• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Miłość nie zna wieku?

Kobieta

Zalotka

Erotoman
Halko!

Ostatnio ze znajomymi sporo rozmyślamy nad tym, gdzie leży granica „akceptowalności”, jeśli chodzi o różnicę wieku między kochankami.
Skłonił nas do tego seans programu „Miłość nie zna wieku” na Netflixie
Dla tych, co nie widzieli: ludzie łączyli się tam w pary, nie znając nawzajem swojej daty urodzenia. I wiecie co? Na początku było super – fascynacja, pożądanie, wspólne tematy. Była para gdzie on miał 60! lat (a nie wyglądał), a ona była po 20stce. Była też śliczna 54 latka (chociaż już widać po niej wiek) i związała się z 27 latkiem.
Schody zaczynały się dokładnie w momencie, gdy „metryczka” wychodziła na jaw. Nagle pojawiały się uprzedzenia, lęk przed oceną bliskich albo wizja tego, że za 10-15 lat te dwie osoby będą na zupełnie innych etapach życia.

Ile to „za dużo”? Czy 10, 20, a może 30 lat różnicy to już bariera, której nie da się przeskoczyć w trwałej relacji?

Czy wolicie dojrzałość i doświadczenie, czy jednak energię i witalność młodości?

Czy różnica wieku w sypialni to atut (np. układ nauczyciel-uczeń), czy raczej problem z dopasowaniem temperamentów?

Dlaczego tak bardzo boimy się tej liczby, skoro między dwojgiem ludzi „klika”? Czy to kwestia naszych potrzeb, czy raczej tego, „co ludzie powiedzą”?

Buziaki
Zalotka

Mężczyzna

Malkontent

Seks Praktykant
Nie no, czemu wszędzie teraz baby gadają o tym programie? Co za głupoty.

A co do różnicy wieku to 5 lat to jest optymalnie. Maksymalnie 10 lat - oczywiście biorąc pod uwagę, że to facet jest starszy. To do związku. Trochę pojebane mieć żonę o 30 lat młodszą, pewnie by mnie denerwowała. I wątpię, że taka np będzie chciała obciągać 60 letniego kutasa.
A do ruchania to już inna para kaloszy ale nie będę się rozpisywał, bo strażnicy prawilności zaraz się zlecą, że chcę ruchać młode dupeczki :)

Mężczyzna

PrzemoHarp

Biegły Uwodziciel
Dużo tu będzie mieć do gadania wynikająca z dużej różnicy wieku - różnica charakterow - starsi są przeważnie już bardziej stabilni, młodsi nastawieni na pełne przeżywanie życia. Podejście do innych spraw, w tym seksu też będzie na pewno różne.

Oczywiście nie ma reguły.

Zauroczenie mija, do głosu dochodzą nic nie znaczące wcześniej przeróżne tematy, które powoli zaczynają się ujawniać - a proza życia w takim związku może dać "popalić".

Ostatnia edycja:
Kobieta

Aya

Biegły Uwodziciel
Nie ma takiego bicia 😅 ja nam znalazłam ten program i ja chciałam założyć temat 😅

54-latka, wiekowa, ale rzeczywiście piękna, miała problem, że on jest dwa lata młodszy od jej najstarszego syna. Do tego stopnia, że nie powiedziała dzieciom ile on ma lat. Jakby była z tym taka pogodzona, to by powiedziała.
60-latek mnie samą zaskoczył, wyglądał na znacznie mniej.

Ale jednak, nie ma co się oszukiwać, rozmowy par z dużą różnicą wieku często były dziwne. Ludzie z innych pokoleń mają inne podejście do życia. I chociaż rzeczywiście oni się dobrze dogadywali i jakoś to szło, to czy gdyby było silne, to daliby sobie rozwalić relację poprzez głosy z otoczenia?

W łóżku widzę zależność, młodzi chcą starsze, starzy chcą młodych. Może na zasadzie kontrastu?
Dla mnie też starsi bywają interesujący, ale 10 lat a nie więcej.

Mężczyzna

Hakala

Cichy Podglądacz
Netflix wysila do życiowych rozkmin :) Programu nie oglądałem, wg mnie jednak 10 lat to max, kwestia po prostu tego, na jakich falach nadają obydwie osoby. Jakie mają potrzeby, oczekiwania, i dojrzałość w sobie. 50-30 (lat), czy 60-20 parę, to tak naprawdę przepaść, ale może, i tak niektórym to pasować. Ile ludzi tyle opinii, ale z większość pewnie nie wyobraża sobie żyć z kimś, gdzie różnica wieku jest 10+.

• Like
Reactions: Aya
Mężczyzna

Roger430

Biegły Uwodziciel
Jak ma być seks z fajerwerkami to młodość bierze górę. Wiem na ile mnie stać obecnie, a na ile było mnie stać 15 czy 20 lat temu. Czy miłość nie zna wieku? "Niezbadane są wyroki boskie"