• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Tabletki antykoncepcyjne dla mężczyzn

Mężczyzna

czuly_kochanek

Podrywacz
Do tej pory to przeważnie kobiety brały na siebie temat antykoncepcji hormonalnej, jej skutków ubocznych i regularnego pilnowania, co by nie było „niespodzianek”. A teraz wychodzi na to, że niedługo to panowie będą mogli łykać pigułki, żeby uniknąć niechcianej ciąży.

I tu pytanie do Was:
- Czy mężczyźni są gotowi, żeby regularnie pamiętać o tabletkach?
- Czy kobiety zaufałyby swoim partnerom na tyle, żeby całkowicie scedować na nich antykoncepcję?
- Czy to w ogóle dobry pomysł, czy lepiej, żeby każdy sam dbał o własne zabezpieczenie?
- A może jednak warto rozważyć temat wazektomii?

Mężczyzna

Gloswdyskusji

Seks Praktykant
Z punktu widzenia męskiej fizjologii, moim zdaniem nie jest możliwe, żeby tabletka u faceta zadziałała tak, jak u kobiety. Facet potrzebuje testosteronu do: produkcji plemników, libido, erekcji. Więc tabletka odpada, chyba że ma raka prostaty, to już zupełnie inna sprawa... Zostaje wazektomia lub guma. Każdy sobie odpowie sam, co by wolał 😉

Mężczyzna

DruhBoruch

Podrywacz
Nikt, kto zamienił gumki na wazektomię nie powie, że chciałby wrócić do tych pierwszych. Piszę z doświadczenia. Dlatego polecam ten zabieg każdemu.

Mężczyzna

DruhBoruch

Podrywacz
Jak trafisz na dobrego lekarza, to na drugi dzień zapominasz o zabiegu. Wiadomo, z początku nie wolno dźwigać ciężarów, ale po zdjęciu opatrunku nie czułem żadnego dyskomfortu. Piszę to z perspektywy osoby, które podwiązała się prawie 20 lat temu, doktor który wykonywał zabieg zdążył już umrzeć, ale po tylu latach jestem pewien, że technika mogła tylko pójść do przodu.

Mężczyzna

DruhBoruch

Podrywacz
Tak procedura odwrócenia wazektomii jest sporo droższa niż sam zabieg, dodatkowo im później się na nią zdecydujesz, tym mniejsza szansa powodzenie. Ja nigdy dzieci mieć nie chciałem więc wątpliwości żadnych nie było. Świeć Panie nad duszą doktora Siwika, który nie robił problemu z wykonaniem wazektomii u 25-letniego bezdzietnego szczyla.

Kobieta

DamaPik

Podrywacz
O to chodzi. Pomimo wazektomii, z każdą partnerką rezygnacja z gumek następowała dopiero po dłuższej znajomości. Nie wyobrażam sobie przygodnego seksu polegając jedynie na podwiązaniu, które nie chroni przed chorobami wenerycznymi.
Dokładnie tak. I ja dzisiaj doceniam prezerwatywy. Tyle przygodnego seksu i aż dziwne, że niczego nie złapałam. Dzisiaj guma obowiązkowa.

Mężczyzna

Sex&Orgasm

Podrywacz
Podpisuję się pod wazektomia, też zrobiłem i teraz tylko żyć nie umierać.
W moim przypadku już dzieci mamy .