• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Masturbacja w małżeństwie

Mężczyzna

Nikt Ważny

Podrywacz
Mężem nigdy nie byłem,tak bywa.Ale pewna dziewczyna,nie ważne jaka.Lubiła jak się masturbowałem przy niej . Było to i dla mnie ekstra

Mężczyzna

Warszawiak82

Podrywacz
Myślę, że wszystko zależy jak się związek ukształtuje. Jeśli masturbacja nie wpływa negatywnie na seks w związku, tj. nie jest ucieczką od niego, to nic w tym złego. Oczywiście, jeśli partnerzy wzajemnie to akceptują i masturbację partnera nie odbierają na zasadzie "to ja ci nie wystarczam?".

Mężczyzna

Lekkiczar

Podrywacz
Hej. Nurtuje mnie pytanie odnośnie samo-zaspokajania osób będących w małżeństwie. Wiadomo że z seksem jest różnie - czasem jest, czasem nie. Czy traktujecie masturbacje jako naturalne uzupełnienie? Czy raczej jako oznakę nieudanego związku. Jak to wygląda u Was? Pozdrawiam :)
Z początku uważałem to za porażkę, ale z czasem nauczyłem sie, ze żona może naturalnie nie mieć ochoty na mnie pomimo tego ze twierdzi iż sie jej podobam.. problem pojawia się wtedy kiedy ona nie chce bliskości a jest zazdrosna o masturbacje

Mężczyzna

RadoMar

Nowicjusz
Hej. Nurtuje mnie pytanie odnośnie samo-zaspokajania osób będących w małżeństwie. Wiadomo że z seksem jest różnie - czasem jest, czasem nie. Czy traktujecie masturbacje jako naturalne uzupełnienie? Czy raczej jako oznakę nieudanego związku. Jak to wygląda u Was? Pozdrawiam :)
Czasami wale konia nad żoną i spuszczam się na twarz szyję, czasami wale nad śpiącą i spuszczam na nią

Mężczyzna

DenioXD

Seks Praktykant
Traktujemy to jako zupełnie naturalne zachowanie i masturbacja nie zastępuje nam seksu wręcz przeciwnie np nakrywam się, podglądam lub opowiadamy o tym co robiła jedna strona gdy drugiej nie było. To nas nakręca i często dochodzi do zbliżenia. No i oczywiście wtedy wiemy co kto i jak lubi 😈😈😈

Mężczyzna

eksperymentator

Podrywacz
Kiedyś miałem trochę poczucie że nie powinienem bo przecież seks mamy fajny. Oczywiście mógłby być trochę częściej. Mój umysł dojrzał do rozwiązania zagadki dla czego. Po prostu jest to dla mnie uzupełnienie, ale też zaspokojenie moich fantazji i fetyszy, które w jakimś stopniu nie są nie były możliwe do realizacji z żoną. Np. używanie zabawek analnych, przebieranki, breathplay, masaż prostaty. Kilka lat temu( po 20 latach krycia się) wyjaśniliśmy sobie te kwestie i teraz część moich fantazji jest zrealizowana z żoną, część robię dalej sam ale robię to w jej towarzystwie. Jeszcze są takie, które robię gdy jej niema w domu. Po prostu inne formy zaspokojenia. Trochę mi żal, że nie chce mi zrobić masażu prostaty ale rozumiem ją bo ma psychiczny uraz związany z tym, że ma bolesne stolce i na tym tle boi się włożyć cokolwiek do tyłka swojego ale też mojego. Więc są żeczy których nie zrobimy we dwoje, stąd konieczność masturbacji