Zanim dopuszczono Słowian i Węgrów do pracy w UE, najwięcej bezrobotnych w Europie było wśród białych Polaków.
Tak było ponad dekadę temu.
Ja mówię o stanie na dziś.
I to ten najazd taniej polskiej siły najemnej i polskich kryminalistów najbardziej pomógł urosnąć w siłę nacjonalistom i suwerenistom w Europie, partiom Farage'a i Wildersa.
Dziś złodzieje z byłego bloku wschodniego to jest marginalny problem. Dziś większość kryminalistów jest kolorowa.
Bzdura kompletna!
Polska była przykładem tego, jak wielu cudzoziemców, głównie mężczyzn, można wpuścić do swojego kraju.
Była. Czas przeszły.
Podczas rządów pisu na Bawarii wiele razy słyszałem pytanie, dlaczego się tu przeprowadziłem, przecież w Polsce nie ma tylu problemów z imigrantami i jest tam (w Polsce) spokojniej i bezpieczniej niż tutaj (w Niemczech)

PiS

nic wspólnego z nacjonalizmem nie ma.
Mylisz się, PIS nie ma zbyt wiele wspólnego z prawicą, ale głosi hasła nacjonalistyczne.
(żeby nie było, ja nie jestem ich wyborcą)
Akceptacja dla gospodarki rynkowej oznacza, że polscy mężczyźni mogą przegrać konkurencję z cudzoziemcami, w tym z czarnoskórymi mężczyznami.
Jeśli tamci zaczną pracować to może tak być. Póki co, czarnym bliżej do cygan niż Polaków na rynku pracy.
Polscy mężczyźni nierzadko są od cudzoziemców mniej sprawni fizycznie i intelektualnie.
Rynek weryfikuje najlepiej.
Teraz odleciałeś totalnie.
Wielu Niemców bierze firmy budowlane, czy stolarskie z Polski, bo wykonują pracę taniej, szybciej i lepiej.
Prawdopodobnie ty jesteś mniej sprawny fizycznie czy intelektualnie, dlatego tak myślisz o rodakach.
W pracy fizycznej Polacy najczęściej pracują więcej i szybciej niż inne nacje. Zwłaszcza lepiej niż arabowie, Rumunii, Włosi, czy Węgrzy.
Intelektualnie, ciężko mi porównać, bo spotkać czarnego w normalnej pracy to taki sam cud jak spotkać pracującego cygana.
Ja pracuję dokładnie na tym samym stanowisku co w Polsce, czyli zgodnie z kierunkiem ukończonym na studiach magisterskich w Polsce. Nie czuję żadnych kompleksów jeśli chodzi o inteligencje, a dla Niemców, którzy stanowią ponad 90 % pracowników biurowych w tej firmie, jestem osobą z którą konsultuje się wszystko z zakresu mojej wiedzy. A moje zdanie jest ostateczne w tych kwestiach. Nikt nigdy nie kwestonował mojej wiedzy, czy opinii.