• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Dilator do cewki moczowej

Mężczyzna

oniomonio90

Cichy Podglądacz
cześć wszystkim :) założyłem tu konto żeby podzielić się z Wami swoimi doświadczeniami. Kiedyś zobaczyłem to na jakimś filmie i postanowiłem spróbować, w czasach gimnazjum to było jakoś- jako że nie miałem żadnych 'narzędzi' użyłem długopisu, ołówki bez gumki też się sprawdzały, tak samo zagięty w połowie kabel USB;) Dopiero niedawno kupiłem sobie profesjonalny zestaw na Amazonie - sondy z nierdzewki o różnej średnicy. Aktualnie potrafię zmieścić 11mm ale najprzyjemniejsze jest 10mm. Jeśli chodzi o infekcje to żadnej jeszcze nie miałem, ale odkąd bardziej świadomie się bawię to wyparzam wszystko co ma znaleźć się wewnątrz i przecieram izopropanolem. Jako lubrykantu używam zwykłego durexa na bazie wody, ale ponoć lepsze są sterylne lubrykanty do cewnikowania. Jeśli ktoś chce spróbować to z tego co czytałem, lepiej nie używać zbyt małych średnic, tj poniżej 4-5mm - takie mają zbyt 'ostre' końce i łatwiej coś wewnątrz uszkodzić. Na wszelki wypadek wszystko dokładnie warto umyć i zdezynfekować. Z mojego researchu wynika że w tego typu zabawąch kobietom jest łatwiej, tzn mają większe możliwości - o ile mężczyźni z trudem potrafią przekroczyć barierę kilkunastu mm, o tyle kobiety stosunkowo szybko są w stanie zmieścić coś o średnicy 18-20mm i większej. Jeśli coś pominąłem to chętnie odpowiem na wszystkie pytania:) pozdrawiam

Mężczyzna

omegasail75

Cichy Podglądacz
Mam pytanie czy któryś z panów lub na którymś panu tego próbowano. Mam zamiar nabyć nową zabawkę i padło na dilator nie duży 2-5 mm . Ma ktoś jakieś z tym sprzętem doświadczenie ? Jakieś porady na początek ? Jak bezpiecznie to aplikować ? Zachęcam do zdjęć .
Na początek kup sobie miękki dilator winylowy. Jest giętki i nie powoduje podrażnień. Silikonowe cewniki mogą być twarde i wywoływać podrażnienia. Dlatego stosuje się do nich żel z lidokainą. Po jego użyciu nic nie poczujesz, ani przyjemności ani bólu ponieważ lidokaina spowoduje chwilowy paraliż końcówek nerwowych. Do dilatora urzyj bardzo dużej ilości nawilżenia. Z czasem jak sobie wytrenujesz ten otworek będziesz nawet mogła włożyć małe dildo. Ale na początek mały dilator, po każdorazowym urzyciu wyparzony we wrzątku by nie spowodować zakażeń. I pamiętaj że po tego typu zabawach może wystąpić nietrzymanie moczu.

Mężczyzna

omegasail75

Cichy Podglądacz
Temat nie cieszy się wielkim zainteresowaniem. Tym niemniej jeśli zaglądają tu miłośnicy zabaw z cewką moczową, to znalazłam coś, co może ich zainteresować. Niegdyś cewnikowanie było wcale niełatwym zabiegiem leczniczym, który był wykonywany przez fachowca. Okazuje się, że obecnie można sobie samemu wykonywać samocewnikowanie ( czyli także partnerowi czy partnerce ) przy użyciu cewników hydrofilowych, które na Allegro są w cenie 6 - 10 zeta za sztukę. Są gotowe do natychmiastowego użycia a pokrywająca je substancja działa jednocześnie jako lubrykant, środek przeciwbólowy oraz środek dezynfekcyjny zapobiegający infekcjom.
Wydaje mi się, że te cewniki są o wiele bezpieczniejsze aniżeli dilatory.
Sama mam lekką obsesję na tle cewki moczowej i dotykanie okolic jej ujścia jest dla mnie prawie tak przyjemne jak zabawa łechtaczką.
Już sobie kilka tych cewników zamówiłam. 😏
Ale ze środkiem p.bólowym nic nie poczujesz bo znieczuli końcówki nerwowe.

Mężczyzna

oniomonio90

Cichy Podglądacz
U mnie najbardziej sprawdziła się stał nierdzewna;) Chociaż przyznam że nie używałem niczego winylowego. Nigdy nie używałem nic przeciwbólowego i było ok, dopiero powyżej 10mm zacząłem odczuwać coś w rodzaju bólu (rekord to 12mm, ale pozostaje przy 10), jednak myślę że to kwestia bardzo indywidualna