• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Skomplikowana sytuacja

Mężczyzna

forg

Biegły Uwodziciel
Jak wskażesz któregoś jako ojca, ten będzie miał 6 miesięcy na zaprzeczenie ojcostwa, i jeżeli miżnie ten termin będzie płacił na korepetycje :cool:
A jaki to ma związek z ewentualnym orzekaniem o winie?

No i odniesiesz się do tego o co zapytałem? Kto ma "dać rozwód"?

Mężczyzna

Hakuzery

Podrywacz
A jaki to ma związek z ewentualnym orzekaniem o winie?

No i odniesiesz się do tego o co zapytałem? Kto ma "dać rozwód"?
Ustalenie ojcostwa nie ma żadnego związku z rozwodem.
Sąd udziela rozwód, a jeżeli obie strony się zgadzają to nie ma powodu do orzekania winy.

Mężczyzna

forg

Biegły Uwodziciel
Ustalenie ojcostwa nie ma żadnego związku z rozwodem.
Sąd udziela rozwód, a jeżeli obie strony się zgadzają to nie ma powodu do orzekania winy.
Czyli rozumiem, że zastosowałeś "skrót myślowy". Bo w tym dzikim kraju sądy orzekające rozwody to kobiety i facet ma przerąbane. Czyli "da mu rozwód" miałeś na myśli, że puszczająca się na lewo łaskawie się zgodzi?

Kobieta

Blackswan

Podrywacz
Powinnaś mieć nick Maria Magdalena.

Natomiast według AI: Dziecko poczęte ze zdrady (tzw. bękart) nie jest automatycznie podstawą do orzeczenia rozwodu z winy żony, ponieważ kluczowy jest trwały i zupełny rozkład pożycia małżeńskiego, który musi poprzedzać zdradę, a także fakt, że dziecko to nie jest dowodem na samą zdradę ani nie wpływa na ustalenie winy w rozkładzie pożycia. Sąd ocenia zdradę jako podstawę winy, jeśli faktycznie doprowadziła do zerwania więzi w małżeństwie, a nie gdy nastąpiła już po rozpadzie związku, jak wskazuje orzecznictwo SN.

Mężczyzna

Hakuzery

Podrywacz
Powinnaś mieć nick Maria Magdalena.

Natomiast według AI: Dziecko poczęte ze zdrady (tzw. bękart) nie jest automatycznie podstawą do orzeczenia rozwodu z winy żony,....
No ale chyba żaden sąd, po skutecznym zaprzeczeniu ojcostwa nie zmusi faceta do wychowywania nieswojego potomstwa.

Mężczyzna

Hakuzery

Podrywacz
Autorka zapytała, czy mąż może się domagać rozwodu z jej winy. Ja myślę, że byłby głupi gdyby tak nie zrobił. Plus orzeczenie o zaprzeczeniu ojcostwa.
A co ma dzięki temu uzyskać?
Jeszcze ją wqrwi, i Autorka pójdzie do papugi, a ten z niewiernej, przed sądem zrobi Anne Karenine, i sprytny, zdradzony małżonek wyjdzie w skarpetach.

Mężczyzna

forg

Biegły Uwodziciel
A co ma dzięki temu uzyskać?
Na przykład jeśli mają dzieci to może dzieci zostaną z nim?
Może alimenty pani będzie mu płaciła?
A może po prostu zyska poczucie sprawiedliwości?

Oczywiście czekam aż ktoś napisze, że z całą pewnością to wina faceta, że nasza bohaterka zaszła w ciążę z innym. Przecież gdyby miała to wszystko co chciała to by z innym nie poszła :)

Kobieta

MagdaMagdalena

Cichy Podglądacz
Na przykład jeśli mają dzieci to może dzieci zostaną z nim?
Akurat dzieci nie mamy i to będzie mam nadzieję nasze pierwsze
Oczywiście czekam aż ktoś napisze, że z całą pewnością to wina faceta, że nasza bohaterka zaszła w ciążę z innym. Przecież gdyby miała to wszystko co chciała to by z innym nie poszła :)
W każdym razie to nie będą moje słowa

Kobieta

MagdaMagdalena

Cichy Podglądacz
Czyli zakładasz, że to dziecko małżeńskie, albo, że z wybaczeniem, będzie się wiązać odstąpienie od ustalenia ojcostwa?
No jeśli faktycznie dojdzie do testu na ojcostwo (do czego ma oczywiście prawo i nie będę miała mu tego za złe) to mam nadzieję że okaże się że to jego, a jeśli zdecyduje się jednak odstąpić od ustalenia ojcostwa (nie padła z jego strony jeszcze też żadna ostateczna deklaracja a jedynie wspominał o czymś takim) to jego wola

Mężczyzna

Hakuzery

Podrywacz
a jeśli zdecyduje się jednak odstąpić od ustalenia ojcostwa (nie padła z jego strony jeszcze też żadna ostateczna deklaracja a jedynie wspominał o czymś takim) to jego wola
Nie, żebym się wtrącał w Twoje sprawy, ale może być różnie, więc radziłbym dyskretnie ustalić i mieć na wszelki wypadek dokumentacje, kiedy się o ciąży dowiedział, w związku z terminem na wystąpienie o ustalenie ojcostwa.

Kobieta

Krystyna.X

Biegły Uwodziciel
Ja mam inne pytanie. Po kiego ten temat? Co dadzą odpowiedzi w komentarzach?
I chociaż ranga samego problemu jest inna, to samo pytanie mieści się w grupie: Złamałam paznokieć. Radźcie, co w tej sytuacji powinnam zrobić. Lub inne w tym samym stylu: Wybieram się do fryzjera. Jaką fryzurę mam wybrać? Przedłużyć, bo zawsze długie mi się marzyły, skrócić, bo może w takich mi najlepiej, a może całkiem zgolić, bo tak mi się podobało u innej?

O konsekwencjach niechcianej(chyba) ciąży trzeba było myśleć wcześniej. A tak wychodzi na to, że jesteś osobą nieodpowiedzialną. Chyba że wracając z wieczornej mszy zostałaś zgwałcona przy murze kościelnym, wtedy wycofuję ocenę.
Tak już całkiem na poważnie. Forum ani to, ani żadne inne nie jest miejscem na zadawanie tego typy pytań. i czekanie na właściwej odpowiedzi. W pierwszej kolejności powinna być szczera i rzeczowa rozmowa z partnerem. Dopiero po niej zaniechanie działania i zostawienie stanu, jakim jest – dziecko jest męża, on wszystko wybacza, ty obiecujesz, że nigdy więcej itp. Lub druga opcja, kiedy współmałżonek chce rozwodu, podjęcie odpowiednich kroków i wizyta u prawnika specjalizującego się rozwodach.

Mężczyzna

Hakuzery

Podrywacz
A co ma dowiedzenie się o ciąży z biegiem terminu na odrzucenie ojcostwa?
Bo ma na to 6 miesięcy, od kiedy się dowiedział, że ma być ojcem. Potem, to już musi pchać wózek, choćby z czarnym Chińczykiem ;)
Ja mam inne pytanie. Po kiego ten temat? Co dadzą odpowiedzi w komentarzach?
A jam mam pytanie, o co Ci chodzi? Jak jest dział "Związki", to chyba oprócz zawiązań dotyczy również rozwiązań :cool: