• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Seksualny konserwatyzm w Polsce, podejście do sprzedawania seksualności

Mężczyzna

Kynamite00

Cichy Podglądacz
Hej,
Od pewnego czasu przyglądam się podejściu wielu osób w naszym kraju do seksualności, ale w szczególności erotyki sprzedawanej poprzez pokazywanie się na kamerkach czy też platformach pokroju OF.

Odnoszę wrażenie, że w Polsce jesteśmy (i to w przypadku obydwu płci) cholernie konserwatywni w tym temacie. Wystarczy zobaczyć komentarze pod ostatnim wywiadem Kuby Wojewódzkiego z Leną Polański. Hejt wylewa się ogromny. Wielu młodych ludzi bardzo agresywnie podchodzi do dziewczyn sprzedających swoją seksualność w sieci. Niejednokrotnie spotkalem się również ze stwierdzeniem, że lepsze jest "fizyczne" oddawanie się mężczyznom niz sprzedawanie swojej nagości, bo tak to mniej osób Cię zobaczy.

Odnoszę wrażenie, że ten katolicki konserwatyzm cały czas dominuje w Polsce i tzw. "onlyfansiary" potocznie mówiąc są najgorszym sortem człowieka, zdaniem wielu osób, głównie mężczyzn "redpillowców", ale nie tylko, bo laski tez jadą równo i nie szczędzą słów pogardy.

Co o tym myślicie?

Mężczyzna

Roger430

Biegły Uwodziciel
Zawsze powtarzam, że jak ktoś wystawia gołą dupę czy to na kamerkach, czy na plaży, czy tą dupą zarabia na chleb, to musi się liczyć z krytyką. Taka osoba sama się na to pisze. Krytyka obejmuje każdą dziedzinę życia, a jak stajesz się osobą publiczną to musisz to brać na swoje barki. Zobacz ile krytyki muszą znosić politycy, sportowcy, artyści. Nie zawsze ci krytykujący, to katolicy o radykalnych poglądach. Znam osoby niewierzące, które są bardziej konserwatywne w sprawach seksu i nagości niż niejeden katolik.

Ostatnia edycja:
Kobieta

missprostitute

Seks Praktykant
Hej,
Od pewnego czasu przyglądam się podejściu wielu osób w naszym kraju do seksualności, ale w szczególności erotyki sprzedawanej poprzez pokazywanie się na kamerkach czy też platformach pokroju OF.

Odnoszę wrażenie, że w Polsce jesteśmy (i to w przypadku obydwu płci) cholernie konserwatywni w tym temacie. Wystarczy zobaczyć komentarze pod ostatnim wywiadem Kuby Wojewódzkiego z Leną Polański. Hejt wylewa się ogromny. Wielu młodych ludzi bardzo agresywnie podchodzi do dziewczyn sprzedających swoją seksualność w sieci. Niejednokrotnie spotkalem się również ze stwierdzeniem, że lepsze jest "fizyczne" oddawanie się mężczyznom niz sprzedawanie swojej nagości, bo tak to mniej osób Cię zobaczy.

Odnoszę wrażenie, że ten katolicki konserwatyzm cały czas dominuje w Polsce i tzw. "onlyfansiary" potocznie mówiąc są najgorszym sortem człowieka, zdaniem wielu osób, głównie mężczyzn "redpillowców", ale nie tylko, bo laski tez jadą równo i nie szczędzą słów pogardy.

Co o tym myślicie?
Myślę że raczej chodzi o niską akceptację społeczną sexworkingu traktowanego jako zwykłej pracy. A imo nie jest to praca jak każda inna, bo: a) nie wszystko co można sprzedać, powinno być przedmiotem rynku, b) często to praca wynikająca z braku alternatyw, a w warunkach presji ekonomicznej pozornie świadomy wybór może okazać się dość ograniczony, zwłaszcza że olyfansiary to wierzcholek góry lodowej tego rynku, c) obecna w mediach narracja empowermentowa fałszuje obraz rzeczywistości, ignoruje problemy przemocy i zależności i prowadzi do uznawania wyjątków za nowe normy.

Ciekawy temat.

Ostatnia edycja:
Kobieta

D'Arc

Dominujący
Nie łączyłabym katolicyzmu z konserwatyzmem obyczajowym. Katolicyzm z Polsce jest na wymarciu i Kościół w sumie może sobie gdakać na temat seksu ile tylko chce, ale społeczeństwo co najwyżej popuka się w głowę. Konserwatyzm obyczajowy siedzi głębiej ale jest totalna nagonka mainstreamu, więc to też kwestia czasu gdy stanie się niszowy, a stery przejmie jedynie słuszna poprawność polityczna w stylu "róbta co chceta" - nad tym totalnie ubolewam, bo wolę żyć w świecie, w którym jest miejsce na współistnienie różnych światopoglądów obok siebie a nie na zasadzie wyśmiewania wybranych i promowania tych "właściwych". Takiemu wyśmiewaniu w mojej opinii służy łączenie bardziej konserwatywnych poglądów ze sfery seksualnej z katolicyzmem (co jest nieuprawnione ale robione celowo), w rzeczywistości tak jak rozhamowanie seksualne nie łączy się z żadną religią tak nierozhamowanie nie stanowi prostego równania z religią (która jest passe i z czego się w sumie cieszę 😎).
Reasumując jestem za wolnością w sferze obyczajowej ale rozumianą jako pokojowe współistnienie a nie słodkopierdzenie. Onlyfansiary niech sobie będą, ale chcę świata, w którym można je otwarcie krytykować bez ryzyka dostania łatki "nienowoczesnej", "średniowiecza", "kościółkowatości". Jeżeli onlyfansiary mają istnieć na zasadzie, że można je tylko chwalić lub zamilknąć na wieki - to niech już lepiej zniką.

Mężczyzna

bigboy666

Erotoman
To nie tyle konserwatyzm, co hipokryzja, bo ci którzy się oburzają najbardziej zwykle najczęściej korzystają z tego typu serwisów i nabijają zyski sexworkerkom. Inna sprawa, że takie osoby muszą liczyć się z krytyką, skoro za pokazywanie ciała (co, umówmy się, nie jest ich zasługą) zarabiają miliony. To nie jest praca jak każda inna, a za stosunkowo mały wysiłek czerpie się z niej wielkie zyski.

Kobieta

D'Arc

Dominujący
@bigboy666 to jest mit, że tam można dużo zarobić:
Zarobki na OnlyFans są skrajnie zróżnicowane: mediana wynosi zaledwie ok. 150 $ (ok. 600-650 zł) miesięcznie dla większości twórców.

Mężczyzna

bigboy666

Erotoman
@bigboy666 to jest mit, że tam można dużo zarobić:
Zarobki na OnlyFans są skrajnie zróżnicowane: mediana wynosi zaledwie ok. 150 $ (ok. 600-650 zł) miesięcznie dla większości twórców.
Myślę, że jeśli ktoś konsekwentnie wrzuca treści i jeszcze ma odpowiedni wygląd to zarobi znacznie więcej niż w zwyczajnej pracy. Nawet jeśli nie weźmie 7 milionów jak pani Lena, bo to pewnie jest wyjątek.

Kobieta

D'Arc

Dominujący
A widzisz, a ja mam inne zdanie, bo ten rynek nabywców usług OnlyFans nie jest nieskończony, tak jak uwaga i czas wolny człowieka nie jest nieskończony. Stąd bardzo nielicznym uda się wyjść znacząco poza medianę zarobków. Co więcej to branża która sama doprowadza do swojego upadku - im więcej zastępowania realnych relacji i seksu w realu z drugim człowiekiem, tym mniej dzieci i tym mniej potencjalnych nowych użytkowników w przyszłości. To tak półżartem/półserio 😂

Mężczyzna

stroiczek

Instruktor seksu
To "mit", że klientami onlyfans są przede wszystkim samotni Azjaci i mieszkający na prowincji samotni mężczyźni z państw tzw. wschodniej flanki NATO.
Podstawową grupą płatników na onlyfans są żonaci, biali mężczyźni ze Stanów Zjednoczonych. Czy brakuje tym płatnikom seksu, to nie wiadomo. Nie ma przesłanek, aby nawet o tym dywagować, gdyż ci płatnicy żyją w innej kulturze.

Mężczyzna

Malkontent

Seks Praktykant
Ja tam gdybym był laską to bym wszystko co się da sprzedawał spermiarzom i pojebanym facetom, którzy zapłacą nawet za zdjęcie cipki (często nawet nie będącej własnością tej osoby, która je sprzedaje).
Najwięcej krytykują Ci, którzy oglądają i chcieliby pewnie taką laskę ale właśnie to ich wkurwia, że ona by nigdy w życiu na nich nie spojrzała dlatego pozostaje im walić konia do płatnych materiałów. Albo chodzić na dziwki i im płacić za seks, bo za darmo to mogą zapomnieć, że jakaś będzie chciała. Albo krytykują też brzydkie laski, które też by chciały tak wyglądać ale nie wyglądają i nie będą.

Kobieta

D'Arc

Dominujący
@Malkontent jako brzydka laska jeszcze dodalabym, że mogą też walić bez płacenia licząc, ze znajdą na naszym forum chętne sarenki (w sensie jelenie płci damskiej) 😂

Kobieta

D'Arc

Dominujący
A Ty @Malkontent tak bezkompromisowo wypowiadasz sie o brzydkich kobietach, ciekawa więc jestem czy Ty sam nie jesteś odrażający z twarzy (bo można mieć klatę zrobioną i mieć brzydką japę). Drugie pytanie: czy podzielisz się uniwersalnymi mądrościami odnośnie brzydkich facetów, myślę, że byłoby to bardzo wartościowe w naszym klimacie (gdzie przeważają jednak brzydale).

Mężczyzna

stroiczek

Instruktor seksu
Ja tam gdybym był laską to bym wszystko co się da sprzedawał spermiarzom i pojebanym facetom, którzy zapłacą nawet za zdjęcie cipki (często nawet nie będącej własnością tej osoby, która je sprzedaje).
To ktoś płaci za przesłanie mu zdjęcia cipki? 🤯
Pociąg do postnowoczesności chyba mi jednak odjechał...