• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

ONS

Mężczyzna

Marcin 43

Dominujący
Nigdy nie miałem ONS/FWB a mimo to nie krytykuję ludzi którzy tak żyją, bo uważam, że nikogo nie powinno obchodzić kto co robi ze swoim życiem. Zachowujesz się jak typowy konserwatysta który chciałby, żeby wszyscy żyli tak jak on udaje że żyje.
Jeden szczegół.
Ja nie jestem za zakazywaniem tego ani innych praktyk seksualnych, o ile nikomu nie szkodzą. Róbta se co chceta.
Ja po prostu wyrażam subiektywną opinię w tym temacie.
Czego tu nie rozumiesz?

Obawiam się, że ludzie szukają obejść dla różnych zachowań które oficjalnie uznawane są za naganne czy niemoralne.
Aby zalegitymizować sobie zdradę wymyślili swing lub cuckold. Dla prostytucji np ONS.
Ok, może lecę teraz po bandzie ale myślę, że coś w tym jest.
Nie twierdzę, że osoby wchodzące w ONS to prostytutki. Wskazuję tylko na pewne podobieństwa, które widzę.
A może to być też np promiskuityzm.

Mężczyzna

PanCiacho

Instruktor seksu
Jeden szczegół.
Ja nie jestem za zakazywaniem tego ani innych praktyk seksualnych, o ile nikomu nie szkodzą. Róbta se co chceta.
Ja po prostu wyrażam subiektywną opinię w tym temacie.
Czego tu nie rozumiesz?

Obawiam się, że ludzie szukają obejść dla różnych zachowań które oficjalnie uznawane są za naganne czy niemoralne.
Aby zalegitymizować sobie zdradę wymyślili swing lub cuckold. Dla prostytucji np ONS.
Ok, może lecę teraz po bandzie ale myślę, że coś w tym jest.
Nie twierdzę, że osoby wchodzące w ONS to prostytutki. Wskazuję tylko na pewne podobieństwa, które widzę.
A może to być też np promiskuityzm.
Czegoś nie rozumiem...niby piszesz że to niemoralne/naganne ale z drugiej strony nakłaniasz dziewczyny tutaj aby wrzucały swoje roznegliżowane zdjęcia...a to nie jest niemoralne/naganne ;) ?

Mężczyzna

Marcin 43

Dominujący
To dawanie to też odnośnie facetów??
Tak, tylko oni zazwyczaj dają pindola 😉

Kiedyś dawanie d.... na lewo i prawo było przypisane prostytutkom, kobietom lekkich obyczajów.
Kobieta do bzykania miała męża, tudzież też stałego kochanka.
Teraz idzie do klubu i dziś se kogoś bzyknie, za tydzień kogoś innego. Z żadnym nie nawiązuje głębszej więzi. No a przecież nie jest prostytutką.
Nie wyczuwasz w tym jakiejś regresji w rozwoju relacji międzyludzkich?

Mężczyzna

Marcin 43

Dominujący
Czegoś nie rozumiem...niby piszesz że to niemoralne/naganne ale z drugiej strony nakłaniasz dziewczyny tutaj aby wrzucały swoje roznegliżowane zdjęcia...a to nie jest niemoralne/naganne ;) ?
Gdyby być bardzo drobiazgowym to masz rację. Nawoływanie do wrzucania nagich fotek możnaby uznać za niewłaściwe i nieprzyzwoite....ale ja nigdzie nie twierdzę, że jestem ok.
Przecież sam pisałem, że myślę o pójściu do prostytutki, więc sam jakby nie było będę uczestniczył w tym niemoralnym zjawisku. Nie będę siebie wybielał i akceptuję słowa krytyki które mogłyby na mnie wtedy spaść gdybym się komuś do tego przyznał. Tylko że ja wiem dlaczego bym to zrobił, usprawiedliwiam się i staram się być wobec siebie wyrozumiały.

Mężczyzna

PanCiacho

Instruktor seksu
Przecież sam pisałem, że myślę o pójściu do prostytutki, więc sam jakby nie było będę uczestniczył w tym niemoralnym zjawisku. Nie będę siebie wybielał i akceptuję słowa krytyki które mogłyby na mnie wtedy spaść gdybym się komuś do tego przyznał. Tylko że ja wiem dlaczego bym to zrobił, usprawiedliwiam się i staram się być wobec siebie wyrozumiały.
Domyślam się,że w realnym świecie ludzie nie chwalą się tym na lewo i prawo ale gdyby się zdecydował na taki krok,gwarantuję,że z mojej strony krytyka by Cię nie spotkała. Dlaczego? Bo to była twoja decyzja ;)

Mężczyzna

banita.

Erotoman
Tak, tylko oni zazwyczaj dają pindola 😉

Kiedyś dawanie d.... na lewo i prawo było przypisane prostytutkom, kobietom lekkich obyczajów.
Kobieta do bzykania miała męża, tudzież też stałego kochanka.
Teraz idzie do klubu i dziś se kogoś bzyknie, za tydzień kogoś innego. Z żadnym nie nawiązuje głębszej więzi. No a przecież nie jest prostytutką.
Nie wyczuwasz w tym jakiejś regresji w rozwoju relacji międzyludzkich?
A może to paradoksalnie postęp w rozwoju relacji? Usunięcie mgły obłudy, która dusiła pokolenia i powodowała lęki czy spełnia się "normy społeczne". A one też powinny podlegać ewolucji bo czas nie stoi w miejscu i niesie zmiany
Aby uniknąć zbędnego lania nafty precyzuję, że pisze tu tylko o zjawisku ONS
Nie ma potrzeby rozciągania dyskusji poza to koryto

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Oficjalnej moralności przecież nie ma w ten kraju.

Oficjalna moralność była ostatnio w Polsce Ludowej, ale nie była jakoś powiązana z zachowaniami seksualnymi. "Ponoć duszy nie ma tylko sam ciało"

Mężczyzna

Marcin 43

Dominujący
A może to paradoksalnie postęp w rozwoju relacji? Usunięcie mgły obłudy, która dusiła pokolenia i powodowała lęki czy spełnia się "normy społeczne". A one też powinny podlegać ewolucji bo czas nie stoi w miejscu i niesie zmiany
Aby uniknąć zbędnego lania nafty precyzuję, że pisze tu tylko o zjawisku ONS
Nie ma potrzeby rozciągania dyskusji poza to koryto
Może......Czas pokaże....Ja jakoś kiepsko to widzę, choć z reguły jestem optymistą.

Mężczyzna

Marcin 43

Dominujący
Oficjalnej moralności przecież nie ma w ten kraju.

Oficjalna moralność była ostatnio w Polsce Ludowej, ale nie była jakoś powiązana z zachowaniami seksualnymi. "Ponoć duszy nie ma tylko sam ciało"
Masz rację. Chodziło mi o pewne standardy/ normy które są uznawane conajmniej przez większość ludzi.

Mężczyzna

Marcin 43

Dominujący
Domyślam się,że w realnym świecie ludzie nie chwalą się tym na lewo i prawo ale gdyby się zdecydował na taki krok,gwarantuję,że z mojej strony krytyka by Cię nie spotkała. Dlaczego? Bo to była twoja decyzja ;)
Ok, ale nie każda ludzka decyzja jest ok, wg mnie. Człowiek sięga po alko i staje się alkoholikiem...To jest jego decyzja....ale to już inna historia.