Ja mam inne pytanie. Po kiego ten temat? Co dadzą odpowiedzi w komentarzach?
I chociaż ranga samego problemu jest inna, to samo pytanie mieści się w grupie: Złamałam paznokieć. Radźcie, co w tej sytuacji powinnam zrobić. Lub inne w tym samym stylu: Wybieram się do fryzjera. Jaką fryzurę mam wybrać? Przedłużyć, bo zawsze długie mi się marzyły, skrócić, bo może w takich mi najlepiej, a może całkiem zgolić, bo tak mi się podobało u innej?
O konsekwencjach niechcianej(chyba) ciąży trzeba było myśleć wcześniej. A tak wychodzi na to, że jesteś osobą nieodpowiedzialną. Chyba że wracając z wieczornej mszy zostałaś zgwałcona przy murze kościelnym, wtedy wycofuję ocenę.
Tak już całkiem na poważnie. Forum ani to, ani żadne inne nie jest miejscem na zadawanie tego typy pytań. i czekanie na właściwej odpowiedzi. W pierwszej kolejności powinna być szczera i rzeczowa rozmowa z partnerem. Dopiero po niej zaniechanie działania i zostawienie stanu, jakim jest – dziecko jest męża, on wszystko wybacza, ty obiecujesz, że nigdy więcej itp. Lub druga opcja, kiedy współmałżonek chce rozwodu, podjęcie odpowiednich kroków i wizyta u prawnika specjalizującego się rozwodach.