• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Seks, związki z Ukraińcami/Ukrainkami

Kobieta

Magia2000

Erotoman
Jako, że przyjaciół zza wschodniej granicy jest u nas bardzo dużo trudno by nie dochodziło do interakcji pomiędzy dwoma narodami zamieszkującymi wspólnie jeden kraj.
  • Statystyku GUS mówią, że w 2024 roku sformalizowano 2556 małżeństw mieszanych między obywatelami Polski i Ukrainy.
  • Zdecydowaną większość stanowią związki polsko-ukraińskie, w których mąż jest Polakiem, a żona obywatelką Ukrainy (ok. 79% takich par, czyli ponad 2000 ślubów rocznie)
  • Związki, gdzie żona jest Polką, a mąż obywatelem Ukrainy, stanowią mniejsść (około 500–535 przypadków rocznie)
Jak myślicie, dlaczego to częściej polscy faceci zdecydują się na ślub z Ukrainką niż ukraiński facet z Polką? Czy wynika to z częstej statystyki, że ukraińskich kobiet jest u nas więcej niż mężczyzn? Wśród dorosłych Ukraińców w Polsce kobiety stanowią 69%–77% w zależności od okresu raportowania więc może coś być na rzeczy, że Ukraińcy idą walczyć, kobiety wysyłają do Polski gdzie miejscowi mężczyźni chętnie się nimi zajmują ;) choć z drugiej strony to jeśli taka przybyszka ma tam męża to tu by Polaka poślubić nie mogła....

Małżeństwa to jedno, ale przecież jest życie seksualne bez formalizowania związku!
Mieliście doświadczenia łóżkowe z sąsiadami/sąsiadkami ze wschodu?
Czy Ukraińcy/Ukrainki różnią się od nas podejściem do seksu, temperamentem, czymkolwiek?
Podzielcie się swoimi doświadczeniami i wrażeniami.

Przez kolejne pokolenia przyjdzie nam żyć w narodzie Polsko-Ukraińskim, oni raczej nie wyjadą i Polska będzie obojga narodów jak przed laty.
Skupcie się na tematach seksu, związków, współżycia i pożycia a nie polityce, taki mały apel na koniec ;)

Mężczyzna

DruhBoruch

Erotoman
Jak myślicie, dlaczego to częściej polscy faceci zdecydują się na ślub z Ukrainką niż ukraiński facet z Polką?
Wystarczy poczytać nasze forum. Pełno tutaj desperatów, którzy wezmą każdą kobietę byle tylko ich chciała. Polki są pod tym względem bardziej wybredne, mają większy wybór i nie muszą się wiązać z biednym Szaszką. W tematach łóżkowych się nie wypowiem, bo jeszcze nie upadłem tak nisko, żeby iść do łóżka z Ukrainką.

Mężczyzna

pokerface2

Cichy Podglądacz
Powiem na przykładzie mojego znajomego. Był samotnym 40-letnim chłopem, który w wyniku niefortunnych zdarzeń odsiedział w więzieniu 5 lat. Ogólnie normalny, pracowity i zadbany facet, jedyne co by mu można było zarzucić to palenie papierosów i brak pracy na umowę, a na czarno w remontówce prywatnie wyciąga więcej niż większość ludzi zatrudnionych na umowach. Polki jakoś nie miał szczęścia sobie znaleźć, a tak się okazało, że spotkał 32-letnią Ukrainkę, która okazała się być nim zainteresowana. Jak sam mówił, nie miał problemu z tym, aby ułatwić jej polskie obywatelstwo, bo sam do stracenia po rozwodzie nic nie miał, a zdawali się być sobą zauroczeni. A z racji iż kolega ze względu na wiek nie miał na co czekać, to po około pół roku ożenił się z nią, a teraz mają syna. Trafil na zaradna ukrainke ktora ogarnia chate, wychowuje dzieciaki smacznie gotuje i dorabia sobie w jakims tam beauty. Na spotkaniu zakrapianym mowil ze kobiecinie niczeka nie brakuje, ze w lozku hamulcow nie ma, nie jest pretensjonalna a jak sam stwierdzil nie mial sam nic do.zaoferowania kobiecie z Polski i to jeszcze prawie 10 lat mlodszej. Zyja maja sie dobrze. Mysle ze takich sytuacji jest wiecej.

Mężczyzna

pascal

Seks Praktykant
Byłem z ukraińską dziewczyną. Ja 47, ona 28 lat. Jest w Polsce z córeczką. Wyjątkowo grzeczna, nie miała wymagań. A ja mogłem znów zakosztować młodego, pięknego ciała. Było cudownie, choć to tylko seks na boku. Potem związała się na stałe z innym mym imiennikiem. Czy żyje im się dobrze - tego nie wiem. Utraciłem kontakt.

Mężczyzna

obserwator_4

Nowicjusz
Na drodze eksperymentu myślowego oraz przez lata wyczytanych/zasłyszanych informacji uważam, że generalnie kobiety ze wschodu są mniej "wyemancypowane" niż kobiety z Polski/świata zachodniego. Co za tym idzie - mogą mieć mniejsze wymagania w stosunku do mężczyzn. Używając przenośni napiszę, że wystarczy żeby mężczyzna nie pił i nie bił i już dla takiej kobiety ze wschodu Polak może być bardziej atrakcyjny niż jej rodak. To z kolei powoduje, że przy mniejszym wkładzie zasobów mężczyzny w związek z kobietą ze wschodu, faceci z Polski mogą dostać znacznie więcej, niż dostaliby od przeciętnej kobiety będącej Polką. Stąd właśnie opcja ukraińska może być dla części mężczyzn z Polski bardzo atrakcyjna. Myślę, że identyczny mechanizm działał lub działa w odniesieniu do Polek, które wyjeżdżały na Zachód.