• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Dlaczego mężczyźni nienawidzą kobiet?

Mężczyzna

Jedenon

Erotoman
Możesz zatem czuć się w pewnym stopniu szczęśliwa. I z całego serca, życzę Ci, żeby to trwało cały czas, bo nienawiśc to coś niezwykle strasznego. A doświadczania jej nie życzę nikomu.

Bardzo wielu facetów nienawidzi kobiet. Mizoginizm wpisany jest w wiele systemów wartości, wzorców zachowań...

Weźmy takich fanatyków religijnych. Nie znoszą kobiet bo burzą one ich fundamentalistyczny pogląd na świat. Kobieta jest pociągająca dla mężczyzn, a mężczyźni są im potrzebni jako ślepo oddani wyznawcy. Wyznawcy, którzy nie cofną się przed niczym, a żeby tako było - nic i nikt nie może ich rozpraszać. Także kobieta, która niemal we wszystkich religiach jest zredukowana do roli "maszyny do rodzenia".

Sam zaś seks w ogóle - z pewnością by został ściśle zakazany przez religijnych "guru", ale nieodwołanie wiąże się z prokreacją, powiększaniem rzeszy wyznawców, więc nawet te najbardziej fundamentalistyczne odłamy go uznają, oczywiście TYLKO bez przyjemności i TYLKO w celu rozmnażania się. Kobieta zaś NIE MOŻE kusić, być pociągajaca, atrakcyjna - bo wiąże się to z tym, o czym pisałem kilka linijek wyżej.

W niektórych kościołach - jak na przykład w rzymskokatolickim kobiety bywają wywyższane - ale TYLKO te totalnie aseksualne - przeważnie całe życie umartwiające się zakonnice, męczenniczki, czy "wizjonerki" (zwykle psychicznie chore). Lub najlepiej takie, które są wszystkim tym wziętym "do kupy".

Na koniec - przywódcy religinjni prezentują tu swoisty dualizm - nienawidzą kobiet jednocześnie skrycie je pożądając więc przeważnie dochodzi do róznych nadużyć i łamania zasad, które samemu się wcześniej ustaliło. Czasem idą też w takie ukazanie zagadnienia jak np. David Koresh - guru sekty "Gałąź Dawidowa" - ten twierdził, że współżycie seksualne jest grzechem, że mąż i żona nie mogą uprawiać seksu - ale ON jako Zbawiciel bierze ten grzech na siebie i ON będzie spał z tymi wszystkimi żonami :) I tym tragikomicznym akcentem....
Nie idź w tym kierunku proszę.

Mężczyzna

PrzemoHarp

Biegły Uwodziciel
Nie idź w tym kierunku proszę.
Ja nie idę w żadnym kierunku, napisałem tylko co ja o tym sądzę, jak to widzę. Co nie jest równoznaczne z tym, że mam jakieś konkretne poglądy w tej kwestii. Zresztą opisałem tylko jeden z aspektów tego naprawdę szerokiego tematu.

Mężczyzna

Jedenon

Erotoman
Ja nie idę w żadnym kierunku, napisałem tylko co ja o tym sądzę, jak to widzę. Co nie jest równoznaczne z tym, że mam jakieś konkretne poglądy w tej kwestii. Zresztą opisałem tylko jeden z aspektów tego naprawdę szerokiego tematu.
Ja jednak na tym forum nie wchodzilbym w religijne zagadnienia. To zdecydowanie nie to miejsce.

Mężczyzna

PrzemoHarp

Biegły Uwodziciel
Ja jednak na tym forum nie wchodzilbym w religijne zagadnienia
To są tylko suche fakty, jakie przytoczyłem, temu co napisałem nikt nie zaprzeczy bo nie ma argumentów. Religijnych czy antyreligijnych tyrad prowadzić nie zamierzam, nie ten adres :)
Temat jest o nienawiści do kobiet - podałem po prostu przykład. Jeden z naprawdę WIELU.

Kobieta

D'Arc

Dominujący
Moim zdaniem Internet wszystko zepsuł w randkowaniu. Kobiety i mężczyźni stali się bardzo wybredni, a hipergamia nie jest już tylko domeną kobiet ale i mężczyzn.
Kobiety:
Zrzut-ekranu-2021-07-27-105252-615x512.png

A teraz także i mężczyźni:
images

Jaki z tego morał? Damskie i męskie incele muszą popracować nad atrakcyjnością lub zwyczajnie zejść z oczekiwań. Innego wyjścia nie ma, bo czy tego chcemy czy nie, jesteśmy ofiarą kalkulowania i ciągłego umieszczania nas w rankingu.

Mężczyzna

PrzemoHarp

Biegły Uwodziciel
O dziwo - u facetów - według WIĘKSZOŚCI (nie całości) kobiet - przecież liczy się to co i kiedyś się liczyło - najpierw ładna buzia........ potem długo nic..... potem rzeźbione wydepilowane klatesy, sześciopaki i długie kutasy..,........ potem znowu długo, długo nic............ potem liczy się chwytliwa gadka.............. potem znowu bardzo długo i długo nic.............. no i na końcu są te rózne "opiekuńczości, czułości, empatie, umiejętności słuchania" i inne takie.

Postrzeganie kobiet przez WIĘKSZOŚĆ (nie całość) facetów jest w zasadzie analogiczne, tyle, że klatesy i kutasy zastępowane są przez cycki, cipki i dupy :) Poza tym bez zmian.

Co się zmieniło, skoro na pozór nic się nie zmieniło? Nie wiem, ja nie próbuję nawet tego analizować.

Mężczyzna

stroiczek

Instruktor seksu
Możliwe, że tylko sobie 😉.
Mam wrażenie, że cały czas w świadomości jest stereotyp samotnego polaka w stylu Ferdynanda kiepskiego 😉
Ferdek Kiepski to żonaty boomer. 😁

To miała być uszczypliwość? Tylko pytam ;)

Nie, to była konstatacja. Nic odkrywczego, nic kontrowersyjnego i pozbawiona emocji.

Dlaczego umniejszasz Polakom i ich obrażasz?

Potomkowie husarzy mają tak wysoką samoocenę i rak wysokie poczucie własnej wartości, że nie mógłbym im w żaden sposób umniejszać.

Ostatnia edycja: