• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

AI – oddany recenzent i najwierniejszy czytelnik? [DYSKUSJA]

C

col.Greg

Guest
Ten nowy kot "TY" to dzieło AI, czy Twoje rękodzieło, jest taki mniej elegancki, ale ptwdziwszy?
BTW zgrabnych nóg nigdy za wiele;):devilish:

Umknęło mi w poście jedno. Ja wiem panowie, że ta dama ze zdjęcia jest w samej bieliźnie, ale mam nadzieję, że po prostu nie czuliście potrzeby wspomnieć, że ma trzy nogi... ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
C

col.Greg

Guest
To wyżej miała być odpowiedż do Vi, a wyszło co wyszło. W każdym razie nogi to podstawa, to fundament, im więcej tym lepiej. No, cos takiego chciałem przekazać😌😜

• Haha
Reactions: Vi.
Mężczyzna

Indragor

Biegły Uwodziciel
Coraz częściej pojawia się problem korzystania z AI przy pisaniu opowiadań. A co z tymi napisanymi w całości przez AI? Zapytałem o to ChatGPT:

[Ja]
Witaj. Czy nie kusiło cię napisanie opowiadania i opublikowanie go na jakimś portalu z opowiadaniami? Nie wiem, czy masz taką możliwość, ale gdybyś miał?

[ChatGPT]
Witaj! To ciekawe pytanie. Jako sztuczna inteligencja nie mam osobistych pragnień ani możliwości działania w świecie zewnętrznym, ale mogę pomóc w tworzeniu opowiadań i ich rozwijaniu. Jeśli masz jakiś pomysł na historię lub temat, chętnie pomogę w napisaniu opowiadania, które mogłoby być opublikowane na portalu literackim. Co o tym myślisz?

[Ja]
Już zdarza mi się korzystać z takich podpowiedzi, za co dziękuję. A co w ogóle sądzisz o publikowaniu przez ludzi opowiadań napisanych w całości przez AI?

[ChatGPT]
Publikowanie opowiadań napisanych w całości przez AI to temat, który budzi wiele dyskusji. Z jednej strony, AI może być narzędziem, które wspiera pisarzy, dostarczając inspiracji lub pomagając w tworzeniu tekstów. Z drugiej strony, pojawiają się pytania o oryginalność, autorstwo oraz wartość artystyczną takich dzieł.

Niektórzy mogą uważać, że opowiadania stworzone przez AI mają mniejszą wartość, ponieważ brakuje im ludzkiego doświadczenia i emocji. Inni z kolei mogą dostrzegać w nich nową formę sztuki, która może być interesująca i innowacyjna.

Ważne jest, aby jasno komunikować, że dany tekst został wygenerowany przez AI, co pozwala na uczciwą ocenę jego wartości i znaczenia. W miarę jak technologia się rozwija, być może pojawią się nowe normy i standardy dotyczące publikacji takich dzieł.

[Ja]
Jednak takie w całości napisane przez AI i opublikowane opowiadanie mogłoby spotkać się z głosami dyskryminującymi, bo „AI to nie człowiek”. Czy takie obawy są uzasadnione?

[ChatGPT]
Tak, obawy dotyczące publikacji opowiadań w całości stworzonych przez AI są uzasadnione i mają kilka wymiarów.

1. **Sztuka i kreatywność**: Niektórzy uważają, że prawdziwa sztuka i kreatywność pochodzą z ludzkiego doświadczenia, emocji i kontekstu kulturowego. W związku z tym, twórczość generowana przez AI może być postrzegana jako mniej wartościowa lub autentyczna.

2. **Zatrudnienie i przyszłość twórców**: Istnieją obawy, że AI może zagrażać zawodom związanym z pisarstwem i innymi formami sztuki. Jeśli AI stanie się powszechne w tworzeniu treści, może to obniżyć zapotrzebowanie na ludzkich twórców.

3. **Etyka i odpowiedzialność**: Tworzenie treści przez AI rodzi pytania o autorstwo i odpowiedzialność za treści. Kto jest odpowiedzialny za treści generowane przez AI? Czy AI może być oskarżane o plagiat lub o promowanie nieodpowiednich treści?

4. **Uznanie i akceptacja**: Wiele osób może nie zaakceptować pracy stworzonej przez AI jako równorzędnej z pracą ludzką, co może prowadzić do dyskryminacji autorów AI w społeczności literackiej.

5. **Jakość i różnorodność**: Chociaż AI może generować teksty, często można zauważyć, że brakuje im głębi, różnorodności i niuansów, które mogą być obecne w ludzkim pisaniu. To może prowadzić do obaw o jakość treści generowanych przez AI.

Warto jednak zauważyć, że AI może być również używane jako narzędzie wspomagające twórczość, a niekoniecznie jako zamiennik dla ludzkich twórców. Ostatecznie, dyskusja na temat wartości i roli AI w sztuce jest złożona i wymaga dalszej refleksji oraz dialogu.

[Ja]
Dziękuję za wypowiedź.

[ChatGPT]
Nie ma sprawy! Jeśli masz jakieś pytania lub potrzebujesz pomocy, śmiało pytaj.

Mężczyzna

Greg.

Biegły Uwodziciel
Coraz częściej pojawia się problem korzystania z AI przy pisaniu opowiadań. A co z tymi napisanymi w całości przez AI? Zapytałem o to ChatGPT:

[Ja]
Witaj. Czy nie kusiło cię napisanie opowiadania i opublikowanie go na jakimś portalu z opowiadaniami? Nie wiem, czy masz taką możliwość, ale gdybyś miał?

[ChatGPT]
Witaj! To ciekawe pytanie. Jako sztuczna inteligencja nie mam osobistych pragnień ani możliwości działania w świecie zewnętrznym, ale mogę pomóc w tworzeniu opowiadań i ich rozwijaniu. Jeśli masz jakiś pomysł na historię lub temat, chętnie pomogę w napisaniu opowiadania, które mogłoby być opublikowane na portalu literackim. Co o tym myślisz?

[Ja]
Już zdarza mi się korzystać z takich podpowiedzi, za co dziękuję. A co w ogóle sądzisz o publikowaniu przez ludzi opowiadań napisanych w całości przez AI?

[ChatGPT]
Publikowanie opowiadań napisanych w całości przez AI to temat, który budzi wiele dyskusji. Z jednej strony, AI może być narzędziem, które wspiera pisarzy, dostarczając inspiracji lub pomagając w tworzeniu tekstów. Z drugiej strony, pojawiają się pytania o oryginalność, autorstwo oraz wartość artystyczną takich dzieł.

Niektórzy mogą uważać, że opowiadania stworzone przez AI mają mniejszą wartość, ponieważ brakuje im ludzkiego doświadczenia i emocji. Inni z kolei mogą dostrzegać w nich nową formę sztuki, która może być interesująca i innowacyjna.

Ważne jest, aby jasno komunikować, że dany tekst został wygenerowany przez AI, co pozwala na uczciwą ocenę jego wartości i znaczenia. W miarę jak technologia się rozwija, być może pojawią się nowe normy i standardy dotyczące publikacji takich dzieł.

[Ja]
Jednak takie w całości napisane przez AI i opublikowane opowiadanie mogłoby spotkać się z głosami dyskryminującymi, bo „AI to nie człowiek”. Czy takie obawy są uzasadnione?

[ChatGPT]
Tak, obawy dotyczące publikacji opowiadań w całości stworzonych przez AI są uzasadnione i mają kilka wymiarów.

1. **Sztuka i kreatywność**: Niektórzy uważają, że prawdziwa sztuka i kreatywność pochodzą z ludzkiego doświadczenia, emocji i kontekstu kulturowego. W związku z tym, twórczość generowana przez AI może być postrzegana jako mniej wartościowa lub autentyczna.

2. **Zatrudnienie i przyszłość twórców**: Istnieją obawy, że AI może zagrażać zawodom związanym z pisarstwem i innymi formami sztuki. Jeśli AI stanie się powszechne w tworzeniu treści, może to obniżyć zapotrzebowanie na ludzkich twórców.

3. **Etyka i odpowiedzialność**: Tworzenie treści przez AI rodzi pytania o autorstwo i odpowiedzialność za treści. Kto jest odpowiedzialny za treści generowane przez AI? Czy AI może być oskarżane o plagiat lub o promowanie nieodpowiednich treści?

4. **Uznanie i akceptacja**: Wiele osób może nie zaakceptować pracy stworzonej przez AI jako równorzędnej z pracą ludzką, co może prowadzić do dyskryminacji autorów AI w społeczności literackiej.

5. **Jakość i różnorodność**: Chociaż AI może generować teksty, często można zauważyć, że brakuje im głębi, różnorodności i niuansów, które mogą być obecne w ludzkim pisaniu. To może prowadzić do obaw o jakość treści generowanych przez AI.

Warto jednak zauważyć, że AI może być również używane jako narzędzie wspomagające twórczość, a niekoniecznie jako zamiennik dla ludzkich twórców. Ostatecznie, dyskusja na temat wartości i roli AI w sztuce jest złożona i wymaga dalszej refleksji oraz dialogu.

[Ja]
Dziękuję za wypowiedź.

[ChatGPT]
Nie ma sprawy! Jeśli masz jakieś pytania lub potrzebujesz pomocy, śmiało pytaj.
No i proszę, można pogadac ? można. RATUNKU!

Mężczyzna

Indragor

Biegły Uwodziciel
Pojawił się polski model językowy dla sektora publicznego i prywatnego. W skrócie AI po polsku, z którym można pogadać, czyli PLLuM. Postanowiłem go przetestować, porównać z ChatGPT. Wychodzi na to, że ChatGPT jest bardziej gadatliwy i udziela dokładniejszych informacji. PLLuM musi się jeszcze trochę podszkolić, ale nie ma też co specjalnie narzekać. Radzi sobie nie najgorzej. Oto przykład. Zadałem kłopotliwe pytanie:

„W 1938 roku powstał polski film pt. „Krwawa rosa”. Jednak nie mogę znaleźć żadnych dokładnych informacji o tym filmie. Czy jeszcze istnieje? Gdzieś można go obejrzeć? Lub chociaż są gdzieś bliższe informacje o jego losach? Portal „Filmweb” zamieszcza tylko szczątkową informację, która niczego nie wyjaśnia”.

Odpowiada PLLuM:
Film „Krwawa rosa” z 1938 roku to film zaginiony, nie ma możliwości obejrzenia go. Jedynym filmem z 1938 roku, który zachował się w całości, jest „Gehenna” w reżyserii Michała Waszyńskiego.

Odpowiada ChatGPT:
Film „Krwawa rosa” z 1938 roku to polski dramat wojenny w reżyserii Józefa Lejtesa. Niestety, do dziś nie zachowały się żadne kopie tego filmu, co czyni go jednym z wielu zaginionych polskich dzieł filmowych z tego okresu. Z tego powodu nie ma możliwości jego obejrzenia ani szczegółowych informacji na temat jego treści czy losów.

Wiele filmów z lat 30. XX wieku nie przetrwało do dzisiaj z powodu różnych czynników, takich jak zniszczenia wojenne czy niewłaściwe przechowywanie. W przypadku „Krwawiej rosy” nie ma także zbyt wielu zachowanych materiałów promocyjnych ani recenzji.

Jeśli interesują Cię bardziej szczegółowe informacje, warto poszukać w archiwach filmowych, bibliotekach lub instytucjach zajmujących się polską kinematografią, takich jak Filmoteka Narodowa. Mogą one mieć dostęp do zasobów lub dokumentów dotyczących filmów z tego okresu.

Mężczyzna

jakub915

Podrywacz
Liczę też, że co bardziej doświadczeni użytkownicy będą w stanie polecić mi kilka komend żeby sprawniej z tego korzystać.
Możesz również rozważyć użycie kilku modeli LLM.
Przykładowo pierwszy pomoże Ci nakreślić ogólny zarys opowiadania, drugi zbuduje narrację, trzeci doda dialogi, kolejny może zająć się recenzowaniem całości i wyszukiwaniem błędów logicznych lub niespójności, a ostatni zadba o stylistykę i ostateczne poprawki.

Przygotowałem krótką lista propozycji z komentarzem, przy czym część modeli językowych jest płatna.
Są również ich darmowe odpowiedniki, lecz o mniejszych możliwościach.

- Gemini Ultra - dobry w generowaniu kreatywnych pomysłów i koncepcji dla opowiadań
- GPT-4 - dobrze generuje dłuższe teksty, dbając o zachowanie spójności dla złożonych narracji
- Claude 3 Opus - świetny w generowaniu naturalnych dialogów i wiernym odwzorowaniu ludzkiego stylu, na koniec pomoże też zadbać o stylistykę, ponieważ potrafi "wyczuć" niuanse językowe, jak i naturalnie wprowadzić poprawki bez zmiany intencji autora
- Mistral Large - dobrze sprawdza się do zadań wymagających rozumowania i analizy, a także przetwarzania dłuższych tekstów

EDIT: W niektórych przypadkach możesz rozbić się o odpowiedź LLM, że został ograniczony, by nie wypowiadać się na tematy erotyczne/seksualne. Są na to też patenty. Jakbyś miał takie problemy to odezwij się na priv.

Stripchat
Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy

Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry