• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Opalanie sie nago

Mężczyzna

Swiezak

Erotoman
Jaka jest średnia wieku na takich plażach nudystów w Polsce (nie wliczając w to dzieci) ?
Chodzą tam młodzi ludzie, czy raczej wiek sanatoryjny?
Mam doświadczenie z jedną plażą i tam przedział w 90% jest 2x-50 lat i tako samo procentowo są to pary.
Ale pokrótce pobyt na takiej plaży nie polega na przeglądaniu się innym, tam nikt nie rozbija się przy sobie. Chodzi o wolność w szeroko rozumianym tego słowa znaczeniu. Czuć wiatr, słońce i wodę na każdym cm ciała. Ta błoga cisza, tylko wiatr słychać i szum morza. Nikt nikogo nie ocenia i człowiek zaczyna akceptować swoje ciało.
Ogólnie ciężko to słowami opisać, trzeba spróbować żeby wiedzieć o co chodzi.

Mężczyzna

Banisteriopsis2

Dominujący
Na których polskich plażach dla nudystów jest infrastruktura, np. plażowe prysznice do spłukania słonej wody z ciała, oraz jakieś lokale gastronomiczne obok? I które z tych plaż mają najbardziej "rodzinny" charakter? Orientuje się ktoś?

Mężczyzna

haster692

Seks Praktykant
Na których polskich plażach dla nudystów jest infrastruktura, np. plażowe prysznice do spłukania słonej wody z ciała, oraz jakieś lokale gastronomiczne obok? I które z tych plaż mają najbardziej "rodzinny" charakter? Orientuje się ktoś?
Polskie plaże N są raczej na uboczach i takiej infrastruktury nie posiadają. Żeby było śmiesznie kiedyś była przebieralnia w Grzybowie xD.
Najbardziej rodzinny charakter mają te najbardziej popularne w Polsce plaże czyli Piaski, Dębki i Grzybowo, tam gdzie jest najwięcej golasów. Może jeszcze Lubiewo, ale tam to ogólny luz i spokój.

Mężczyzna

Swiezak

Erotoman
Nie sądzę, że w Polsce znajdzie się taka plaża z infrastrukturą.

Mężczyzna

Siwy1945

Podrywacz
Właśnie dzisaj po dłuższej przerwie w koncu moge pojechać i opalać sie nago i właśnie tak spędzę dzisiejszy dzień nad rzeką

Kobieta

kasiamalan

Cichy Podglądacz
Ja osobiście nie lubię jakos plaży nudystow dla mnie jest to jednak niekomfortowe jak co chwilę ktos na mnie spogląda jak po prostu sobie leze albo jak przechodzi ktos obok i centralnie na mnie sie patrzy, zdarzyły sie tez nieprzyjemne sytuacje jak robili kobietom zdjecia na takich plażach akurat nie mi w tej sytuacji ale bylam tego świadkiem. Osobiście preferuje u siebie na balkonie bo mam ścianki dookoła albo na podwórku

Mężczyzna

haster692

Seks Praktykant
Ja osobiście nie lubię jakos plaży nudystow dla mnie jest to jednak niekomfortowe jak co chwilę ktos na mnie spogląda jak po prostu sobie leze albo jak przechodzi ktos obok i centralnie na mnie sie patrzy, zdarzyły sie tez nieprzyjemne sytuacje jak robili kobietom zdjecia na takich plażach akurat nie mi w tej sytuacji ale bylam tego świadkiem. Osobiście preferuje u siebie na balkonie bo mam ścianki dookoła albo na podwórku
Reaguj na takie sytuacje, albo poproś kogoś leżącego obok, kto wygląda na osobę/osoby, której możesz zaufać, aby nagłośnili sytuację z takim typem, który nie potrafi zachować się na plaży N. Nudyści, to raczej zgrane towarzystwo i każdy kto wie jak się zachować na pewno ci pomoże. Trzeba takich przypadkowych gości na plażach edukować łopatologicznie lub ustnie jak mają się zachowywać albo wylot. Doświadczyłem reakcji nudystów na tekstylnych i tych gołych na plażach, i osoby którym były zwracane uwagi usuwały się z tego miejsca albo się ogarniały. Jak okazujesz sama, to śmiało się pytaj czy możesz się różnić obok jakiejś parki. Na tyle blisko, aby czuć się komfortowo, a jednocześnie tak daleko, aby zachować jakaś tam prywatę. :)

Kobieta

Krystyna.X

Biegły Uwodziciel
Nie wzięłaś pod uwagę myśli, że to znajomi/bliscy mogli robić sobie wzajemnie zdjęcia?
Na wiele moich pobytów na plaży nigdy się, ze wspomnianą przez ciebie sytuacją, nie spotkałam.

Ostatnia edycja:
Kobieta

Krystyna.X

Biegły Uwodziciel
Znam tylko plażę w Międzyzdrojach i tam niczego takiego nie ma i nie było.
Może to jest pomysł na biznes. :unsure:

Mężczyzna

haster692

Seks Praktykant
Znam tylko plażę w Międzyzdrojach i tam niczego takiego nie ma i nie było.
Może to jest pomysł na biznes. :unsure:
Plaża w Lubiewie na swój spokojny klimat, położona na uboczu gdzie tak naprawdę stronę Świnoujścia jest nieograniczona jej długość. To ma swój wspaniały urok tego, że jako nudyści chcemy mieć ciszę i spokój by móc nago obcować z naturą. W takim Grzybowie już na przykład widziałbym jakaś budkę z gastro. Z resztą kupowało się często coś u tych Panów co chodzą i sprzedają jagodzianki na plaży. Od razu widać, kto zaczyna jak się nago podchodzi do takiej osoby sprzedającej. :D A jak jeszcze podejdzie grupa golasów to już w ogóle się mieszają:D

Mężczyzna

Reaper1988

Cichy Podglądacz
Ja lubię opalać się nago, ale chodzę na łąkę nieopodal domu. Cisza, spokój, nic się nie dzieje :love:

Od kilku lat zastanawiam się nad wyjazdem na plażę nudystów, ale w zasadzie na tym się kończy... Zawsze coś stanie na przeszkodzie 🤷‍♂️

Mężczyzna

Siwy1945

Podrywacz
Ja lubię opalać się nago, ale chodzę na łąkę nieopodal domu. Cisza, spokój, nic się nie dzieje :love:

Od kilku lat zastanawiam się nad wyjazdem na plażę nudystów, ale w zasadzie na tym się kończy... Zawsze coś stanie na przeszkodzie 🤷‍♂️
Jeśli chodzi plażę nudystów nie byłem nad naszym morzem, byłem natomiast na Korfu ( grecja) , South Nudy Beach(słoneczny brzeg Bułgaria)
Polecam z czystym sumieniem naprawdę super plaże atmosfera i ludzie

Mężczyzna

Slavo

Biegły Uwodziciel
Na plaży nie byłem ale mam dość spory ogród i zaciszne miejsce z basenem, lezakami, parasolem... W gorące dni lubimy się opalać na golasa, kąpać w basenie i ogólnie spędzać tam czas. Plaża publiczna dalej jest publiczna i jakoś nie miałbym komfortu tam się wygrzewać

Mężczyzna

Swiezak

Erotoman
Nie wzięłaś pod uwagę myśli, że to znajomi/bliscy mogli robić sobie wzajemnie zdjęcia?
Na wiele moich pobytów na plaży nigdy się, ze wspomnianą przez ciebie sytuacją, nie spotkałam.
Ja mogę to samo potwierdzić, ze swojej strony.
Też nigdy się z tym nie spotkałem.
Moje doświadczenie z plażą w Piaskach , gdzie jest pełna kultura.

Kobieta

kasiamalan

Cichy Podglądacz
Tak, częściowo masz rację tylko widząc ze później osoba ktorej zdjecie zostało zrobione i sie zoorientowala zrobila aferę i miala pretensje o to to sądzę ze nie byli to raczej znajomi albo ze nie bylo to za jej zgodą lecz to o czym napisałaś tez jest częsta sytuacja ale do tego nikt problemu nie ma

Kobieta

kasiamalan

Cichy Podglądacz
Reaguj na takie sytuacje, albo poproś kogoś leżącego obok, kto wygląda na osobę/osoby, której możesz zaufać, aby nagłośnili sytuację z takim typem, który nie potrafi zachować się na plaży N. Nudyści, to raczej zgrane towarzystwo i każdy kto wie jak się zachować na pewno ci pomoże. Trzeba takich przypadkowych gości na plażach edukować łopatologicznie lub ustnie jak mają się zachowywać albo wylot. Doświadczyłem reakcji nudystów na tekstylnych i tych gołych na plażach, i osoby którym były zwracane uwagi usuwały się z tego miejsca albo się ogarniały. Jak okazujesz sama, to śmiało się pytaj czy możesz się różnić obok jakiejś parki. Na tyle blisko, aby czuć się komfortowo, a jednocześnie tak daleko, aby zachować jakaś tam prywatę. :)
Zawsze staram sie na takie sytuację reagować zwłaszcza gdy widac ze ta osoba nie ma o tym pojęcia ze jest jej robione zdjecie nie ważne czy to kobieta czy facet chociaż nie spotkałam sie zeby facetowi takie zdjęcia robili ale mogłam po prostu nie zauważyć ale uważam ze każdy powinien w takich sytuacjach zareagować bo dla każdego takie cos nie jest rzeczą najmilszą.
a potem te zdjęcia fruwają po Discordach czy innych Chomikach
No dokładnie a twarze ani nic później nie zamazane i jeszcze co gorsze moze sie okazać ze akurat ktos z rodziny takie zdjecie zobaczy to wtedy dopiero jest problem