• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Czy romantyzm i fantazja jest jeszcze w cenie ?

Mężczyzna

Marcin 43

Dominujący
Dzięki za wpis.

Internet to anonimowość, więc tu wychodzą najprostsze, instynktowne potrzeby. Brak oceny, konsekwencji. Źle zareagujesz, to najwyżej już nie będzie z Tobą pisał. Kiedy wychowują facetów na twartych bez uczuć

Uwielbiam takie analizy -"Chłop miał "nie być piz...ą", "być twardy a nie miętki", nie pokazywać uczuć, nie płakać"

To jest ewidentny brak umiejętności wyrażania uczuć i emocji lub strach przed ich okazywaniem, który jest efektem takiego wychowania Problemy z budowaniem relacji budują samotność. Pojawia się desperacja i głód emocjonalny. Pokazywanie fotek penisa, to nic innego jak potrzeba akceptacji: osoba nie rozumie, że to tak naprawdę odrzuca po drugiej stronie, liczy, że ta druga osoba odbiera to podobny sposób jak On sam.

Teraz szczególnie dużo młodych kobiet zdaje sobie sprawę z przewagi wynikającej z tego, że większość mężczyzn szuka relacji online, i to wykorzystuje, wręcz próbując wyciągać pieniądze od takich osób, co uważam za dosłownie podłe.

Widziałem rozmowy na FB z kobietami, gdzie oprócz ogromnej ilości błędów pisowni można było zauważyć totalne zero subtelności, zero kultury, żadnej próby zbudowania czegokolwiek. Tylko szybkie żądania pokazania czegoś i próby umówienia się na seks, jakby kompletnie nie rozumieli, że kobiety już z daleka wyczuwają desperację.

Myślę, że im bardziej będziemy zamykali się w sieci bez pomocy i realnego uświadomienia sobie tego co się dzieje, to będzie tylko gorzej...
Niedawno widziałem podcast na YT gdzie psychoterapeuta z Masculinum rozmawiał z socjologiem.
Okazalo się w jednym badaniu, że kobiety nie chcą by facet okazywał emocje jak smutek czy wzruszenie publicznie.
No i o czym to świadczy?
Świat jest dziwny.

Mężczyzna

artimax

Nowicjusz
Niedawno widziałem podcast na YT gdzie psychoterapeuta z Masculinum rozmawiał z socjologiem.
Okazalo się w jednym badaniu, że kobiety nie chcą by facet okazywał emocje jak smutek czy wzruszenie publicznie.
No i o czym to świadczy?
Świat jest dziwny.
Tyczy się to z pewnością pewnej określonej liczby kobiet. Tak jak jedna woli bardziej stanowczych, tak druga już bardziej tych wrażliwych.

Z drugiej strony Panie zakłamują rzeczywistość w wymaganiach określając, że szukają szczerego, zadradnego, wrażliwego bez nałogów, a finalnie wiadomo że wolą takiego niegrzecznego, co podniesie adrenalinkę nieco częściej.

Mężczyzna

PrzemoHarp

Seks Praktykant
Z drugiej strony Panie zakłamują rzeczywistość w wymaganiach określając, że szukają szczerego, zadradnego, wrażliwego bez nałogów, a finalnie wiadomo że wolą takiego niegrzecznego, co podniesie adrenalinkę nieco częściej.
Niestety bywa, że taki niegrzeczniuch podnosi tą adrenalinę zbyt często i za bardzo - i już wtedy nie jest tak miło.

Kobieta

małami09

Podrywacz
Nienawiść, pogarda do uczucia, nie emocje. ;) Różnica jest spora.
Żadna emocja nie jest zła do okazywania, nawet gniew, złość, bo nie chodzi o to jaka emocja, tylko jak okazujesz. Każda tłumiona przez długi czas emocja jest niezdrowa i prędzej czy później wybucha. Emocje trzeba wyrażać, tylko umieć to kontrolować. Żyć z emocjami, nie żyć emocjami.

Mężczyzna

PrzemoHarp

Seks Praktykant
Nienawiść, pogarda do uczucia, nie emocje. ;) Różnica jest spora.
Żadna emocja nie jest zła do okazywania, nawet gniew, złość, bo nie chodzi o to jaka emocja, tylko jak okazujesz. Każda tłumiona przez długi czas emocja jest niezdrowa i prędzej czy później wybucha. Emocje trzeba wyrażać, tylko umieć to kontrolować. Żyć z emocjami, nie żyć emocjami.
Całe życie się uczymy :) Dzięki za jasne wytłumaczenie.

Mężczyzna

iLovePussy69

Podrywacz
No kolego, jeśli tematy o udostępnianiu żon czy opowiadaniu innym o swojej żonie żeby on mógł sobie zwalić nie są dla Ciebie normalne to masz wielki plus.... ale plus ode mnie to jak minus do akceptacji na tym forum ;)

Pozytywnie zaskoczył mnie partner kiedy rano obudziłam się chora, zadzwonił do pracy, że nie przyjdzie, został ze mną, ugotował mi najgorszy jaki w życiu jadłam rosół, ale ugotował i tulił, troszczył się cały dzień :) Okazało się, że poza przystojnym, twardym skurwielem ma w sobie dużo troski, ciepła i dobrego serduszka ;)
Dobrze napisane!

Kobieta

małami09

Podrywacz
Konsultacja u fachowca zawsze się przyda. A jeszcze bezpłatna....... ;)

W tamtym roku miałam takie rozmowy co tydzień z dzieciakami, bo „co ty masz za problemy”, „przestań”, „nie denerwuj się”. Później takie dziecko, co w przedszkolu dostawało klapsy, albo chociaż burę za to ze krzyczy, robi sobie krzywdę dlatego, że rodzic nie powiedział co z tym smutkiem czy złością zrobić, a tylko wpędził w wyrzuty sumienia ze te emocje w dziecku są, ono podświadomie odbiera ze nie ma na nie prawa. A one muszą ujść, dużo dorosłych ma z nimi problemy, a wystarczyłoby żeby rodzic zaczął od powiedzenia dziecku ze ma prawo być smutne/złe. Osobny temat jest nie radzenie sobie z radością, to też jest nagminne. ;)

Mężczyzna

WysokiCiemnooki

Cichy Podglądacz
No kolego, jeśli tematy o udostępnianiu żon czy opowiadaniu innym o swojej żonie żeby on mógł sobie zwalić nie są dla Ciebie normalne to masz wielki plus.... ale plus ode mnie to jak minus do akceptacji na tym forum ;)

Pozytywnie zaskoczył mnie partner kiedy rano obudziłam się chora, zadzwonił do pracy, że nie przyjdzie, został ze mną, ugotował mi najgorszy jaki w życiu jadłam rosół, ale ugotował i tulił, troszczył się cały dzień :) Okazało się, że poza przystojnym, twardym skurwielem ma w sobie dużo troski, ciepła i dobrego serduszka ;)
@Magia2000 wleciał nowy wątek - Narkotyki - aż mnie ciekawi jak to się rozkręci u chłopaków

Kobieta

Zalotka

Erotoman
Dziewczyny mają rózne wymagania i to jest też fajne. Niepokoi mnie tylko to słowo "zbój" - ale znając już trochę - troszkę - naszą koleżankę, wiem, że nie dałaby się pomiatać prawdziwemu "zbójowi" - i to słowo ma charakter raczej metaforyczny.
Nie mylić męskiego zbója 🥰 z patusem ;)