Dysortografia nie istnieje, ale istnieje lenistwoPouczanie pouczaniem ale może do was dociera że ktoś a jest chory na dysortografię
jak was to boli to hu.. z wami
A gdzie kropka na końcu? Nie chciało się skończyć zdania poprawnie?Dysortografia nie istnieje, ale istnieje lenistwo
Ja nie pouczam.Powiem szczerze, że nie lubię takiego policyjnego podejścia do ortografii, choć nigdy z tym nie było u mnie problemu, a nawet wygrywałem konkursy ortograficzne. Wydaje mi się to niestosowne bardziej niż te błędy. Ale jeśli już kogoś pouczasz, niezależnie od pobudek, to popełnianie samemu błędów, choćby mniejszego kalibru, jest niedopuszczalne.
Tak, jestem leniwy.A gdzie kropka na końcu? Nie chciało się skończyć zdania poprawnie?
To akurat nie o tobie.Ja nie pouczam.
Zgadzam się z Tobą w 100%.Błąd to błąd. Jeśli pouczasz innych, by ich nie popełniał, i w tej pouczającej wypowiedzi samemu je robisz, to się kompromitujesz, koniec kropka![]()
Żeby tylko dysortografia, teraz istnieje też dysleksja, dysgrafia, dysmuzgia i wiele innychDysortografia nie istnieje, ale istnieje lenistwo
Po pierwsze, przecinek przed "i" musi być w tym zdaniu postawiony, dlatego że mamy do czynienia z częścią o charakterze podrzędnym. Po drugie, jeśli emotikon występuje na końcu zdania, nie musisz go poprzedzać kropką. Nie wypowiadaj się na temat, na który - jak widać - nie masz bladego pojęciaZgadzam się z Tobą w 100%.
Jeśli pouczasz innych, by ich nie popełniał i w tej pouczającej wypowiedzi samemu je robisz, to się kompromitujesz...
Skompromitowałeś się również, bo pouczyłeś mnie i w tej pouczającej wypowiedzi zrobiłeś błąd stawiając znak interpunkcyjny przez "i"... nawet dwa, bo napisałeś "koniec kropka i tej kropki nie postawiłeś.
"Skompromitowałeś się również, bo pouczyłeś mnie i w tej pouczającej wypowiedzi zrobiłeś błąd stawiając znak interpunkcyjny przez "i"... nawet dwa, bo napisałeś "koniec kropka i tej kropki nie postawiłeś".Zgadzam się z Tobą w 100%.
Jeśli pouczasz innych, by ich nie popełniał i w tej pouczającej wypowiedzi samemu je robisz, to się kompromitujesz...
Skompromitowałeś się również, bo pouczyłeś mnie i w tej pouczającej wypowiedzi zrobiłeś błąd stawiając znak interpunkcyjny przez "i"... nawet dwa, bo napisałeś "koniec kropka i tej kropki nie postawiłeś.
Użyłem tego słowa w znaczeniu tytułu, którym posługiwał się rzymski cesarz, nie chodziło mi sensu stricto o Juliusza CezaraCezara"- C" tzw. duże.
Slusznie, to tytuł urzędowy.Użyłem tego słowa w znaczeniu tytułu, którym posługiwał się rzymski cesarz, nie chodziło mi sensu stricto o Juliusza Cezara![]()
A co to? Nie można się ortografią podniecać?Takie pytanie za 10 punktów. To jest forum ortograficzno- gramatyczne? Czy erotyczne?![]()