego zalezy :)
ja nie jestem przekonana do tych globulek wole isc do ginekologa po recepte na pigulki chociaz teraz juz je odlozylam i uzywam tylko gumki :)

Hmm, a czym była podyktowana ta decyzja jeśli można spytać?

gonia

Erotoman
brałam pigułki ponad połtora roku i stwierdzilam ze czas organizmowi troszke odpoczac lekarz stwierdzil ze nie musze ale ja chce no i przy okazji moze łatwiej mi bedzie schudnac ale wracam do pigułek za pare miesiecy

Yossarian

Biegły Uwodziciel
Ojej, o tym nie pomyślałem że organizm musi sobie po jakimś czasie odpocząć :?
Ale to chyba nie jest absolutnie konieczne :?:

Szarka

Erotoman
trzeba robić kontrolne badania, ja je robię regularnie, jeżeli wyniki wątrobowe są pogorszone nalezy odstawic na jakiś czas pigułki

młoda

Podrywacz
Szarko, a co jaki czas powinno się wykonywać takie badania? Mnie mój lekarz niestety o tym nie poinformował... :/
Poza tym nie wyobrażam sobie, żebym mogła odstawić pigułki, nawet na jakiś czas... Za bardzo bałabym się ciąży i nie byłoby pewnie mowy nawet o pettingu... :cry:

Szarka

Erotoman
testy wątrobowe wykonuje się 1x w roku i to ważne, w moim przypadku wątroba potrzebowała regeneracji, gdybym nie robiła badań za 2 lata byłoby BARDZO nieciekawie

Gustaff

Cichy Podglądacz
Szarka napisał:
testy wątrobowe wykonuje się 1x w roku i to ważne, w moim przypadku wątroba potrzebowała regeneracji, gdybym nie robiła badań za 2 lata byłoby BARDZO nieciekawie

Antykoncepcja hormonalna u zdrowej kobiety sama nie powoduje poważnych zaburzeń pracy wątroby (no chyba, że stosowane są preparaty o znaczeniu historycznym). Radzę szukać innej przyczyny. Kobieta stosująca "pigułki" musi raz w roku robić cytologię i raz na pół roku mieć pełne badanie ginekologiczne, najlepiej z USG. I to w zasadzie tyle. A kobiety, które mają problemy z wątrobą nigdy nie powinny zaczynać brać pigułek. Podobnie w przypadku kilku jeszcze chorób czy dolegliwości. Jeśli Wasz lekarz nie wie jakich to radzę zmienić lekarza. Albo skonsultować się z farmaceutą.

Szarka

Erotoman
Gustaff - ja się leczę z innymi przypadłościami i ogólnie mam poważny problem ze zdrowiem i dlatego uważam. I jeszcze jedno, nie zgodzę się z Tobą, że same pigulki nie mogą zaszkodzić, po długoletnim stosowaniu mogą obicążyć wątrobę, ja pigułki stosowalam 10 lat z przerwą na ciążę i karmienie piersią.

Gustaff

Cichy Podglądacz
Szarka napisał:
Gustaff - ja się leczę z innymi przypadłościami i ogólnie mam poważny problem ze zdrowiem i dlatego uważam. I jeszcze jedno, nie zgodzę się z Tobą, że same pigulki nie mogą zaszkodzić, po długoletnim stosowaniu mogą obicążyć wątrobę, ja pigułki stosowalam 10 lat z przerwą na ciążę i karmienie piersią.
W zasadzie nie ma między nami rozbieżności - pisałem, że inne choroby mogą mieć tu istotne znaczenie i wynika, że tak jest. Zgadzam się również, że długotrwale przyjmowane hormony mogą obciążać wątrobę (jak każdy lek), ale nie koniecznie ją zniszczyć (u zdrowej pacjentki). No i te "historyczne" preparaty: skoro stosowałaś "pigułki" 10 lat z przerwą, to wielce prawdopodobne, że "załapałaś się" na te historyczne. Preparaty dziś powszechnie stosowane, nisko- lub bezestrogenowe mają dużo większy indeks terapeutyczny (są mniej toksyczne). Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.