Bądź naturalny odważny męski
A co to znaczy "być męskim"? Archetypów męskości jest naprawdę wiele, nieraz nawzajem się wykluczających. Obstawiam np., że niejaka Olfaktoria (Dorota Goldmann) poprzez męskość rozumie coś mocno innego niż kobieta mająca inne podejście.
(swoją drogą, biorąc pod uwagę, jak bardzo roszczeniowa i zimna jest Olfaktoria, to trudno się dziwić, że istnieje typ facetów zwanych incelami - niezależnie od istnienia mizoginii i tego, co nazywa się manosferą, redpillem i blackpillem)
Jak powie NIE, odpowiedz „może to i lepiej”
Z drugiej strony, banałem jest stwierdzenie, że pozory mylą. A są ludzie, którzy zyskują po bliższym poznaniu. Czasem tak jest, że po raz pierwszy stykamy się z kimś akurat wtedy, gdy ten ktoś jest w gorszym momencie swojego życia i w złym stanie psychicznym, co przekłada się na jego zachowania i postępowanie. Czasem łatwo jest wyciągnąć pochopne i zbyt daleko idące wnioski na czyjś temat.
Nie wspominając już o tym, że jak ktoś jest odludkiem nieprowadzącym żadnego życia towarzyskiego, to ma pod górkę przy szukaniu partnerki. Zwłaszcza jeśli jest mocno sceptycznie nastawiony do portali randkowych.
Np. za mną do dziś ciągnie się to, że w latach studenckich unikałem kontaktów towarzyskich, za to musiałem toczyć poważne zmagania z nerwicą i depresją. I obecnie moje samotne życie toczy się między pracą a domem, jest monotonne, jałowe, pozbawione zarówno seksu, jak i bliskości, jak i perspektyw.