No ja pracuje od 18 do 6 rano, czasem nawet 5x w tyg, śpię po 3-4h, kiedyś tak samo pracowałem i było ok, nie wiem może już wiek swoje robi a mam 39 lat
To dużo wyjaśnia, a i najbardziej produktywny wiek w łóżku to 20-30 lat...
Sam po sobie widzę, że od 30-tki mam mniejszą ochotę na seks niż dawniej (choć nie małą), a coraz większą na zwyczajne przytulanki lub spędzenie czasu z kobietą w poza łóżkowy sposób.
Z rzeczy które bardzo pomogły mi to zmiana trybu życia (wiem, że może nie być to u Ciebie możliwe), zredukowanie ilości śmieciowego jedzenia (tłuste, smażone, słodycze i dania w 5 min), sięganie po białkowe produkty zamiast tłuszczów czy węglowodanów/cukrów. Jako przekąski: orzechy włoskie lub nerkowca, ciemna czekolada, banany. Poza tym jeśli prowadzisz głównie nocny tryb życia to zbadaj sobie witaminę D3, ona potrafi dać mocno w dupę z nastrojem, ilością energii, a i hormony potrafią powariować.
W kwestii suplementów, dla zwiększenia wydolności i możliwości można rozważyć rozsądne ilości Cytruliny lub L-argininy (powszechnie znana jako przedtreningówka na siłowni) - działa podobnie do viagry z tą różnicą, że poprawia ukrwienie całego organizmu i zwiększa wydolność poprzez lepsze ukrwienie poszerzając światło żył, nie tylko
przyjaciela. Tylko standardowo "Przeczytaj ulotkę przed zastosowaniem" no i jeśli masz niskie ciśnienie to uważaj, bo one dodatkowo obniżają.
Odnośnie leków nie wypowiem się, bo nie jestem lekarzem i nie chcę Ci źle doradzić.
Jedyna kwestia to warto w pierwszej kolejności przejrzeć skutki uboczne, jak choćby leku poleconego przez kolegę powyżej:
Wśród osób stosujących lek bardzo często pojawiał się ból głowy.
Często miały miejsce: zawroty głowy; zaburzenia widzenia jak brak ostrości, nadwrażliwość na światło czy nieprawidłowe widzenie barw; uderzenia gorąca; nagłe zaczerwienienie twarzy; niestrawność; uczucie zatkanego nosa.
Niezbyt często u osób stosujących sildenafil pojawiały się: uczucie zmęczenia i senności; zaczerwienienie i ból oczu; podwójne widzenie; szum w uszach; zawroty głowy; bóle w klatce piersiowej; kołatanie serca; przyspieszone bicie serca; bóle mięśni; osłabienie czucia; wysypka skórna; nudności i wymioty; suchość w jamie ustnej.