• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Seks bez emocji – najlepszy czy najbardziej pusty?

Mężczyzna

luzik27

Podrywacz
Można też wydzielić na to wątek, bo się zrobiło interesująco, ale sam temat tej rozmowy też był ciekawy, a dawno od niego odeszliśmy i zostawiliśmy gdzieś. Czyli - czy uczucia rzeczywiście sprawiają, że seks jest lepszy? Czy może lepiej z takim kumplem fuck friendem, bo nam mniej zależy co o nas pomyśli i można się dalej posunąć? Całe życie byłam w tym drugim teamie, dlatego ten poziom dyskusji mnie żywo interesuje.
Nie sądzę, że odbiegliśmy od tematu. Czytałem trochę jednym okiem ale podoba mi się to jak @Lenkaa wyszczególniła emocje i uczucia. Nie da się tego aspektu zupełnie pominąć. Więc pytanie też jak to rozróżnić. Nawet przy tym seksie z nieznajomym w toalecie jest cała masa uczuć i emocji, chociaż nie łączą nas z tą osobą żadne relacje...
Temat faktycznie ciekawy. Najbardziej bawi mnie autorka, która wszyscy myśleli, że poruszyła filozoficzny temat, a rozbiło się o plycizne xD

Niemiej ja bym rozważył ten temat może pod hasłem. Z jak batdzo obcą osobą można uprawiać seks i jakie emocje są do tego potrzebne by do tego doszło 👌

Kobieta

Lenkaa

Biegły Uwodziciel
Jeszcze mega ciekawe jest to, że seks może prowokować te niedobre emocje/uczucia. Np. ten "seks w kiblu" może wywoływać w trakcie dobre emocje (np. pożądanie), ale o świcie albo jak zejdzie z nas alkohol, możemy już doświadczyć "niedobrych" uczuć - niesmaku, odrazy nawet.

Mężczyzna

Banisteriopsis2

Erotoman
Najbardziej pusty.

Bez emocji, to może być masturbacja. Jednak seks powinien wiązać się z namiętnością i z odpowiednią atmosferą - konkretnie z atmosferą flirtu i zabawy.
Anne Hooper, "Kamasutra dzisiaj" - polecam ten poradnik.

Mężczyzna

Hakuzery

Nowicjusz
....
Seks z uczuciem okazuje się być o niebo lepszy od takiego zwykłego, mechanicznego. Na więcej mogę sobie pozwolić bo też lepiej się czuję, bezpieczniej, co powoduje, że mogę być odważniejsza, jeszcze bardziej śmiała niż zazwyczaj, bo dosłownie mam pewność, że partnerowi mogę zaufać totalnie.....
To u mnie jest zupełnie na odwrót. Może dlatego, że nie mam za wielkich wymagań, oczekiwań i fantazji. A może chodzi o różnicę płci. Dla mnie seks z uczuciem i w związku jest tylko mechanicznym i fizjologicznym uzupełnieniem tych uczuć i związku. Staje najprzyjemniejszą - ale jedną z czynności dnia codziennego.
A seks bez uczuć, związku i przygodny, to jest coś, to są emocje, to cała historia, która ma finał w waleniu gruchy w kobietę, onanizowanie się jednego o drugie 🤪
Pamięta się każde uwiedzenie, pożądanie i jego spełnienie.
To konkretnie. Czy komuś się zdarzył seks z nieznajomym w kiblu?
Głównie z ex, po dawnej przyjaźni, ale raz na jednej imprezie, jak spojrzeliśmy na siebie z jedną dziewczyną, to tak jakbyśmy byli od dawna na randkę umówieni 🤪 A historia, w opowiadaniach się znalazła.

Kobieta

Saanvi

Dominujący
To u mnie jest zupełnie na odwrót. Może dlatego, że nie mam za wielkich wymagań, oczekiwań i fantazji. A może chodzi o różnicę płci. Dla mnie seks z uczuciem i w związku jest tylko mechanicznym i fizjologicznym uzupełnieniem tych uczuć i związku. Staje najprzyjemniejszą - ale jedną z czynności dnia codziennego.
A seks bez uczuć, związku i przygodny, to jest coś, to są emocje, to cała historia, która ma finał w waleniu gruchy w kobietę, onanizowanie się jednego o drugie 🤪
Pamięta się każde uwiedzenie, pożądanie i jego spełnienie.
Ale tu u Ciebie jeszcze wchodzi monotonia dnia codziennego, u mnie nie ma tego aspektu, zawsze jest ogień. Więc to też coś innego.

Mężczyzna

C_N

Seks Praktykant
Seks bez emocji – najlepszy czy najbardziej pusty?

Zawsze zastanawiało mnie, dlaczego tak wielu ludzi szuka w seksie emocjonalnego zaangażowania. Przecież czysty, fizyczny seks – bez zobowiązań, bez uczuć, bez zbędnych słów – potrafi dać więcej satysfakcji niż jakikolwiek „romantyczny” stosunek.
Tutaj nie ma co porównywać w ogóle, bo to są inne kategorie. Seks z uczucia i seks "sportowy" to dwie różne rzeczy, które w odczuciach się nie pokrywają. Nie jest tak, że któryś jest lepszy albo gorszy - są po prostu inne.