• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Lizanie cipki vs seks

Mężczyzna

Manipulator

Nowicjusz
Naszła mnie refleksja, że my Panowie bardzo lubimy lizać cipke i w zasadzie jest to pierwsze co nam przychodzi do głowy. W zasadzie nie każdy się przyznaje, ale jesteśmy cipolozami, a nie ruchaczami

W momencie, kiedy kobiety myślą przeważnie od razu o penetracji penisem

Skąd się bierze ten fenomen?
Podświadomie są obawy przed niezadowoleniem seksu i szybkim dojściem? Lęki i błędy poznawcze?
Może po prostu znamy naszego penisa, cipke nie bardzo(każda cipka jest inna - nowa), więc dlatego chcemy ją skosztować?

Dlaczego w pierwszej kolejności myślimy o lizaniu mokrej cipki, najlepiej z wytryskiem, a nie o tym, żeby wygrzmocic i zbić swoim prętem, aż kropelki soczku podczas uderzeń rozbryzgaja się po udach?

(teoria poparta o większość - choćby z tematu, gdzie kobiety wstawiają swoje cipki)

Mężczyzna

jakub915

Podrywacz
Penis nie daje tak dużych możliwości jak język mimo głębszej penetracji. Nie od dziś wiadomo, że większość kobiet intensywniej odczuwa stymulację cipki w okolicach warg i łechtaczki, za to wielu sama penetracja nie sprawia takiej przyjemności. Sam uwielbiam korzystać z tej wiedzy. Mocno mnie nakręca, gdy kładę się między udami pól-leżącej partnerki, zaczynam ją lizać ze stałym kontaktem wzrokowym. Na początku znajomości widać w jej oczach lekkie zawstydzenie, które z czasem przeradza się w spojrzenie "tak mi rób", "nie przestawaj". By po jakiejś chwili nastąpił moment w którym nie jest w stanie wytrzymać kontaktu wzrokowego, odpływając. Odchyla głowę do tyłu, wszystkie mięśnie spinają się, uda czasem się zaciskają na głowie i zaczyna się najlepsza część, gdy ona jest już po pierwszym szczycie, choć czasem zdarzało się niedopuszczenie do szczytu. Wtedy w niektóre kobiety wstępuje demon któremu trzeba się poddać i zadowolić np. na jeźdźca ☺️

Mężczyzna

jakub915

Podrywacz
Bo dobrze lizać, to lizać z pasją, a nie schematem alfabetu od tyłu
Pasja jest ważna, ale bardzo pomaga też znajomość budowy kobiecego ciała. Niestety po dziś dzień jest wielu mężczyzn, którzy myślą, że tylko od penetracji kobieta może dojść, a pomijają łechtaczkę. Dla mniejszej części mężczyzn jest ona tylko guziczkiem. Nie zdając sobie zupełnie sprawy, że jej odnogi rozciągają się wzdłuż warg i są to również miejsca mocno erogenne. Dodatkowo punkt G, nie jest tajemnym punktem, lecz najprawdopodobniej (badacze nie doszli do pełnej zgody jeszcze) stymulacją łechtaczki, ale "od tyłu" czyli od wnętrza cipki.

No i najważniejsze, nie róbmy panowie minetki "byle była zrobiona", tylko spróbujmy dać naszym Paniom prezent w postaci przyjemności :)

Mężczyzna

Manipulator

Nowicjusz
Pasja jest ważna, ale bardzo pomaga też znajomość budowy kobiecego ciała. Niestety po dziś dzień jest wielu mężczyzn, którzy myślą, że tylko od penetracji kobieta może dojść, a pomijają łechtaczkę. Dla mniejszej części mężczyzn jest ona tylko guziczkiem. Nie zdając sobie zupełnie sprawy, że jej odnogi rozciągają się wzdłuż warg i są to również miejsca mocno erogenne. Dodatkowo punkt G, nie jest tajemnym punktem, lecz najprawdopodobniej (badacze nie doszli do pełnej zgody jeszcze) stymulacją łechtaczki, ale "od tyłu" czyli od wnętrza cipki.

No i najważniejsze, nie róbmy panowie minetki "byle była zrobiona", tylko spróbujmy dać naszym Paniom prezent w postaci przyjemności :)
Wiele racji jak zawsze 👌

Dodam, że relacje z partnerką też są ważne

Spotkałem się np z tym, że jednak okolice warg i cała zabawa rozgrzania nie bardzo podchodzi i stanęło na samej Lech taczce

Reasumując, trzeba to chcieć, wiedzieć coś na ten temat i rozmawiać, tudzież wyczuć, to jest już level master

Mężczyzna

Parasit

Seks Praktykant
Najczęściej niestety te minetki nie są satysfakcjonujące. Też wolę obciągać, tak się podniecić i przejść do penetracji. Czasem mi nawet głupio, ze on się stara, a ja nic z tego nie mam.
A czego Ci podczas takiego lizania na siłę brakuje?
Może potrzeba wydać instrukcje jak zadowalać... bo tak, każda jest inna

Kobieta

kaami

Nowicjusz
A czego Ci podczas takiego lizania na siłę brakuje?
Może potrzeba wydać instrukcje jak zadowalać... bo tak, każda jest inna
Zazwyczaj brakuje tego, żeby partner zwracał uwagę na to co sprawia najwięcej przyjemności i w większości jest to trzepanie ozorem bez ładu i składu. No i zaangażowania w to co się robi, czuć różnicę w tym jak jest robione, bo ktoś chce, a w tym jak jest to na "odwal się".

Mężczyzna

Parasit

Seks Praktykant
Zazwyczaj brakuje tego, żeby partner zwracał uwagę na to co sprawia najwięcej przyjemności i w większości jest to trzepanie ozorem bez ładu i składu.
Przecież robimy to by zadowolić kobietę, więc zwracanie uwagi na jej reakcje jest kluczowe. Jak oddycha, jakie wydaje dźwięki lub co kolokwialnie mówiąc nam wystawia finpolizania to kluczowe informacje. I czasem ekemne zaskoczenia, by nie było to monotonne.

No i zaangażowania w to co się robi, czuć różnicę w tym jak jest robione, bo ktoś chce, a w tym jak jest to na "odwal się".
Zaangażowanie to podstawa - nic w łóżku nie jest na pokaz, do odhaczenia czy bo tak trzeba. Nawet to co jeszcze wczoraj się podobało dziś już może być nieakceptowane.

Kobieta to zagadka, a jej przesłodka cipeczka to już samo centrum anomalii
Zawsze można też dołączyć paluszki i pieścić nimi obie dziurki.

PS a panie lubią być całowane po minetce, czy nie lubią zapachu i smaku swoich soczków

Mężczyzna

jakub915

Podrywacz
PS a panie lubią być całowane po minetce, czy nie lubią zapachu i smaku swoich soczków
Tym które poznałem nie przeszkadzało, ale zazwyczaj przed pocałowaniem przecierałem usta dłonią by nie były totalnie mokre.
Ale ciekawi mnie jak forumowe koleżanki na to się zapatrują.