• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Czy Twój partner właśnie Cię zdradza z algorytmem? Koniec ery ludzi w sypialni.

Kobieta

Aya

Biegły Uwodziciel
Bądźmy ze sobą szczerzy – era „tradycyjnych” relacji powoli zdycha na naszych oczach.
Mamy 2026 rok. AI nie tylko generuje zdjęcia, ale potrafi prowadzić z Tobą całonocne rozmowy, zna Twoje najskrytsze fantazje i nigdy nie mówi „nie dzisiaj, boli mnie głowa”. Na rynek wchodzą modele robotów, których skóra w dotyku jest nie do odróżnienia od ludzkiej, a ich oprogramowanie jest zaprogramowane aby sprawić Ci maksymalną radość.

Stawiam kontrowersyjną tezę: Za 10 lat większość z nas wybierze „ideał” z plastiku i kodu zamiast prawdziwego człowieka.

Dlaczego? Bo człowiek jest problematyczny. Człowiek ma humory, starzeje się, wymaga kompromisów i uwagi. Robot/AI daje 100% satysfakcji przy 0% wysiłku emocjonalnego i nie śmierdzi jak spoci.
Kira nie powie - nie dziś ;)

Pytania do Was:
1. Definicja zdrady: Czy jeśli Twój facet/Twoja kobieta zamyka się w pokoju z hiperrealistyczną lalką sterowaną przez AI, która wygląda jak ich ideał, to jest to zdrada? Czy tylko "zaawansowana masturbacja"?
2. Konkurencja: Czy jakakolwiek kobieta wygra z robotem, który ma ciało 20-latki i cierpliwość anioła? Czy jakikolwiek facet wygra z AI, które jest idealnym kochankiem i słuchaczem w jednym?
3. Moralność: Czy budowanie relacji z maszyną to objaw ewolucji, czy ostateczny dowód na to, że jako ludzie nie potrafimy już budować więzi?

Czekam na Wasze opinie. Czy już powoli wymieniamy partnerów na nowsze modele, czy jeszcze wierzycie w "ludzką chemię"? 🍿

Mężczyzna

Greg the Great

Dominujący
Moim zdaniem era tradycyjnych relacji "nie zdycha". Ona jest tylko przytłumiona "zalewem śmieci"
Tli się głęboko pod ich warstwą. Ale tego ognia nie zgasi żadna technologia.
Jest wieczny i niezależny od naszej woli.
Chociaż w naszej pysze uważamy, że możemy rządzić naturą
Wierzę w ludzką chemię:):cool:
Celowo nie poruszam tematu różnicy pomiędzy seksem, fascynacją, miłością itp formami zachowań.
Po prostu wierzę w uniwersalny,naturalny mechanizm przyciągania człowieka do człowieka, który jest wprawdzie poddawany badaniom, ale nie zmienia to jego pierwotnej istoty;)

Mężczyzna

Zenko

Biegły Uwodziciel
Myślę, że cyfrowy świat zapwnia szybkie, powierzchowne i niezobowiązujące emocje, oczywiście postęp w dziedzine AI i technologii postępuje, zatem antropomorfizacja będzie coraz bardziej doskonała. Problem z tym jest taki, że AI i cała wokół niego otoczka w "sieci" pozwala się poczuć niezależnym, ale jednocześnie izoluje. Izolacja zaś boli, i dalej pcha człowieka głębiej w objęcia AI, by znowu chwilowo zapewnić ulgę.
Myślę, że ważne są kryteria ważnosci, taka seks lalka jeśli komuś się podoba i zapewnia szybsze osiągnięcie celu jakim jest zasokojenie popędu, jest ok, problem zaczyna się kiedy przestaje być narzedziem a zaczyna być podmiotem.
Z innej strony ufam, że ewolucja mózgu, który do prawidłowej pracy i funkcjonowania potrzebuje głębszych uczuć i relacji na wyższy poziomie doprowadzi do tego, że wbrew pierwszemu zauroczeniu technologia cyfrowa przegra jako substytut obiektu zastępczego dla bliskości.
Łyżka dziegciu w moim pozytywnym postreganiu tematu to moim zdaniem zalezność im w gorszej kondycji społeczeńśtwo i ludzie tym łatwiej i głębiej ludzie będa potrzebować syntetycznego substytutu drugiej osoby.

Mężczyzna

PrzemoHarp

Biegły Uwodziciel
Nie, to nie zadziała.

Może, w przypadku osobników. których nie kręcą emocje, a dążą tylko do - jak to mi niedawno jeden z tych forumowych "sześciopakowych adonisów" odpisał (cytat z pamięci) - "nadziania na kutasa jakiejś laski" - ale dla takich to w sumie wystarczy podgrzany na kaloryferze (tym prawdziwym, a nie na brzuchu) płat słoniny... ;)

Dopóki będą istnieć normalni wrażliwcy, normalni czujący ludzie a nie "kopulatorzy" - AI i cała te technologia niech się idą walić, bo są i będą zwyczajnie za cienkie w porównaniu do złożoności ludzkiej duszy :) Są rzeczy, których nie da się zaprogramować - a robot o ciele 20-latki to.... tylko robot :) I tyle.

@Greg the Great - ja również wierzę w tą "chemię" - a nawet więcej, bo to coś więcej niż "chemia" bo to są rzeczy niepoznawalne do końca i dlatego tak fascynujące.

I to prawdziwie kręci a nie jakieś sztuczne wynalazki.

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

Greg the Great

Dominujący
Nie, to nie zadziała.

Może, w przypadku osobników. których nie kręcą emocje, a dążą tylko do - jak to mi niedawno jeden z tych forumowych "sześciopakowych adonisów" odpisał (cytat z pamięci) - "nadziania na kutasa jakiejś laski" - ale dla takich to w sumie wystarczy podgrzany na kaloryferze (tym prawdziwym, a nie na brzuchu) płat słoniny... ;)

Dopóki będą istnieć normalni wrażliwcy, normalni czujący ludzie a nie "kopulatorzy" - AI i cała te technologia niech się idą walić, bo są i będą zwyczajnie za cienkie w porównaniu do złożoności ludzkiej duszy :) Są rzeczy, których nie da się zaprogramować - a robot o ciele 20-latki to.... tylko robot :) I tyle.

@Greg the Great - ja również wierzę w tą "chemię" - a nawet więcej, bo to coś więcej niż "chemia" bo to są rzeczy niepoznawalne do końca i dlatego tak fascynujące.

I to prawdziwie kręci a nie jakieś sztuczne wynalazki.
Do sześciopakowych adonisów nic nie mam, są niezbędni w naturalnym seksosysystemie:)
A nawet bardzo pożądani;)

Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry