• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Głos potencjalnej osoby partnerskiej

Kobieta

kaami

Podrywacz
@luzik27 nie daj się prosić, wrzuć nagranie audio na którym recytujesz Inwokację.
@luzik27 recytował nawet wesołą kompanię ze Shreka 🤣
Np @luzik27 ma bardzo ładny 👌
Nie zapominaj o @ergo. 😁

A co do głosu, to ma jakieś znaczenie. Co prawda nie jest to najistotniejsze, ale są tony, które są irytujące.🙂

Swoją drogą jak słucham siebie na nagraniach, to zastanawiam się jak ktoś może wytrzymać w moim towarzystwie, ja bym nie wytrzymała. 😂

Mężczyzna

czuly_kochanek

Biegły Uwodziciel
To akurat mowa inkluzywna, niewykluczająca. To nawet nie lenistwo, a zwrot neutralny płciowo.
Zacznijmy od kilku argumentów:
- W polszczyźnie "partnerski" opisuje raczej styl relacji (postawa partnerska) niż rolę (partner/partnerka) "Osoba partnerska" może znaczyć "osoba o partnerskim nastawieniu", a nie "życiowy partner".
- Rzeczownik "osoba" ma rodzaj żeński, więc wymusza formy żeńskie w zdaniu np. "moja osoba partnerska była zmęczona", co bywa sprzeczne z intencją neutralności - kolejna hipokryzja lewicy nowomowy?
- "partner/partnerka" już zawiera informację o roli, a "osoba partnerska" dodaje zbędny rzeczownik i wydłuża wypowiedź bez zysku semantycznego
- Dla przykładu spróbujmy użyć osoby partnerskiej w czasie przeszłym: "Moja osoba partnerska uznała, że powinna pójść spać" - nie brzmi jak zdanie o płci żeńskiej, mówiąc o mężczyźnie?
- Jeśli już potrzeba określić uniwersalną płeć, lepiej wpisać "partner(ka)" lub partner(a/ki) - wtedy nikogo nie wykluczamy, jednocześnie pisząc krótko i zwięźle.

Mężczyzna

czuly_kochanek

Biegły Uwodziciel
Swoją drogą jak słucham siebie na nagraniach, to zastanawiam się jak ktoś może wytrzymać w moim towarzystwie, ja bym nie wytrzymała. 😂
Wiele osób tak ma, ja też nie lubię swojego tonu głosu.
Jesteśmy przyzwyczajeni do innego tonu głosu na co dzień, ponieważ do naszych uszu oprócz samego dźwięku dochodzi również głos idący przez przewodzenie kostne. Dzięki niemu nasz głos wydaje się nam być nieco niższy niż jest w praktyce.

Kobieta

kaami

Podrywacz
Wiele osób tak ma, ja też nie lubię swojego tonu głosu.
Jesteśmy przyzwyczajeni do innego tonu głosu na co dzień, ponieważ do naszych uszu oprócz samego dźwięku dochodzi również głos idący przez przewodzenie kostne. Dzięki niemu nasz głos wydaje się nam być nieco niższy niż jest w praktyce.
Ciekawe, nigdy się nie zastanawiałam czemu tak się dzieje.😊

A wracając jeszcze do:
osoby partnerskiej
To warto się zastanowić czy słowo "osoba" kogoś nie obraża, może identyfikuje się jako pies albo metalowy durszlak?🤔

Mężczyzna

Szar

Biegły Uwodziciel
Osoba partnerska kojarzy mi się z relacjami biznesowymi, a nie związkiem - romantycznym, czy chociażby intymnym - między dwojgiem ludzi. W ostateczności zrozumiem tak nazwanie osób sprzedających swoje ciało za pieniądze.

Samo pytanie bardzo zasadne. To może być jeden z powodów dla których niektórym młodym tak trudno kogoś znaleźć - patrzą tylko na czubek własnego nosa, zapominając, że mają do czynienia z innym człowiekiem, który również myśli i czuje.
Ego dzisiejszych dwudziestokilkulatków jest zatrważające (zapewne nie wszystkich, ale dużo większej części, niż to miało miejsce choćby ze 20 lat temu). Ostatnio w pracy miałem z takim do czynienia - położył pracę jednego z głównych systemów IT na kilka godzin w dużej firmie i nie widział w tym żadnej swojej winy (choć na początku zwyczajnie się schował :rolleyes:). Po części może i miał rację - nigdy nie powinien otrzymać tak wysokich uprawnień 🤣.