HistoriaW USA nie widzą różnicy pomiędzy Polską a Rosją....

HistoriaW USA nie widzą różnicy pomiędzy Polską a Rosją....
i złodziej, bo każdy pijak to złodziej.I na dokładkę jeszcze kretyn!
pocieszny jesteśWażne, że Ukraińcy nie są rasistami. W Warszawie widziałem pary Ukrainki z czarnoskórym panem, Ukraińca z czarnoskórą panią. Pracowite Ukrainki wybierają też w Polsce pracowitych Hindusów.
Rasizm i ksenofobia rodzi się z kompleksów polskiej prowincji wschodniej. Ja jestem ich pozbawiony.
Nie rozumiem tej niechęci do imigrantów i uchodźców z bratniej Ukrainy! To pracowici i bardzo inteligentni ludzie!
A że konkurencja ze strony Ukrainek może Polkom utrudnić związanie się z najlepszymi czarnoskórymi panami, z najbardziej zaradnymi i przedsiębiorczymi Hindusami w Polsce, to już nie moja sprawa.![]()
Dziwisz się? Tam jest kultura, jak najlepszej sprzedaży siebie,.q jak w RosjiNa naszym rynku matrymonialnym jeśli ktoś celuje w kobiety 30+ to może wybierać pomiędzy samotnymi mamuśkami a kobietami bez bagażu, których nikt wcześniej nie chciał.... może Ukrainki skutecznie wypełnią niszę na tym rynku
To, co jeszcze zauważyłam, że ona zawsze odpierdolone jak stróż na Boże Ciało... mnie się zdarza w dresie pójść do sklepu a Ukrainka nawet jak wychodzi śmieci wynieść to odjebana jak na rozdanie Oskarów![]()
To ciekawe co piszesz, zawsze myślałam, że Ukraina to kraj dużo większy od Polski i dożo zamożniejszy a mówisz, że one na kasę lecą?Dziwisz się? Tam jest kultura, jak najlepszej sprzedaży siebie,.q jak w Rosjimiłości może nie być, ważne żeby dobra partia była
dlatego te wszystkie wschodnie Słowianki wszędzie z aparatami latają, sesje sobie robią, a IG jak z bajki bo chłopa z kasą szukają
No i poczucie 'stylu' .. bo im większy albo drozszy plastik/dres to wiekszy fejm na mieście.
Co do samych związków, tak Ukrainki wypełniły niszę i nie wybrzydzają. Pełno moich kumpli, którzy nie mogli nikogo znaleźć już ochajtanych z Ukrainkami a p0lka by na nich nawet nie spojrzaładla niej to jak wygrać w totka, a Oni szczęśliwi bo maja kobity.
Słyszałem jeszcze legendy ze Ukrainki lepsze w łóżku bo starają się żeby chłopu było dobrze. Jak chłop szczesliwy i jaja puste to i portfel otwarty
I tak to się kręci![]()
Być może tu jest tak, bo są na obczyźnie. Liczą się przede wszystkim profity i na jakiś czas ( a może na dłużej) spokojny byt. Rosjanki mówiły, że lepszy jakikolwiek ale swój. Dlatego tam często było można zobaczyć bardzo ładną dziewczynę z facetem, na którego pewnie większość Polek by nie spojrzała.Dziwisz się? Tam jest kultura, jak najlepszej sprzedaży siebie,.q jak w Rosjimiłości może nie być, ważne żeby dobra partia była
dlatego te wszystkie wschodnie Słowianki wszędzie z aparatami latają, sesje sobie robią, a IG jak z bajki bo chłopa z kasą szukają
No i poczucie 'stylu' .. bo im większy albo drozszy plastik/dres to wiekszy fejm na mieście.
Co do samych związków, tak Ukrainki wypełniły niszę i nie wybrzydzają. Pełno moich kumpli, którzy nie mogli nikogo znaleźć już ochajtanych z Ukrainkami a p0lka by na nich nawet nie spojrzaładla niej to jak wygrać w totka, a Oni szczęśliwi bo maja kobity.
Słyszałem jeszcze legendy ze Ukrainki lepsze w łóżku bo starają się żeby chłopu było dobrze. Jak chłop szczesliwy i jaja puste to i portfel otwarty
I tak to się kręci![]()
I to jest patriotyzm, tak powinno być!Rosjanki mówiły, że lepszy jakikolwiek ale swój. Dlatego tam często było można zobaczyć bardzo ładną dziewczynę z facetem, na którego pewnie większość Polek by nie spojrzała.
Nie wszystko da się przeskoczyć. Podobno miłość bywa ślepa.I to jest patriotyzm, tak powinno być!
Oczywiście że liczy się profit i jak najlepsze zamazpojscie. Same matki swatają córki, póki młode i ładne z jak najbogatszym żeby rodzinie żyło się lepiej (na karb bierzesz cały pakiet) Na bank byliście w egipcie i widzieliście te dziewczyny na magicznych sesjach z ahmedem, co by wyglądać jak kilo miedzi dla cyganaByć może tu jest tak, bo są na obczyźnie. Liczą się przede wszystkim profity i na jakiś czas ( a może na dłużej) spokojny byt. Rosjanki mówiły, że lepszy jakikolwiek ale swój. Dlatego tam często było można zobaczyć bardzo ładną dziewczynę z facetem, na którego pewnie większość Polek by nie spojrzała.
No tak sam pamiętam jak jeździłem na szparagi na Ukrainę.... a nie czekajTo ciekawe co piszesz, zawsze myślałam, że Ukraina to kraj dużo większy od Polski i dożo zamożniejszy a mówisz, że one na kasę lecą?
Ci wszyscy Twoi kumple tacy zarobieni i sponsorują ukraińskie żony a na Polkę ich stać nie było... nie rozumiem?
Może teraz trochę się pozmieniało. Ja mówię to co słyszałem będąc tam jakieś 20 lat temuPs. Byle za swojego ? Może jakiś mały procent unosi się honorem bo wielka 'Rassija' ale parę razy gadałem z dziewczynami że wschodu to one zachwycone naszymi chłopakami bo nie piją
Na Ukrainie to pieniądze mieli i zresztą dalej mają w większości oligarchowie i skorumpowane urzędasy. W reszcie społeczeństwa w większości (może poza tymi największymi aglomeracjami) bieda piszczy jak u nas na przełomie lat 90/00. Przed wojną jak pojechało się na Ukrainę z najniższą krajową naszą to szalało się niemal jak wujek z ameryki który przyleciał właśnie na początku lat 2000 z dolarsami do Polski.zawsze myślałam, że Ukraina to kraj dożo zamożniejszy a mówisz, że one na kasę lecą?
a to nie wynika z kursów walut?Przed wojną jak pojechało się na Ukrainę z najniższą krajową naszą to szalało się niemal jak wujek z ameryki który przyleciał właśnie na początku lat 2000 z dolarsami do Polski.
Dokładnie. Kasę ma kasta i rzesza biedaków na to robi. Długo przed wojną co bogatsi wysyłali rodziny do Polski żeby lepiej żyły, albo zdobywały wykształcenie. (Znałem jedna taka rodzinę, a konkretnie matkę i córkę na przelomie lat 2000) I serio tam zawsze było grubo, ale na pytanie skąd ta kasa to tata wysyła i jakaś firme prowadzi xD a potem nagle ojciec znika, bo go zawinęli i nagle bida w oczy zajrzałaNa Ukrainie to pieniądze mieli i zresztą dalej mają w większości oligarchowie i skorumpowane urzędasy. W reszcie społeczeństwa w większości (może poza tymi największymi aglomeracjami) bieda piszczy jak u nas na przełomie lat 90/00. Przed wojną jak pojechało się na Ukrainę z najniższą krajową naszą to szalało się niemal jak wujek z ameryki który przyleciał właśnie na początku lat 2000 z dolarsami do Polski.
4k euro to 4k euro po 2 stronach wody. Tyle samo kupisz, a nawet zaryzykuje stwierdzenie że w Niemczech więcej. (wystarczy porównać ceny np dm/rossman) To nie jest tak że w Niemczech za 4k kupisz 400 par butów a u nas 1600a to nie wynika z kursów walut?
Jak w Polsce zarobisz 4000zł a w Niemczech 4000Euro to i tu i tu będziesz biedny, ale jak te 4000Ruro przewieziesz z Niemiec do Polski to ta sama kwota nagle zyskuje dużą wartość![]()
Płaca minimalna w Niemczech od 1550 do 1700 euro netto (w zależności od klasy podatkowej, to jest 6 693 - 7 340 zł.4k euro to 4k euro po 2 stronach wody. Tyle samo kupisz, a nawet zaryzykuje stwierdzenie że w Niemczech więcej. (wystarczy porównać ceny np dm/rossman) To nie jest tak że w Niemczech za 4k kupisz 400 par butów a u nas 1600cenowo dogoniliśmy Niemcy, chociaż usługi są tam droższe. Dlatego wielu Polaków teraz wraca, bo różnica jest coraz mniejsza w standardzie życia a zachód oferuje coraz mniej
Ps. Sam jeżdżę do Niemiec na zakupy ... bo jest kurwa taniej. ... chemia, alkohole, części i mechanika, elektronika tam dostaniesz taniej![]()
Ja nie mówię o pensjach i sile nabywczej pieniądza. Mówię o sytuacji kiedy Niemiec ma 4k€ a Polak 16k. Paradoksalnie koszty życia wychodzą porównywalnie... Niemiec na tańsze auta/najem/chemia/tekstylia. My żarcie/usługi/paliwo itp. Na moje się równa. Z resztą rodzinne miasto przy naszych 'odwiecznych przyjacielach' to ludzie się przeprowadzają do Helmutow bo taniej żyć a zakupy w Polsce...Płaca minimalna w Niemczech od 1550 do 1700 euro netto (w zależności od klasy podatkowej, to jest 6 693 - 7 340 zł.
W Polsce płaca minimalna 3600zł netto.
Jest różnica... Ja rozumiem, że jak ktoś w Niemczech zarabia i wydaje to może nie być różnicy, ale jak zarabia tam a wydaje tutaj to różnica jest.
Dlaczego Tusek nie prowadzi u nas Euro... bo jak wyjaśnić Polakom, że Niemiec zarabia 1700 Euro a Polak 800 Euro?
Tak samo z Ukrainą, ceny tam niskie zarobki też niskie... ale jak ktoś z Polski tam jedzie, zamieni PLN na USD i pojedzie z dolarami, które tam wymieni na Hrywny to może poczuć się jak pierdolony bogol.
To samo było na Słowacji, Korony kupowało się po 10-12 groszy to jak się tam pojechało to wszystko wydawało się 3 razy tańsze....
To nie jest tak, że po obu stronach granicy ta sama kwota ma tą samą wartkość.... no dobra, wartość nominalną ma tą samą, ale siłę nabywczą już zupełnie inną.... co kupisz za 100 USD w Polsce a co na Ukrainie?
Polki też się starają jak coś chcą osiągnąć. Ale jak kobieta nie ma ukrytego celu to czy Polka czy Ukrainka to mają w dupie staraniaZaliczyłem trzy Ukrainki i rzeczywiście w łóżku się starają bardziej. Nie mówię że polki są złe ale miałem kilka kobiet które leżały jak kłoda i zero zaangażowania.
| Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
|---|---|---|---|---|
|
|
Miłość, seks, związki - wątek dla niedzisiejszych | Poza tematem | 149 | |
| B | Seks z własną Matką | Fantazje erotyczne | 10 | |
|
|
M Bi szuka kobiety, mężczyzny lub parki na seks bez zobowiązań | Ogłoszenia | 16 | |
| S | Seks z prawiczkiem | Seks | 63 | |
| R | Libido therapy na większą ochotę na seks czy warto? | Porady seksualne | 11 |