• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Jakie prezerwatywy polecacie?

Mężczyzna

koksu

Cichy Podglądacz
Jakiej firmy najlepiej używać prezerwatyw? Jakie firmy i konkretne modele prezerwatywy polecacie?

antonio

Nowicjusz
Warto omijać prezerwatywy nieznanych producentów i tych, które są sprzedawane dość tanio. Lepiej zainwestować w to zabezpieczenie kilka złotych niż wydać złotówkę i mieć później problemy. Należy także zwrócić uwagę na datę ważności prezerwatywy i warunki w jakich była przechowywana. Najlepiej jest się w nie zaopatrywać w aptekach, gdzie są odpowiednio składowane.

zababa90

Cichy Podglądacz
Kiedyś używaliśmy prezerwatyw kupowanych w aptekach(teraz tabletki), zazwyczaj mają te z lepszej półki. Nie kupuj tych tanich w marketach, nie polecam tez kupowac w kioskach, często leżą długo na wystawach, a później pękają.

Eroticking

Nowicjusz
Nie wiem czy są najlepsze i najgorsze prezerwatywy, natomiast mogę polecić Durex- chwalone przez wiele osób i bardzo popularne, z innych marek także Unimil. Te z wypustkami dodatkowo potęgują doznania.

L

lickoneg

Guest
Durex Featherlite lub rzadko coś innego (Unimil lub inni).

Natomiast oczywiście jest mnóstwo rodzajów.

magdus6669

Cichy Podglądacz
Polecam Durex RealFeel albo PerformaxIntense ;)

- - - Zaktualizowano - - -

Warto omijać prezerwatywy nieznanych producentów i tych, które są sprzedawane dość tanio. Lepiej zainwestować w to zabezpieczenie kilka złotych niż wydać złotówkę i mieć później problemy. Należy także zwrócić uwagę na datę ważności prezerwatywy i warunki w jakich była przechowywana. Najlepiej jest się w nie zaopatrywać w aptekach, gdzie są odpowiednio składowane.

100% racji :D

DawcaOrgazmow90

Cichy Podglądacz
A ja właśnie polecam te "tanie z marketów". Z lidla mondosy a z biedronki nie pamiętam nazwy. Z dziewczyną zużyliśmy już niezliczone ilości i nie ma problemów. Raz tylko zdarzyło nam się chyba jakieś wadliwe opakowanie bo pękała chyba połowa ale już na samym początku więc bez problemu:D Tak to wytrzymują maratony. Zastanawiam się po co przepłacać za durexy. Ale jak to mówią reklama dźwignią handlu.

Angel69

Nowicjusz
Ja zawsze kupowałem na allegro durexy albo pasante, dlaczego allegro ? Proste Durex za sztukę złotówka a pasante tak naprawdę zazwyczaj za złotówkę i jedna gratis, nigdy się nie zawiodłem a zużyłem ich naprawdę setki także polecam kupować na allegro jak często używacie i chcecie zaoszczędzić ;) polecam te pasante są dziesiątki różnych , stosowałem z wypustkami prążkami, o smaku jagodowym gumy balonowej mietowe miałem też świecące w ciemności :D także super sprawa ;) z Lidla nie polecam są strasznie grube przez co mniejsza przyjemność , spróbujcie Durex zero ;) takie białe , są tak cienkie że wogole ich nie czuć ;)

czajnik

Cichy Podglądacz
teraz mam wkladke levosert wiec gumek juz nie uzywamy ale kiedys lubilismy takie prazkowane nie pamietam firmy.. ale dawaly dodatkowe doznania :D teraz na ich miejsce mamy gadzety erotyczne hehe

L

lickoneg

Guest
W zasadzie używam tylko Durex - Featherlite i te drugie - bardzo cienkie. Nigdy nie miałem z nimi problemu
Ostatnio użyłem Unimil Zero... też były OK
Kiedyś trafiłem na jakieś miętowe - rrrrannyyyy.... jak to piekło... masakra.

A wcześniej - przy kłopotach budżetowych - korzystałem z tańszych... też były OK - żadna nie pękła.

sygawor

Cichy Podglądacz
Używamy z partnerem tylko DUREX-a. Moim zdaniem najlepsze - może nie najtańsze, ale tutaj nie ma kompromisów.