• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Ile razy w życiu byliście zakochani?

Mężczyzna

japo40

Cichy Podglądacz
Czy każda miłość jest pierwszą? Czy kocha się tylko raz?

Zastanawiałem się nad tym i myślę że byłem zakochany tylko raz. 20 lat temu w koleżance ze studiów.

Każdy następny związek był złudzeniem.

Mężczyzna

energetyczny

Seks Praktykant
Dwa razy.
Raz jeszcze byłam zauroczona i początkowo mylnie wzięłam to za zakochanie.
A obecnie kochasz tego partnera? Bo otwarty związek to chyba nie ma czegoś takiego jak otwarty związek Może poszukaj w necie lub literaturze fachowej czy istnieje otwarty związek. Bo z tego co kojarzę to brak takowego określenia w literaturze

trzeba pamiętać, że sfera emocjonalna jest ściśle związana z seksualną. Uprawiając seks z innymi partnerami, należy liczyć się z obustronnym ryzykiem zakochania się w kimś innym i chęci zakończenia relacji z partnerem nadrzędnym.

U osób, które zgadzają się na związek otwarty ze strachu przed zakończeniem relacji, pojawia się destrukcyjna zazdrość.
Taka osoba może czuć się niepełna i niedowartościowana, a przez to porównuje się z innymi i bardzo cierpi.

Zdarza się, że osoby, które proponują otwarty związek, pragną dla siebie seksualnych przygód. Jednak kiedy okazuje się, że druga strona także korzysta z ustalonej swobody seksualnej, zaczynają się różnorodne problemy – od oddalania się od siebie po kłótnie o wszystko, co nieuchronnie prowadzi do rozstania.

Konsekwencją otwartego związku może być też brak poczucia stabilizacji, która jest szczególnie istotna na pewnych etapach życia. Nie można zapominać o możliwości zajścia kobiety w ciążę z partnerem pobocznym, co pociąga za sobą wiele negatywnych konsekwencji dla relacji głównej.

Kobieta

Saanvi

Erotoman
A obecnie kochasz tego partnera? Bo otwarty związek to chyba nie ma czegoś takiego jak otwarty związek Może poszukaj w necie lub literaturze fachowej czy istnieje otwarty związek. Bo z tego co kojarzę to brak takowego określenia w literaturze
A nie no, to sorry, pomyliłam się. To raz. Rzeczywiście. Wiesz lepiej.

Tu mówię o zakochaniu czy miłości w ciągu całego mojego życia, nie musisz tego analizować.

Mężczyzna

energetyczny

Seks Praktykant
W przypadku kiedy zapadnie decyzja o chęci zmiany związku na otwarty, należy się dobrze przygotować do rozmowy. Warto przemyśleć, na jakich zasadach miałaby funkcjonować ta relacja oraz przygotować się do odpowiedzi, na najbardziej prawdopodobne pytania partnera, takie jak przykładowo:

• Dlaczego chcesz uprawiać seks z innymi osobami?
  • Czy coś robię źle, skoro chcesz spotykać się z innymi kobietami (mężczyznami)?
  • Czy już ci się nie podobam?
  • Czy już cię nie pociągam seksualnie?
  • Jak sobie to wyobrażasz?
  • Czy będziemy mieli limit partnerów?
  • Ile czasu będziemy spędzali razem, a ile z innymi partnerami?
  • Czego oczekujesz od takiej otwartej relacji?
  • Jakich twoich potrzeb nie zaspokajam, skoro proponujesz związek otwarty?

Nie da się ukryć, że dla wielu osób, które pierwotnie zdecydowały się na związki monogamiczne, chęć zmiany ich charakteru przez partnera może być szokiem. Warto mieć na uwadze fakt, że część osób postawiona przed takim wyborem zdecyduje się na związek otwarty i zakończenie typowej relacji monogamicznej tylko dlatego, aby nie stracić partnera.

Kobieta

Saanvi

Erotoman
W przypadku kiedy zapadnie decyzja o chęci zmiany związku na otwarty, należy się dobrze przygotować do rozmowy. Warto przemyśleć, na jakich zasadach miałaby funkcjonować ta relacja oraz przygotować się do odpowiedzi, na najbardziej prawdopodobne pytania partnera, takie jak przykładowo:

• Dlaczego chcesz uprawiać seks z innymi osobami?
  • Czy coś robię źle, skoro chcesz spotykać się z innymi kobietami (mężczyznami)?
  • Czy już ci się nie podobam?
  • Czy już cię nie pociągam seksualnie?
  • Jak sobie to wyobrażasz?
  • Czy będziemy mieli limit partnerów?
  • Ile czasu będziemy spędzali razem, a ile z innymi partnerami?
  • Czego oczekujesz od takiej otwartej relacji?
  • Jakich twoich potrzeb nie zaspokajam, skoro proponujesz związek otwarty?

Nie da się ukryć, że dla wielu osób, które pierwotnie zdecydowały się na związki monogamiczne, chęć zmiany ich charakteru przez partnera może być szokiem. Warto mieć na uwadze fakt, że część osób postawiona przed takim wyborem zdecyduje się na związek otwarty i zakończenie typowej relacji monogamicznej tylko dlatego, aby nie stracić partnera.
Nie o tym jest ten temat ;)