Oczywiście tak jak piszesz jestem pizdą i lecze tu swoje kompleksyTo nie ja pisalem tutaj o facetach w rurkach. Jak mnie cos nie kreci, to sie tym nie zajmuję z uporem maniaka. Pewnie byles i jestes pisdą, a tutaj popisy nieudolne xD dzieki za rozmowe, rozbawiles mnie.
Co ci nie pasuje w pisowni? Mam tytul Wojewodzkiego Mistrza Ortografii, debilu xD nie masz nic madrego do napisania, to bedziesz sie pisowni teraz czepiac, tak? boze, wypadasz tu naprawde kiepsko. Zamilcz, wstydu sobie oszczedz, jestes jak Jusia Steczkowska w Gwiazdach na lodzie.
W przeciwieństwie do Ciebie mój mistrzuniu naprawdę nie mam potrzeby do zagadywania do facetów na tym forum.Chcesz to idz na priw, nie ma co zasmiecac forum xD jak bardzo chcesz jeszcze o czyms do mnie zagadac.
Dlaczego? Teraz mam misję, przekonać Cię że nie jestem nudziarzemDobra, to odczep się, bo zaprawdę powiadam ci, nudziarzem jestes. A ja nie lubie zbaczac z tematu.
Stwierdzenia, które wymieniłeś w dalszej kolejności, nie wynikają z pierwszego.Jestem starej daty, nie kręcą mnie trenerzy, nie kręcą mnie ladyboye, nie kręcą mnie sztuczne kobiety, faceci w rurkach, nie jestem metroseksualny, nie przejmuje się oceną innych, a jak mnie spytasz jakie kobiety mnie kręcą?
Odpowiem tradycyjne....
Czyli takie bez kutasa między nogami
Do tego już się odniosłem.Cieszę się, że jestem z poprzedniej epoki, gdzie mężczyźni byli mężczyznami, a nie obecnie płaczkami,
Aha. No to ok.Dla mnie starej daty oznacza lata 80 i 90 .
Czyli?uważam , że facet powinien być męski
Chyba każda normalnie myśląca kobieta chce czuć się bezpiecznie przy swoim partnerze.być ostoją rodziny, zadbać o bezpieczeństwo swojej kobiety, czy rodziny, a nie przy kryzysowej sytuacji chować się za nią.
Zależy jakie zdanie.Problem jest inny jak ktoś powie swoje zdanie, sprzeczne z " kulturą lewactwa" jest atakowany, wyzywany wytykany porównywany do krypto AGD i innych, że bije kobiety itp.
Przykłady? Konkrety?Ale jak kultura lewactwa narzuca swoją ideologię
Paradoks tolerancji - to jest clou tematu.Chyba coś jest nie tak? Czy w tych obydwu przypadkach jest równość wyrażania poglądów?
Chwytliwe, ale nieprawdziwe."Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy."
Hehe, pisiaki już mają kim zastąpić zniewieściałych Polaków, bo pozwolili kapitałowi zagranicznemu (w tym naszym braciom z Ukrainy) nasprowadzać tu imigrantów z Afryki, Azji i Ameryki Południowej."Chcemy, żeby wszyscy chłopacy wiedzieli, że:
- mogą płakać
- może być im zimno
- nie muszą być wysocy
- nie muszą lubić piłki nożnej
- nie muszą mieć prawa jazdy
- nie muszą być napakowani
- mogą wybrać sobie zawód
- mogą im się podobać inni chłopcy
- mogą się malować
- nie muszą być głową rodziny
- nie muszą lubić sportu
- mogą lubić różowy
- nie muszą być "hej do przodu"
- mogą interesować się sztuką i modą
- mogą lubić filmy romantyczne"
Ten plakat nie spodobał się niektórym "prawdziwym polskim patriotom" jak Wojciech Wencel (poeta popierający PiS) i Krzysztof Bosak, którzy dopatrzyli się w tym "genderowej indoktrynacji". W deklaracji afirmacji dla różnorodności, nonkonformizmu i indywidualizmu.
Ładne, dziekuje. Cofam o nudziarzu, postarales sie chopie <3Dlaczego? Teraz mam misję, przekonać Cię że nie jestem nudziarzem
Ale to nie ja się przyczepiłem
Widać, że jesteś bardzo szybki, inteligencja goniła Cię całe życie, ale Twoja szybkość nie pozwoliła Cię jej dogonić.
Prawda.Stwierdzenia, które wymieniłeś w dalszej kolejności, nie wynikają z pierwszego.
Wiesz, co działo się w innych epokach? Do których można odnosić różne tzw. tradycje?
Heliogabal, rzymski cesarz z III w., był transwestytą i biseksualistą wolącym mężczyzn.
Przez stulecia w teatrach role kobiet odgrywali przebrani mężczyźni, z czego w niektórych epokach były to eunuchy.
W czasach nowożytnych u wyższych warstw społecznych wśród mężczyzn popularne były kolorowe obcisłe spodnie, a także peruki i puder. Modę na pudrowane peruki zapoczątkował prawdopodobnie król Francji Ludwik XIII.
Michelangelo Buonarroti, bodaj najsłynniejszy rzeźbiarz wszech czasów, najprawdopodobniej był gejem - wystarczy spojrzeć na jego rzeźbę Dawida.
XIX-wieczni artyści nieraz byli dandysami, czyli wręcz przesadnie dbali o wygląd i elegancję.
Beau Brummell ponoć potrzebował pięciu godzin dziennie na przebranie się.
Widzisz, bycie starej daty nijak nie oznacza heteroseksualizmu i odcinania się od metroseksualizmu, a bycie nie-starej daty nijak nie oznacza homoseksualizmu ani lubienia metroseksualizmu.
Sam lubię nosić szarawary i ogólnie luźne, wygodne ciuchy (choć przy tym również kolorowe) i w najmniejszym stopniu nie pociągają mnie shemale ani mężczyźni, bo jestem hetero, a nie jestem ani starej daty, ani homofobem, ani krzewicielem "wzorców prawdziwej, tradycyjnej męskości".
Do tego już się odniosłem.
Nie masz pojęcia o poprzednich epokach.
Dodam jeszcze tylko, że pewnie kiedyś było tak, że mężczyźni częściej ukrywali swój emocjonalny ból, a później się wieszali zamiast szukać pomocy. Czy to uważasz za prawdziwą męskość? Jeśli tak, to: taka męskość musi odejść. Na zawsze.
Kilka lat temu uczennice i uczniowie poznańskiego liceum akademickiego zrobili taki plakacik z okazji dnia chłopaka:
![]()
Krzysztof Bosak o akcji poznańskiego liceum: "Genderowa indoktrynacja"
O plakacie przygotowanym przez uczniów Liceum Akademickiego z ulicy Różanej zrobiło się głośno w sieci.epoznan.pl
"Chcemy, żeby wszyscy chłopacy wiedzieli, że:
- mogą płakać
- może być im zimno
- nie muszą być wysocy
- nie muszą lubić piłki nożnej
- nie muszą mieć prawa jazdy
- nie muszą być napakowani
- mogą wybrać sobie zawód
- mogą im się podobać inni chłopcy
- mogą się malować
- nie muszą być głową rodziny
- nie muszą lubić sportu
- mogą lubić różowy
- nie muszą być "hej do przodu"
- mogą interesować się sztuką i modą
- mogą lubić filmy romantyczne"
Ten plakat nie spodobał się niektórym "prawdziwym polskim patriotom" jak Wojciech Wencel (poeta popierający PiS) i Krzysztof Bosak, którzy dopatrzyli się w tym "genderowej indoktrynacji". W deklaracji afirmacji dla różnorodności, nonkonformizmu i indywidualizmu.
Najpierw taniec na lodzie, teraz pierwsza miłość, jakie jeszcze są tytuły w Twojej ulubionej filmotece?Nie bez powodu nie cierpie aktora Ploszajskiego Lukasza z Pierwszej Milosci (ten pajac gral w czyms innym?). Jego wypowiedz... ze mezczyzni w obcislych spodniach to wbrew tradycji i niemeskie...
XD
Z ciekawości poszukałem na google wypowiedź tego aktora, oprócz tego o obcisłych spodniach stwierdził też że chodzenie do psychologa lub dietetyka jest nie męskie, nosz kurwa jego mać jaki dzbanPrawda.
Nie bez powodu nie cierpie aktora Ploszajskiego Lukasza z Pierwszej Milosci (ten pajac gral w czyms innym?). Jego wypowiedz... ze mezczyzni w obcislych spodniach to wbrew tradycji i niemeskie... Hej, a co sadzicie o kobietach, ktore same z siebie pierdolą o kurewsko ubranych laskach itp.? Patologia panienko, ty zazdroscisz, ze na ciebie nie lecą? Zal ci, ze nie masz tyle swobody? Nie rozumiem samcow, ktorzy maja za punkt honoru zaznaczyc, iz sa hetero, ale jednak zaatakowac na zasadzie "najlepsza obrona jest atak", facetow niehetero. Nikt was nie pytal...
Robicie to zeby pokazac sie jakims potencjalnym laskom, ze jestescie tak bardzo hetero iz nawet zwalczacie aktywnie odmiencow
czy zeby obronic tylek, bo bardzo sie boicie duzego pana z wielkim fiutem
XD