• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Sex po 50-tce

Mężczyzna

Ragnar74

Cichy Podglądacz
Hej . Jestem po pięćdziesiątce żona jeszcze przed ale od jakiegoś czasu u żony jest widoczny brak zainteresowania seksem , kochamy się raz nieraz dwa razy w tygodniun ale nie tak jak kiedyś , nie jest już taką diablicą lubiącą długi sex z przebierankami z gadżetami. Teraz mam takie wrażenie że chce jak najszybciej skończyć . Często wysyłaliśmy sobie sprośne smsy, filmiki , zdjęcia , teraz jak wyślę to albo niema reakcji albo co najwyżej odpowie jakimś uśmieszkiem. Gadżety erotyczne sama kiedyś kupowała seksi ciuszki i inne , teraz jak wyjmę jakieś dildo to tak jak by było pod napięciem udaje że nie widzi . W październiku byliśmy w Turcji i kochaliśmy się codziennie a nawet dwa razy dziennie może nie było tak jak kiedyś ale było fajnie . Jak wróciliśmy do domu to wrzuciła nuda . Parę razy pytałem się czemu tak jest czy chce coś zmienić czy co to odpowiada że jest zmęczona i coś tam ją boli i.t.t.
I tu pytanie do osób w podobnym wieku czy to normalne zachowanie i kobiety czy to jej przejdzie i wróci jak było wcześniej , co zrobić żeby coś się zmieniło na lepsze.

Mężczyzna

ziutek72

Seks Praktykant
Hej . Jestem po pięćdziesiątce żona jeszcze przed ale od jakiegoś czasu u żony jest widoczny brak zainteresowania seksem , kochamy się raz nieraz dwa razy w tygodniun ale nie tak jak kiedyś , nie jest już taką diablicą lubiącą długi sex z przebierankami z gadżetami. Teraz mam takie wrażenie że chce jak najszybciej skończyć . Często wysyłaliśmy sobie sprośne smsy, filmiki , zdjęcia , teraz jak wyślę to albo niema reakcji albo co najwyżej odpowie jakimś uśmieszkiem. Gadżety erotyczne sama kiedyś kupowała seksi ciuszki i inne , teraz jak wyjmę jakieś dildo to tak jak by było pod napięciem udaje że nie widzi . W październiku byliśmy w Turcji i kochaliśmy się codziennie a nawet dwa razy dziennie może nie było tak jak kiedyś ale było fajnie . Jak wróciliśmy do domu to wrzuciła nuda . Parę razy pytałem się czemu tak jest czy chce coś zmienić czy co to odpowiada że jest zmęczona i coś tam ją boli i.t.t.
I tu pytanie do osób w podobnym wieku czy to normalne zachowanie i kobiety czy to jej przejdzie i wróci jak było wcześniej , co zrobić żeby coś się zmieniło na lepsze.
No niestety, zaraz będzie rok jak nic nie było. Żona 51 lat, twierdzi, że nie ma ochoty.

Mężczyzna

Nestor)

Instruktor seksu
Z moich obserwacji wynika, że u większości kobiet w tym wieku zainteresowanie seksem znika
Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale to rzadkość.
Z tym, że co ciekawe nie odczuwają jakiegoś stresu z tego powodu. Jest to dla nich normalny stan

Mężczyzna

ziutek72

Seks Praktykant
Z moich obserwacji wynika, że u większości kobiet w tym wieku zainteresowanie seksem znika
Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale to rzadkość.
Z tym, że co ciekawe nie odczuwają jakiegoś stresu z tego powodu. Jest to dla nich normalny stan
Też to zauważyłem, ale jak z tym żyć?

Mężczyzna

Nestor)

Instruktor seksu
Też to zauważyłem, ale jak z tym żyć?
Musisz radzić sobie sam. To sprawa bardzo indywidualna. Zadna rada kogoś z zewnątrz, a nawet terapeuty nie ma tu wiążącego znaczenia.
To będzie tylko "grzebanie" w głowie;)
Ja poradziłem z tym sobie, ale gdybym o tym napisał na SF, hejt by mnie pożarł:ROFLMAO:
To nie to forum🤷‍♂️, niestety:D

Mężczyzna

ziutek72

Seks Praktykant
Musisz radzić sobie sam. To sprawa bardzo indywidualna. Zadna rada kogoś z zewnątrz, a nawet terapeuty nie ma tu wiążącego znaczenia.
To będzie tylko "grzebanie" w głowie;)
Ja poradziłem z tym sobie, ale gdybym o tym napisał na SF, hejt by mnie pożarł:ROFLMAO:
Dzięki za odpowiedź. Próbuje coś wymyślić, ale też znam hejt na forum.

Kobieta

D'Arc

Dominujący
W takim wieku to ma już prawo się przejeść nawet seks z wygibasami. Daj żonie spokój 😆

Kobieta

D'Arc

Dominujący
Kobiecie może się znudziło, ale dla mnie nie.
Skoro występuje znudzenie jakimiś elementami w systemie, to w celu wstrząśnięcia należy wprowadzić nowy, dodatkowy element do systemu (rzeczywisty lub urojony, jeżeli ktoś brzydzi się szeroko rozumianą zdradą).

Mężczyzna

ziutek72

Seks Praktykant
Skoro występuje znudzenie jakimiś elementami w systemie, to w celu wstrząśnięcia należy wprowadzić nowy, dodatkowy element do systemu (rzeczywisty lub urojony, jeżeli ktoś brzydzi się szeroko rozumianą zdradą).
Próbowałem, uwierz mi. Nie osiąga podniecenia, jest sucha, a na siłę to nic fajnego. O zdradzie, no cóż, jakby była jakaś chętna na zastępstwo, to czemu nie. Ale facetowi trudniej.

Kobieta

D'Arc

Dominujący
W takiej sytuacji dla spokoju psychicznego lepiej pogodzić się z tym i znacznie obniżyć oczekiwania i nadzieje na zmianę, a samemu przekierować swoją energię gdzie indziej. Białe małżeństwo lub pusty związek, poczytaj o tych tematach.

Mężczyzna

forg

Biegły Uwodziciel
Próbowałem, uwierz mi. Nie osiąga podniecenia, jest sucha, a na siłę to nic fajnego.
Przecież to absolutnie zgodne z naturą. Kobieta w tym wieku nie powinna już zachodzić w ciążę zatem natura ją wygasza.
Do tego całkiem naturalne znudzenie codziennością z tym samym facetem. Jak można pożądać kogoś, kogo się widziało w każdej niemalże sytuacji :)?

Mężczyzna

Roger430

Biegły Uwodziciel
To wiek, gdzie w organizmie kobiety zachodzi dużo zmian Rozpoczyna się menopauza. Miesiączki są nieregularne, znikają na dwa -tezy miesiące po czym wracają ni stąd ni z owąd. Czasami przychodzi chroniczne zmęczenie, huśtawka nastrojów. Jednym słowem SKS.