• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Samotność w związku

Mężczyzna

bsquare

Podrywacz
Strasznie przykre, czytać o wygasającym ogniu, z którego zostaje tylko popiół. Czy potrafisz stwierdzić, jak i dlaczego Twój mąż stał się obojętny? Czy to codzienność i obowiązki zabiły Waszą namiętność?

Kobieta

DamaPik

Biegły Uwodziciel
Strasznie przykre, czytać o wygasającym ogniu, z którego zostaje tylko popiół. Czy potrafisz stwierdzić, jak i dlaczego Twój mąż stał się obojętny? Czy to codzienność i obowiązki zabiły Waszą namiętność?
W moim przypadku ogromny wpływ miała praca męża. Przez lata wyjeżdżał w delegacje. Wracał często zmęczony i myślami nadal był przy swoich obowiązkach. Rozumiałam to i doceniałam jego zaangażowanie, ale z czasem zaczęło brakować nam czasu dla siebie.
Coraz rzadziej rozmawialiśmy, coraz mniej było czułości i spontaniczności. Z dnia na dzień stawaliśmy się bardziej współlokatorami niż partnerami. Rutyna, zmęczenie i ciągły pośpiech sprawiły, że namiętność gdzieś się po drodze zagubiła.

Mężczyzna

bsquare

Podrywacz
Przepraszam, że drążę temat – jeśli nie chcesz rozdrapywać starych ran, wystarczy krótkie "goń się, bucu", żebym się odwalił – ale gdybyś mogła cofnąć czas i spróbować jeszcze raz, co i kiedy zrobiłabyś inaczej?

Mężczyzna

pokazeCiJakSieMasturbuje

Cichy Podglądacz
Ja przez ostatnie 3lata małżeństwa byłem traktowany gorzej niż smieć, bo śmieci w końcu wywołają jakąś reakcje na człowieku, a moja ex robiła takie sztuczki jak np. 4weekendy z rzędu wyjazd z rodzicami koleżanek naszych córek i naszymi córkami to nad jezioro, to na ognisko, to na pokazy balonowe itp itd i kiedy już nie miałem sił tego znosić, to zabeczany pytałem czy mogę gdzies wybrać się z nimi, zawsze słyszałem, że nie mam już miejsca w aucie, że po co? Inni ojcowie przecież nie jeżdżą, czy ja im chce popsuć wyjazd? I tego typu teksty, przy córkach oczywiście. Kiedy zapytałem czy pójdziemy razem na festiwal w naszym mieście, to powiedziała, że przecież dziewczynki nie będą łaziły po festiwalu tylko się z dzieciakami na placu zabaw umówiły. Po czym wróciły do domu w środku nocy z opaskami na nadgarstkach z tegoż oto festiwalu. Skończyłem u psychiatry, bo z tej jebanej bezradności chciałem ze sobą skończyć. Mógłbym tu napisać epopeję na temat tego jakim jebanym potworem okazała się moja ex małżonka po 13latach małżeństwa. Ale to już za mną, wymazałem ją z pamięci jako osobę, z którą przeżyłem sporo życia, jest tylko osoba która urodziła moje córki i szkoda mi śliny, żeby na nią napluć, kiedy 3lata po rozwodzie nadal próbuje wchodzić mi na ambicje itp 😎

Mężczyzna

Drake

Seks Praktykant
Wbrew pozorom mężczyźni są w stanie bardzo dużo wyciągnąć ze związku bez bliskości:
- opiekę kucharską
- usługi sprzątające
- mityczny święty spokój, gdy małżonka się odsunie mogą spędzać czas jak chcą, np. grając na konsoli nocami, zaspokajając popęd przez ekran itp.
- oszczędność energii, bo nie trzeba rozmawiać
- gdy mają dzieci to żona najczęściej ogarnia logistykę, opiekę i naukę
- unikają niekomfortowych skutków rozstania - rozwodów, podziałów majątku, ryzyka, że była zablokuje kontakty faceta z dziećmi lub generalnie wyjdzie z niej mściwa wiedźma.

Resztę potrzeb psychologicznych mogą sobie podreperować w Internecie (np. na naszym forum).
Część facetów robi wszystko sama więc łaska zbędna.